Babalátogatóba üres kézzel?
Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?
képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?
Pl egy másik barátnőm megkérdezte, hogy milyen ruhára lenne szükségem inkább bodykat vagy mit nézzen? Mondtam neki hogy ha gondol ruhát venni, akkor inkább nadrágokat mert abból van kevés. Azt hozott, ennyi.
Másik barátnőm aki patikában dolgozik megkérdezte hogy egy Bioderma termékcsaládnak örülnénk e ha hoz, vagy más márka legyen? Mondtam neki hogy persze jó lesz az.
Más ha csak a márkára kérdez rá vagy a méretre és azt vesz amit akar, meg más ha csak random megkérdezi mit vegyek?
64!
“Csakis barátságból, szeretetből. Épp ezért a találkozásainkat nem is az illem, a protokoll vagy a szokások határozzák meg, és nem várunk egymástól semmi mást, mint a társaságot és az egymásra fordított időt és figyelmet.”
Akkor ezek szerint te vagy az a tipus aki se szülinapra se karàcsonyra se esküvôre nàszajàndèknak sem vett vitt soha semmit se baràtnak se rokonnak soha senkinek?
Ez a ne landoljon a kukában dolog számomra érthetetlen.
Ha nem az én izlésem, akkor max tovább ajándékozom. Ezek szimbolikus dolgok.
74-es! Szàmomra meg az érthetetlen, ha valaki szereti ide oda rakosgatni a dolgokat addig, míg tovább tudja passzolni őket. Mi nem világos abban, hogy nem vagyunk egyformák? Miért nem lehet ezt feldolgozni? Miért kell mindenáron kihozni a szitut arra, hogy a vendég bunkó volt, amikor egyszerűn csak ahány ház, annyi szokás?
Lehet elfelejtették, vagy nem volt rá vmiért lehetőségük, hogy boltba menjenek. Attól, hogy vhol baba születik, a világ többi pontján még zajlik az élet. Nem tudom mit kell ezen ennyit pörögni, pláne veszekedni. Nem egy igazság van, lépjünk most már túl ezen. Komolyan ekkora cirkuszt azért, mert valaki nem vitt egy popsitörlőt vagy ananászlevet...
Utolsó! Éppen te pörögsz erre rá.
Attól h te szülinapi partyt tartasz, vagy esküvőt, vagy esetleg a temetésed van még az élet megy tovább. Ne tartsd te se illetlennek ha nem visznek ajándékot, nem adnak pénzt, vagy nem tesz a sírodra egy szál virágot.
Ez a nem volt ideje stb pedig annyira ostoba kifogás. Ha tudom h megyek valahova, olyan nincs h nem jut eszembe h ne üreskézzel állítsak be.
Igen nem vagyunk egyformák!
De nem hittem volna h ilyen sokan simán elmennek vendégségbe úgy h nem visznek semmit.
Tudom náluk így szokás. Nálunk meg nagyanyáméknál az volt a szokás h nem veszik le a cipőt, én mégis leszoktam venni ha bemegyek valaki lakásába.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Nem megyünk el ennyien üres kézzel vendégségbe. Én se megyek, viszont nem várom el, hogy hozzon valamit egy rövid időre beugró barát.
Az nem furcsa, hogy valaki szeret, szokott, illendőnek tart ajándékozni. Az furcsa, hogy egy régi barát ellen ennyire bepörög valaki ilyesmi miatt.
Más "szokni" vinni, más örülni egy kedvességnek, és más elvárni és fortyogni, ha elmarad.
Megmutatta a babát a barátnak, akit nem tudom, mennyire érdekelt (én pl sose mentem még babalátogatóba amúgy), talán csak udvariasságból ment, megkínálta sajtos pogival meg narancslével, és már a világ dőlt össze, hogy a másik az ideje és törődése mellé nem adott még egy szál virágot is?
Megmondom őszintén, hogy a rokonokon kívül máshoz nem megyek babalátogatóba. Rosszul voltam mindkét gyereknél, hogy haza se jönnnaz ember és lerohannak.
Mindkét gyereknél hoztak ajándékot. Én a pelenkának örültem a legjobban. Tudták, hogy a plüssöket nem szeretem.
A második gyereknél kicsit eltúlozták. Rendeltek nekem 600 db 2-es pelenkát és 100 csomag törlőkendőt. A törlőkendő oké de 600 db 2-es pelenka?? A felét elajándékoztam mert 4 hónapos kora óta 4-es pelust hordunk. Kellemetlen volt elajándékozni de csak foglalta a helyet.
Törlökendőt még egy darabig nem kell vennem az tuti még a fele megvan. 😂
Ezenkívül hoztak még egy pihenőszéket aminek a támlája olyan volt mint a beton. Konkrétan egy fa darab volt benne bélés nélkül és kidobtak érte 20ezret. Egyszer sem használtuk. Volt olyan rokon is aki beállított 10 nagy zsák babaruhával. Válogassam ki ha ráérek. Öcsém egy elektromos terepjárót hozott a gyereknek babalátogatókor majd ha nagyobb lesz beleülteti és csajoznak azt mondta. 🙂Szóval igen voltak ilyenek, hogy inkább örültem volna ha nem hoznak semmit. Annyi felesleges kacatom van hogy borzasztó. Anyósomék például üres kézzel jöttek. Mondjuk ő eleve filléres ember.. A szomszéd néni egy egész hétre megfőzte nekem az ebédet és úgy jött át. Nagyon tündéri volt.
A nagyon közeli rokonoknak mindig jobban bevásárolok és úgy megyek. Megkérdezem mire lenne szüksége a babának.
Örültem volna ha senki nem hoz semmit. Persze az ő pénzük, ha kidobják akkor kidobják ablakon.
A kérdező furcsának találta ezt a viselkedést. Nem elhordta a régi barátját minden féle suttyónak.
Nekem is furcsa lett volna az ő helyében a dolog. Én sem tapasztaltam még ilyet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!