Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babalátogatóba üres kézzel?

Babalátogatóba üres kézzel?

Figyelt kérdés

Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?

képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?

2021. ápr. 5. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
56%

De mi az, hogy sok xart vagy semmit..? Mert értelmeset nem lehet vinni?

Mindennapi piperecikk pölö ne mondjátok, hogy nem fogy el, és nem örülsz neki, ha van tartalékban. Vagy ha igazán akarnak venni valamit, akkor megkérdezik mi az, ami még nincs de örülnétek neki. Végső soron ha valaki ennyire ötlettelen, lehet venni 3000-5000 stb értékben Dm, Müller, Rossman ajándék kártyát és választ ő olyan márkát, amit szeret , nincs olyan anyuka aki ne tudna előbb utóbb mit venni rajta. Aki azt mondja nem akar kacatot vinni az egyszerűen mondja azt, hogy nem akarok neki venni semmit. Mert senki nem kért kacatot,vegyél értelmeset. Ha valakivel vagy annyira jóban, hogy elmész hozzá, akkor hogy nem jut eszedbe gondolni rájuk előtte egy minimális ajándék erejéig? Nálunk amúgy úgy van a babalátogatási ajándék, hogy családon belül tehát közeli rokongyerekek születésekor 20e ft-ot adtunk egymásnak, illetve első látogatóra vittünk dögivel ennivalót, italt, megkérdeztük mit kérnek nyilván, kommunikáció létezik, és azt vittünk, nem felesleges x*rt amit sokan itt mondanak. Barátoknál már nem feltétlenül kérdezgettem, hanem vittem, amit gondoltam, előke, ruha (nagyobb méretű bodyk mondjuk) popsitörlő rengeteg, anyukának gyümölcs bonbon. Kollegánál általában közösen vettünk, nem egyesével, kollegnőmnél pl 5-en voltunk látogatni még régebben egyszerre, + volt aki beladott de nem jött el, így vittünk 25000-et DM ajándékkártyán. Szerintem aki igazán akar adni valamit, az tud értelmeset is, nem muszáj a századik csörgő. Amúgy az ezzel foglalkozó szakemberek szerint is az egyik legnagyobb etikai ballövés a vendégségbe üres kézzel érkezés. Csak egy idézet

"Az egyik dolog amit megtanultam gyerekkoromban és a gyerekeimnek is megtanítottam az az, hogy soha ne menjenek üres kézzel más ember otthonába.

Most sokan feltehetitek azt a kérdést, hogyan adhatnék bárkinek, bármit a mostani helyzetemben, amikor nekem sincs semmim?

Ajándékozhatunk egy szál virágot, egyetlen szál is örömet okoz annak aki kapja.

Vihetünk a házigazdának egy kézzel írott levelet vagy képeslapot, amelyre néhány kedves szót írunk róla.Csináljunk jó dolgokat bárhová is megyünk, minél többet adunk, annál nagyobb hitünk lesz ebben a spirituális törvényben, minél többet adsz, annál többet kapsz..

Most már ti is tudjátok, hogy amikor vendégségbe mentek, akkor nem lehetnek rossz gondolataink és nem mehetünk üres kézzel, még akkor sem ha semmink nincs, amit adhatnánk. "

2021. ápr. 5. 15:28
 52/86 anonim ***** válasza:
47%
Az emberek 2/3adának csak az anyagiak jelentik a szeretet.
2021. ápr. 5. 15:29
 53/86 A kérdező kommentje:
#52 Anyagiak? Egy szál virágról van szó kb, ami jólesik az embernek. Milyen anyagiak? Mondom, sajnálom, hogy feltettem ezt a kérdést is már, én ilyet még életemben nem láttam, nem hallottam, hogy valakihez babalátógatóba vagy akármilyen látogatóba ami nem a napi szintű egymáshoz járás üres kézzel menjen valaki. Meglepődtem. Pont. Nem tudtam, hogy ez olyan nagyon elterjedt dolog, és csak felénk fura.
2021. ápr. 5. 15:32
 54/86 anonim ***** válasza:
60%
#50 nemtom hànyas komment a tiéd, én a 43-ra reagáltam, miszerint “esküvöre semmi a divat”, majd azt írja, inkább pénzt adnak, a pénz mióta semmi?
2021. ápr. 5. 15:36
 55/86 anonim ***** válasza:
32%
Valószínű töröltek kommenteket, vagy félrenèzten, a mostani #43-ra regàltam, nem a #41-re.
2021. ápr. 5. 15:37
 56/86 Derjaderja ***** válasza:
67%

De nem mindenkinek az ajándék a szeretetnyelve, nem mindenhol szokás a rokongyerek születésére 20 ezer forintot adni, sok helyen pl Karácsonyra sincs ajándékozás, még a párol egymásnak se adnak, max a gyerekeknek vagy nekik se.

Van, ahol nem szeretik a sablonos ajándékot, mittudomén.

Én pl lekakilom, hoz-e valaki valamit, olyan messze lakom a "lánykori" környezetemtől, hogy meghatódom, ha idebumlizik valaki munka után, ahelyett, hogy a saját családjával lenne.

Amit mi is meg tudunk venni a tecsóban, az az én szememben nem ajándék, a pénz nem ajándék, az utalvány álcázott pènz.

Ha előhívat egy fotót a regi barát a közös múltunkból vagy hoz egy közös emléket idéző könyvet az szuper, de inkább az idejét tartom ajándéknak.

De mindenki mas, Kérdező, a barátodnak lehet, nincs is babás ismerőse, nem tudhatta, hogy vétett az íratlan normák ellen, jót akart szerintem.

2021. ápr. 5. 15:42
 57/86 anonim ***** válasza:
45%

".

Ha előhívat egy fotót a regi barát a közös múltunkból vagy hoz egy közös emléket idéző könyvet az szuper, de inkább az idejét tartom ajándéknak."

De ez mind ajándék.

Nem. Mondta senki hogy vegyen bármit is.

Nekem van olyan barátnőm (nem túl jó az anyagi helyzetük egyébként sem) ak8 a lányával csinált a babának egy kis ajándékot. Nekem pedig szedett egy csokor pitypangot!

Nagyon jól esett

Szóval nem az anyagiakra gondolok egyáltalán!!!

2021. ápr. 5. 16:06
 58/86 Derjaderja ***** válasza:
64%

De ki szed manapság egy csokor pitypangot? Amúgy kedves dolog lenne, bár kár a pitypangért, csak szerintem ilyesmit manapság nem tartanak ajándéknak.

Félreérthető az írásom. Az ideje alatt arra gondoltam, amit a meglátogatásomra szánt. Azt akkora dolognak tartom, amekkorával nem er fel semmilyen tárgy, kivéve ha tényleh valami pótolhatatlanul személyes vagy egyedi.

De hogy egy doboz siót kérjek számon egy baráttól, az nekem fura.

2021. ápr. 5. 16:28
 59/86 A kérdező kommentje:
Hát nem, én sem az anyagiakra, de 57 válaszolóból 10 ha felfogta, hogy én is erről beszélek.
2021. ápr. 5. 16:29
 60/86 anonim ***** válasza:
39%

"Nem dacból, de te költesz olyanra aki rád nem?"

Erről a falusi néni jut eszembe, aki nem visz virágot a szomszédja temetésére, mert az se fog vinni az övére :D

Meg a másik nagyon sok falusi nénik, akik felénk laknak. Köztük valamiért az a divat, hogy felírják az ajándékok értékét a lagzin, jegyzetelik, ki mennyit dob a menyasszonytáncba, temetés utáni nap kimennek és listát írnak a koszorúkról, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy majd mikor a családnak viszonozni kell, akkor pont ugyanannyit költsenek a másik menyasszonyra/babára/halottra/bérmálkozó gyerekre/húsvéti locsolóra, miegymásra.

Kicsinyesség és visszataszító.

2021. ápr. 5. 16:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!