Adtak gyermeküknek rettenetes nevet környezetedben a szülők? Milyet? Te mit adtál volna?
Engem pont az ízlések és pont a pofonok érdekelnek:D
Annyira színes a paletta,s olyan végtelen az emberi kreativitás,pláne ha még párosul ezzel-azzal...
Írjatok még bátran,mindenki zöld kezecskét kap,mert nem arra voltam kíváncsi,hány velem ellentétes vélemény olvasható majd itt.Még a Bendegúzt írók is azt kapnak,pedig a fiamat így hívják.A nagybátyját Attilának-családban marad..lesz aki érti..
Nálunk a gyüliben az elborult ószövetségi nevek divatja tombol: Nátán, Ábrahám (1,5 éves a gyerek), Izsák, Joel, ilyesmi. A lánynevek jóval kevésbé feltűnőek ebből a típusból: Rebeka, Ráhel, Abigél meg persze a Hannák mindent elsöprő áradata. :)
Számomra ezek furcsák egy kicsit, de valahogy inkább ez, mint mondjuk a Gandalf, amit már itt is olvastam (Mi lesz a következő lépcsőfok, Csavardi Samu???)
Nekem a Szulamit volt fura ismerősöknél, de tetszett, mert illett a családnévhez (arra viszont már nem emlékszem.)
Egy barátnőm most keresztelte Kálának a lányát, lesznek páran akik Klárának fogják érteni:)
A Kevin az borzasztó, de találkoztam már Odüsszeusszal és Nikosszal (nyaralás emlékére) és a Zselyke is zsömlére emlékeztet inkább.
Én 29 hetes vagyok most, mi is sokat filóztunk a névadáson, de mert bonyolult a családnév, csak egyszerű nevek jöhettek szóba. Mivel úgy néz ki, fiú, a Zoltán Ferenc mellett döntöttünk. Ha mégis lány lesz, Zsuzsi lesz.
Gondolkodtunk a Bendegúzon is, évfolyamtársam volt ilyen nevű, hát, nem tudom, nekem furcsa.
A kolléganőm a Vajkon gondolkodik, nekik is fiuk lesz.
A lányok közül a Csenge nem tetszik, már-már tucatnév, mindenki Csenge meg Kincső meg Fanni ma már.
Nekem még az Irisz tetszett, de a bonyolult családnév miatt ugrott.
szaffi,nem magyar kislány
és a vajk, szörnyű,férjem meg ragaszkodik hozzá, ha fiunk lenne.még jó,hogy én mondom ki az utolsó szót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!