Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babalátogatóba üres kézzel?

Babalátogatóba üres kézzel?

Figyelt kérdés

Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?

képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?

2021. ápr. 5. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 A kérdező kommentje:
Most ne a Sión lovagolj már, írtam hogy lehet az bármi, egy virág vagy akármi, egy 600 ft-os bor, vagy ja még a képeslap amit írt valaki is tök jó, de látom alig akarja valaki érteni, nem is írok már semmit.
2021. ápr. 5. 16:33
 62/86 A kérdező kommentje:

#60 A koszorús felénk is divat igen, de nem érteke miatt, hanem hogy az ember el ne felejtse, hogy XY az utcából vett, akkor ha náluk van ilyen eset akkor illik legalább egy koszorút viszonozni, ha meg nem vett ő se, akkor nem tragédia ha neki meghal valakije és mi "elfelejtjük".

Mint mondtam, hogy akkor én se viszek itt arra gondolok, hogy én nekem konkrétan több dolog eszembe volt, amit csináltatok nekik egyedi ajándék meg már terveztem, ismerem az ízlésüket, a gyerekszoba stílusát, oda akartam 2 dolgot is egyedileg csináltatni, nem kacatot, de ezek után hogy egy szál virágot nem hoztak nem hiszem hogy nekem muszáj lenne akkor 10-12 ezres ajándékot csináltatni nekik. Nevezzük ezt dacnak vagy minek így van, ennyi. Most ha a te gyereked mondjuk sose kap valakitől ajándékot, te veszel az övének mondjuk? Mert szerintem te se vennél, ha a tied nem kap pfff.. Nyiván ha elmegyek én nem járatom le magam, hogy egy cserepes virágot vagy egy tábla csokit se viszek, de nem , nem fogok nekik tizenezres ajándékot csináltatni, mint terveztem korábban, úgy néz ki kettőnk közül én vagyok olyan jobban hogy várom (vártam) az ő gyereküket is, és már előre gondoltam rá...Legyek akkor gyerekes nem érdekel.

2021. ápr. 5. 16:38
 63/86 anonim ***** válasza:
37%

"Most ha a te gyereked mondjuk sose kap valakitől ajándékot, te veszel az övének mondjuk?"

En igen,veszek. Hugom sose vesz semmire ajándékot a fiamnak,en mindig az ovenek. Attol,hogy az anyja ilyen,nem a gyereket fogom szivatni,hogy nem kap ajandekot. De ugy latszik,masok vagyunk 🤷‍♀️

2021. ápr. 5. 16:48
 64/86 anonim ***** válasza:
64%
Asszem, érteni vélem a problémát. Sokan az illemre hivatkoznak, én meg alighanem azért nem értem a problémát, mert eleve nem "illemből" megyek valahová látogatóba, és nem is hívok meg senkit csak "illemből". Csakis barátságból, szeretetből. Épp ezért a találkozásainkat nem is az illem, a protokoll vagy a szokások határozzák meg, és nem várunk egymástól semmi mást, mint a társaságot és az egymásra fordított időt és figyelmet. Akivel nem ilyen a kapcsolatunk, azt nem várom el magunkhoz és én sem érzem a késztetést, hogy meglátogassam, mert ha csak az illemről van szó, akkor kínos az egész.
2021. ápr. 5. 16:54
 65/86 anonim ***** válasza:
30%
63! Az azèrt nem egèszen ugyanaz, mert hogy az a gyerek a te unokaöcsèd akit gondolom kedvelsz szeretsz. Egy baràt, baràtnô gyereke nem kell hogy ugyanolyan èrzèseket vàltson ki.
2021. ápr. 5. 16:57
 66/86 anonim ***** válasza:
69%
Ok, 2 tábor van, az egyik szerint mindegy mit, de illik, a másik szerint szerint nem fontos. Nem kell attól még egymás torkának esni, nem vagyunk egyformák, mindnekinél mások a szokások, mi nem voltunk sosem azok a típusú emberek, akik mentek volna rendszeresen vendégségbe, az a kevés alkalom, amikor meg mi hozzánk jöttek, akkor sem emlékszem, hogy hoztak volna vmit. Én meg ezt hozom otthonról. Attól még nem tartom magunkat büdös parasztnak, amikor babalátogatóba mentem már felnőttként, én is megkérdeztem, hogy ha vinnék valamit, akkor esetleg mit, felajánlottak több opciót különböző értékben, amellett hogy “csak magadat hozd”. Én is úgy vagyok vele, hogy egy felesleges kacatnál, egy kukába landoló bornál jobb a semmi, így is annyi szemét halmozódik fel, vagy derüljön ki egyértelműen, hogy ezt és ezt szeretnének, vagy ne erőltessük a dolgot. De ez én vagyok, elfogadom, ha más nem így gondolja, nem kell ezért összeveszni.
2021. ápr. 5. 17:38
 67/86 anonim ***** válasza:
52%
66-os vagyok. Kiegészíteném azzal, hogy én 10-ből 9x olyan dolgot kapok, ami végül a szemétbe kerül. Olyan bonbont, amit nem szeretek, parfümöt, amit sosem használok, de én is kaptam már pelenkát, miközben mosizunk, és lehetne sorolni. Nekem vhol meg inkább az a bunkóság, amikor annyira nem ismerem a másikat, hogy azt sem tudom, milyen csokit/bort/akármit vigyek neki, szerintem ilyen esetben tényleg szerencsésebb rákérdezni, mint utána nekem rakosgatni jobbról balra a cuccost, meg azon agyalni, hogy kinek passzolhatom tovább.
2021. ápr. 5. 17:46
 68/86 anonim ***** válasza:
58%
67! Pont ez a lènyeg, hogy semmibôl nem tartana megkèrdezni az illetôt aki nagy valószínûsèggel nem egy idegen hanem vagy rokon csalàdtag vagy baràtnô akàrki, hogy Katika minek vennètek hasznàt, milyen pelenka vàlt be mit hasznàltok, melyik popsitörlô stb... mert vinnèk valami aprósàgot. Mint amit itt említettek nàszajàndèknàl, ott is èrdemes egyeztetni mit szeretnènek mire van szüksèg pont amiatt hogy ne ujabb sarokba vàgott kacat legyen. De ugye oda is meg lehetne magyaràzni, hogy azèrt nem viszünk semmit mert nem a nàszajàndèk a fontos, hanem az együtt töltött idô, meg a hàzassàg ünneplèse stb... mègis mindenki visz nàszajàndèkot.. akkor azt minek visztek. ( igen az adott pènz is annak szàmít)
2021. ápr. 5. 18:02
 69/86 anonim ***** válasza:
71%
68! Csakhogy a kérdező kifejtette, hogy ha rákérdeznek, az sem jó.
2021. ápr. 5. 18:05
 70/86 A kérdező kommentje:
Ha azt mondja venni akar egy csomag pelenkát, milyen márka legyen akkor megmondom és nincs gond. Azt nem szeretem csak, hogy random megkérdezi mit vegyek? És akkor honnan tudjam, mire gondol egy 500 forintos popsitörlőre e vagy egy 10ezres hintára..De azt megkérdezni hogy milyen ruhának örülnétek vagy milyen pelenkának az más, mert akkor ő eldönti mit hoz, csak én megmondom melyik típus legyen.
2021. ápr. 5. 18:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!