Szomszédunkban élő fiatal párnak nem régen született kisbabája. Kb 2-3 hetes lehet, de az a baba az első perctől ordít. Nem szimplán sír, hanem órákon keresztül fájdalmasan.
Kérdeztük finoman, a válasz az volt, hogy fáj a hasa. Nekünk is van gyerekünk, volt hasfájós, de nem sírt ennyit és a hasfájás nem újszülött kortól jön.
A minimum amire gondolni tudunk, hogy elhanyagolják (nem is tudom, egész nap pisiben kakiban van, vagy nem etetik rendesen). De már arra is gondoltunk hogy valahogyan bántják és azért sír ennyire fájdalmasan. Ha erről van suo, nem viselné el a lelkiismeretünk hogy hagyjuk hogy nagyobb baj legyen. De nem tudom kinek kell szólni? Főleg hogy bizonyítani nem tudom.
Az első gyerek nem volt hasfájós. A lányom szerintem azt is bepótolta, amit a fiam nem. Eszeveszett 3 hónap volt. De hála az istennek, hogy egy ilyen szomszéd se került az utamba.
2021. dec. 16. 16:36
22/47 anonim válasza:
Én még csak várandós vagyok, de nagyon remélem, hogy a szomszédaink nem ekkora idióták, mint te, kérdező.
2021. dec. 16. 16:45
23/47 anonim válasza:
Az én fiam 2 hetes korától üvöltött éjjel nappal a hasfájástól 3 hónapos koráig. Plusz feszes izomzata is volt. Ez az egész önmagában is szörnyű volt, ha lett volna egy ilyen kotnyeles szomszédom biztos nem teszi zsebre amit tőlem kap... pedig nagyon békés ember vagyok.
Másik oldalról.
A férjem rendőr. És bizony jött már hasonló bejelentése egy "kedves" szomszédtól. Ki kellett mennie a címre (addigra már mi is túl voltunk ezen az időszakon). Azt mesélte soha ilyen kínos esete nem volt még, tudta ő is előre hogy úgyis csak egy hasfájós baba lesz. És soha nem csöngetett még be ilyen kellemetlen érzéssel sehova, kéztördelve, bocsánat kérésekkel tarkítva mondta el, hogy miről szólt a bejelentés. Apuka jó fej volt, behívta őket egy éjszakai kávéra, majd a két rendőr apuka meg az ott lakó apuka jól megbeszélgették, hogy mind átmentek ezen... Ezekután nem túl kedvesen becsengettek a férjemék a bejelntőhöz éjjel 3kor, csak hogy "megnyugodjon" a baba jól van, és nagyobb segítség lenne ha inkább felkínálna a fáradt szülőknek egy tál levest.
2021. dec. 16. 16:46
24/47 anonim válasza:
Védőnőnek lehet szólni, ők kimennek, ha kell segítenek is a kismamának.
2021. dec. 16. 16:47
25/47 anonim válasza:
Ne haragudj, de egyet kell értsek az előttem válaszolókkal. Nem kellene mindenbe beleütni az orrodat, nem tudhatod, hogy miért is sír a pici, nagyon sok oka lehet., A szülő nem kötelesek beszámolni mindenről neked. És igen, simán lehet hasfájás. Az én lányom meg 3-4 hónapos korában elkezdett a fogával bajlódni, rengeteget sírt és sajnos nem igen lehetett mit kezdeni vele. Később, a dackorszak következett, extrém módon hisztis, vmikor szinte őrjöng. Mégsem kérdezte soha egyik szomszéd sem, hogy miért csinálja ezt.
2021. dec. 16. 16:51
26/47 A kérdező kommentje:
Jó, akkor harapjátok le a fejemet. Tudomásul vettem, nem tartozik rám. Ezentúl bármi zajt, sírast, sikítást hallok bármelyik szomszédból, felveszem a fejhallgatót és maxra állítom valami zenét.
2021. dec. 16. 16:53
27/47 anonim válasza:
Én is hasfájós voltam, anyám mesélte, hogy úgy ordítottam, hogy rendesen megfeketedtem az ordítástól.
2021. dec. 16. 16:57
28/47 anonim válasza:
Konkrét válasz: a korzetes vedonohoz. Ők is oda tartoznak. Amúgy egyáltalán nem biztos, hogy bántják.
2021. dec. 16. 16:58
29/47 anonim válasza:
Ember, a 2 éves unokahúgom úgy szokott sírni, hogy rendesen megfeszül az egész testével, és ha nem fogod meg jól, ki is eshet a kezedből.
2021. dec. 16. 17:01
30/47 anonim válasza:
Amúgy ha szólsz a védőnőnek abból pont nincs semmi. Felhívod, hogy sokat sír a baba, egyszer extrába max rájuk néz és ennyi. Te is lenyugszol. A védőnő úgyis tudja, hol bánnak jól a gyerekkel. Nem fog vele sokat foglalkozni, ha normális a csalad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!