Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babalátogatóba üres kézzel?

Babalátogatóba üres kézzel?

Figyelt kérdés

Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?

képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?

2021. ápr. 5. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
58%
23 nak igaza van, ezek szerint itt a többsèg esküvöre is üres kèzzel megy mert minek vinni bàrmit is ugyis kapnak màstól felesleges kacatokat?! Ez ugyan olyan illem, hogy viszek nàszajándèkot mint hogy kisbaba születèse utàn ha megyek làtogatni nem megyek üres kèzzel. Lehet mindenre mondani, hogy minek bàrmit felesleges de aki nem kèpes bàrmit talàlni ami hasznos lehet az csak sz@rik bele ès a kifogàst keresi, hogy semmit ne kelljen venni vinni. Na ez az igazi fillèrb@szàs netovàbbja.
2021. ápr. 5. 13:07
 42/86 anonim ***** válasza:
51%
Mifelenk babalatogataskor alap az ajandekozas,tehat hogy a babanak visznek valamit. Es altalaban nem kacatot, hanem pelenkat,popsitorlot (megkerdezik elore esetleg, milyet hasznalnak.. de boritekot is szoktak a kozeli csaladtagok, mi a legjobb bnomtol is azt kaptunk es egy kis ruhat) Itt Felvideken ezen a kornyeken ez a szokas. Ugyanugy, minthogy szenteste es husvet nagypenteken a keresztenyek nem esznek hust. Masok vagyunk, mas szokasokkal, van akinek ez fura, nekem meg az, hogy uresen menjek babanezobe vag, hogy az exemeknel toltott kaposzta van karacsony napjan. Tavaly 3 babanezoben voltunk, mind 3x vittunk premium care pelenkat es egy kisruhat, ami mindig nagyobb 1-2 szamozassal, mint amit hord a baba. Na de hozza kell tennem, hogy eszemben sem lenne megsertodni, ha a baratok, rokonok nem hoznanak semmit. De nalunk ez kb nem is tortenhet meg, amint irtam, ezen a kornyeken a babanezes kb olyan, mint egy szulinap,nem mesz ures kezzel...
2021. ápr. 5. 13:09
 43/86 anonim ***** válasza:
64%

41, rossz a példád, mert esküvőre pont hogy egyre inkább a semmi a divat, a párok is külön kiemelik, vagy ha mégis akarnak valamit, konkretizálják és van nászajándék-listájuk vagy pénzt jelölnek meg.

Nagyon helyes, így nincs sértődés, félreértés és huszonöt étkészlet, ami a haláluk utánig is kitart.

2021. ápr. 5. 13:11
 44/86 anonim ***** válasza:
57%

43, dehàt itt az illemrôl van szó! Mennyibôl tart megkèrdezni a saját rokonomat, csalàdtagomat, baràtnômet, hogy mire van szüksèg mi lenne hasznos amit vennèk, màr ha szeretnèk venni, vinni valamit. Nyilvàn ha tojok rà, nem kèrdezem meg ès majd azt mondom ott, hogy nem akartam a 100.ik kacatot hozni.

“vagy ha mégis akarnak valamit, konkretizálják”

Ezt itt is lehetne, ha valaki nagyon akar.

2021. ápr. 5. 13:24
 45/86 anonim ***** válasza:
53%

Ne mondjátok már h szerintetek még a kérdező a sz@r alak emiatt?!

Alap h viszek valamit. Nem azért mert szüksége van rá. Azért mert látogatóba nem megyek üres kézzel.

Itt nem arról van szó h elvárom h hozzon valamit, mert szükségem van rá. Hanem h ne nézzem már neveletlennek.

Aki nem akar kacatot vinni, vegyen egy szál virágot, vagy tábla csokit.

De üres kézzel igen is bunkóság beállítani.

Olyan mintha menne az ingyen kosztra, meg kiszolgálásra.

És valóban! Ha azt írta volna ki h az rendj~n való e h nem visz semmit babalátogatóba, tuti szétszeditek h milyen paraszt

2021. ápr. 5. 13:42
 46/86 anonim ***** válasza:
46%

Szerencsére hozzánk senki sem jött üres kézzel, még a férjem szó szerint kissé szellemileg fogyatékos, falusi unokatestvére is egy nagy szatyor ajándékkal jött, és egész jókat hozott.. Úgyhogy én is igencsak meglepődtem volna, ha valaki beállít üres kézzel, főleg hogy ha én vendégeket fogadok, ha kicsi a baba ha nem azért nem szúrom ki a szemét egy pohár vízzel, mindig volt üdítő, sütemény, ha cukrászdai akkor az, hidegtál valami, szóval igen megvannak a vendégfogadásnak és a vendégbe menésnek az illendőségei ahogy már többen írták, méghozzá az hogy megkínálom valamivel, még ha én megyek viszek valamit. Ha kerti bulira sütögetésre hívtak is barátok ahol úgymond nem összedobós buli hanem csak meghívtak akkor sem mentem üres kézzel, kólát, chipset, paradicsomot stb ilyeneket mindig vittem magammal vagy egy tál sósat sütöttem. Nem tudom milyen hely az,ahol ez meglepő emberknek, merre élnek. Felesleges ajándék meg nincs, nálunk 100an voltak babát látogatni, rengeteg barát, ismerős, rokon, kollega..Kaptam igen 4 db formabedobót, 10 db szundikendőt 5 db rágókás csörgőt, olyan ruhát ami nem tetszett, Londonból hazajött barátnőtől kb egy utazótáskányi új ruhát abban is voltak amik nem jöttek be vagy méret nem volt jó, de nekem semmi sem volt feleseges, ami nem kellett és több volt eladtam, új dolgokat pikk pakk elviszik, aztán lett belőle pénzem, én ezen nem akadtam fent hogy "felesleges" dolgot hoznak..

A férjem általam nem ismert barátai pl a tejfakasztó bulira hoztak egy nagy Milka kosaras csomagot, amit nekem küldtek..A férjem nem viccelek kb 40 üveg whiskyt kapott a tejfakasztóra, még most is azokat bontogatjuk, mégsem tartom feleslegesnek, eláll az is..A munkahelyem is mikor hazaértem a kórházból virág boxot küldetett nekem meg gyümölcskosarat futárral.

Tényleg nem értem hol szocializálódtak akik ennyire ilyenek hogy féltenek pár ezer forintot.

Ja és igen, amit előttem levő meg a kérdező ír, ha ez lenne a kérdés hogy "Szerintetek ciki, ha a barátnőmnek elmegyek megnézni a gyerekét, de nem viszek semmit? Mert nem akarok felesleges vackot vinni, meg semmit, inkább megyek üres kézzel." akkor már mindne utolsó skót kakarágónak le lenne hordva meg hogy szégyellje magát, más az utolsóját is odaadná. Ezen az oldalon mindig az a lényeg hogy a kérdező legyen ekézve.

2021. ápr. 5. 14:04
 47/86 Derjaderja ***** válasza:
80%

Nem a pènzt félti az ember. Ma már egyre több olyan ember van, aki ellenzi a felesleges tárgyak halmozását. Én egyáltalán nem szeretem a felesleges játékokat. Sokszor olyasmi, amivel nem érdek egyet. Vagy már van. Ruha ugyanez. Csak plusz munkát csinálnak vele. Egyesével eladogatni szívás meg bántó, ha marad, csak a kacatok száma nő.

40 üveg whiskey? Minek?

De nálunk hidegtál meg süti sincs ha egy barát beugrik. Az nem vendégség. Amit én eszek azzal megkínálom, vagy tea, kávé, gyümölcs ilyesmi.

Többórás vendégségbe igen, szoktak vinni ezt-azt, de sokszor arra sincs semmi szükség.

2021. ápr. 5. 14:31
 48/86 anonim ***** válasza:
48%
41: Szóval ha pénzt visznek esküvőre, az semmi? A penz is ajándék, elég rossz peldát hoztàl fel.
2021. ápr. 5. 14:59
 49/86 anonim ***** válasza:
48%
Komolyan felnott emberként fent kell akadni azon,ha valaki nem visz ajándékot? Mondd el neki,hogy szarul esett es kesz. Ne itt sirankozz. Nem viszel azert nekik,mert o sem hozott? Elmultal 15? Igen gyerekes felfogás.. En jobban megsertodnek,ha vinnek valamit es eladnák,mint hogy nem viszek 🤷‍♀️ Nekunk is hoztak ruhakat/pelenkát,ami nem volt jo,de a helyet foglalta. Szoval en azt mondom,inkabb semmit ne hozzanak,mint sok szart
2021. ápr. 5. 15:14
 50/86 anonim ***** válasza:
42%

“Ez ugyan olyan illem, hogy viszek nàszajándèkot mint hogy kisbaba születèse utàn ha megyek làtogatni nem megyek üres kèzzel. “

Szóval ha pénzt visznek esküvőre, az semmi? A penz is ajándék, elég rossz peldát hoztàl fel.“

Mi ezen a rossz pèlda? Mit nem èrtessz ezen? Nyilvàn esküvôre ha pènzt viszel ugyanolyan nàszajàndèknak szàmít! Itt ez a lènyeg megint csak, hogy nem mentél üres kèzzel! 🤦‍♀️

2021. ápr. 5. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!