Hová lehet fordulni, ha szerintünk bántalmazzák?
Szomszédunkban élő fiatal párnak nem régen született kisbabája. Kb 2-3 hetes lehet, de az a baba az első perctől ordít. Nem szimplán sír, hanem órákon keresztül fájdalmasan.
Kérdeztük finoman, a válasz az volt, hogy fáj a hasa. Nekünk is van gyerekünk, volt hasfájós, de nem sírt ennyit és a hasfájás nem újszülött kortól jön.
A minimum amire gondolni tudunk, hogy elhanyagolják (nem is tudom, egész nap pisiben kakiban van, vagy nem etetik rendesen). De már arra is gondoltunk hogy valahogyan bántják és azért sír ennyire fájdalmasan. Ha erről van suo, nem viselné el a lelkiismeretünk hogy hagyjuk hogy nagyobb baj legyen. De nem tudom kinek kell szólni? Főleg hogy bizonyítani nem tudom.
Az én gyerekem már kisiskolás, de csodálkozom, hogy még egyszer sem hívták ránk a gyámügyet - vagy akárkit, mert még pl ma is úgy ordított kb 10 percen át, mintha kb ki lenne kötözve és szíjjal vernénk... Közben csak hisztizett amiért át kellett öltöznie itthoni ruhába az iskolába járós helyett... Babaként meg éjjel-nappal ordított.
De egyébként készülj fel, a későbbiekben simán odríthat az a gyerek azért is, mert piros pohárból kap inni rózsaszín helyett, mintha élve nyúznák...
Nekem pont egy ilyen idióta szólt be a minap. Megkérdezte, hogy verem a gyereket, hogy állandóan üvölt? Mert az övé 4 hónapos, és még nem hallotta sírni. Na, nekem több se kellett, szépen elmondtam neki, hogy elmehet a jó k. anyjába és elmagyaráztam, hogy nem minden gyerek kapcsol szobanöbénymódba kórházi hazajövetel után. 2 hetesen beütött a hasfájás és még 4 hónaposan is tart. Nem tudok vele mit csinálni, mindemt kipróbáltunk.
Én az ilyen embereket mint te kérdező úgy leépítem, hogy aztán szemlesütve ballagnak el. Törődj a magad dolgával és hagyd őket békén. Az ilyen mindenlébenkanál embereknél van gebasz otthon, ezek szeretnek a másik életével foglalkozni. Mert addig sem kell a sajátjukkal.
"nem tudom kinek kell szólni?"
A pszichológusodnak. Lesz mondanivalója.
Ha bántalmazva lenne a védőnő, gyerekorvos màr észrevette volna. Ilyen piciként elég gyakran látják.
Szerintem neked nincs gyereked.
1. Pisiben hagyják: piros lenne a feneke nem kicsit, szakembernek feltűnt volna.
2. Nem adnak neki enni: visszaesett volna a súlya. Szintén feltűnik.
3. Verik: Ez is elég egyértelmű.
Meg az is, hogy a fejedben valami nem oké. Az említett szülők helyében én téged bántalmaználak inkább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!