Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babalátogatóba üres kézzel?

Babalátogatóba üres kézzel?

Figyelt kérdés

Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?

képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?

2021. ápr. 5. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
56%
Nálam alap,hogy ahol gyerek van oda üres kézzel nem megyek!
2021. ápr. 5. 12:36
 32/86 anonim ***** válasza:
65%

De mi a fenének vigyen két doboz üdítőt, amikor lehet meg se isszák?

Nekem is feleslegesen hoznák.

Mindig utáltam a jelképes semmiségeket. Csak azért mert illik, kapjon az ember valami szükségtelen vackot.

Bort, amikor szoptatok és egyébként se iszik senki a családban.

Üdítőt gdm után.

Pelenkát, mikor megvan a bevált vagy éppen moshatót használunk.

Nem vártam el mástól soha hogy hozzanak bármit is. Ha pedig én mentem, előre rákérdeztem, hogy mit vigyek. Ha azt mondták, "csak magadat", tartottam hozzá magam. Ha esetleg valaki hazudott, és azt hitte így is viszek, hát ráfaragott. Aki megmondta mit kér, kapott.

2021. ápr. 5. 12:42
 33/86 anonim ***** válasza:
54%

De nem kell ezzel foglalkozni mi lesz az ajándék sorsa.

Viszel valamit b+ ha nem vagy egy skót proli, ha kidobja kidobja..Üdítőt bort lehet nem issza meg, de felbontja a köv. vendégnek, eláll nem? Vagy popsitörlőt ha veszel egy jobb márkát, nem hiszem hogy bárki is nem használná el, pelenkát én se vinnék, de a törlőt úgyis elhasználja. Ha végképp ennyire nem akarsz ilyet akkor egy csokor vagy cserép virág. Aki nem is akar az nem visz..

2021. ápr. 5. 12:50
 34/86 anonim ***** válasza:
65%

Nekem mindig nehezemre esik ez az ajandekozosdi. Én utálom a felesleges de jópofa meg illendosegi dolgokat... Főleg hogy az ilyen kismama fórumokon is mit lát az ember? Minek hoz ezt, minek hoz azt...

Hozzám mondjuk csak olyan jön, akit ajándék nélkül is szívesen látok :)

Sőt bennem mindig inkább az van hogy vendégül látok valakit, és a vendég az vendeg.

2021. ápr. 5. 12:55
 35/86 A kérdező kommentje:

Na én meg ezt nem szeretem, ha valaki kérdezgeti mit vegyen.

Vegyen amit gondol és pénztárcája engedi.

A sógornőm csinálja folyton ezt, mit vegyen a gyereknek?

Tudom hogy jelenleg nem jól állnak anyagilag, most honnan tudjam mennyit akar költeni?

Vegyen amit gondol.

Lehet ő 2-3 ezerért gondol valamit, én meg mondok valamit 8 ezerért.

Sokkal kellemetlenebb,vegyen mindenki amit ő jónak lát, minek kell kérdezgetni, csak kellemetlen helyzetbe hozod.

2021. ápr. 5. 12:57
 36/86 A kérdező kommentje:

Így van, a vendég vendég, én is készülök neki üdítővel, étellel stb.

A vendégnek meg illik valami aprósággal készülni...

2021. ápr. 5. 12:58
 37/86 Derjaderja ***** válasza:
67%

Szerintem arra, hogy egy barát beugrik egy órára, nem fogyaszt semmit, rámosolyog a babára, aztán megy, nem kell várni semmit. Azt sem tudja, mire van szükség, és egyszerűen van, ahol ez nem szokás.

Másik, ha olyan régi barát, akkor alapból azt feltételezném, hogy jó oka volt erre, nem pedig kérdést írnék ki róla (pl épp csak el tudott szakadni a munkahelyéről, nem akart a járvány alatt babalátogatás előtt boltba menni, bármi).

Ha az ember egy fél napos programra megy, ahol étellel várják, az is más,.olyankor illik vinni valamit.

A felesleges baba és gyerek ajándékoktól pedig sok szülő kivan, mi meg szoktuk előre beszélni, ha ismerős jön, hogy nem adunk egymás gyerekeinek semmit, eddig nem volt olyan szülő, aki ne mély egyetertéssel helyeselt volna.

2021. ápr. 5. 13:00
 38/86 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem illő lett olna vinni valamit. Nem értéktől függőben, akár egy szál virágot, akár egy tábla csokit, vagy bármit ami van otthon. Én se megyek sehova üres kézzel, és nekem is rosszul esik, hogy aki jön megnézni a gyereket, üres kézzel jön, pedig én készülök, sütit sütök, vásárolik kedvenc nasit stb, ő meg tényleg egy db almát nem hoz. De hát nem vagyunk egyformák. Manapság ez egyre kevésbé szokás sajnos, pedig mi is mindig készülünk, ha vendégségbe megyünk, ha hozzánk jönnek.
2021. ápr. 5. 13:04
 39/86 anonim ***** válasza:
69%

Még, hogy téged nem zavar kérdező?!

Itt vergődsz egy pitiáner dolog miatt, és azt tervezgeted, hogy makd bosszúból nem viszeé semmit te sem. Ez rettenetes kicsinyes és gyerekes. Valamint undorítóbb dolog, mint, hogy ők nem vittek egy nyamvadt üdítőt. Itt te vagy a gàz, és nem ők. Szakíts meg velük minden kapcsolatot szerintem! Ők azzal mindenképpen jól jàrnának...

40/86 anonim ***** válasza:
60%

"Viszel valamit b+ ha nem vagy egy skót proli, ha kidobja kidobja.."

Környezetszennyezés, pazarlás, éppen ezért is idegesítő.

Nem azért hívok vendégségbe bárkit, hogy ajándékot hozzon.

Tény és való: csak azt hívom, akit örömmel látok és egyezik is a véleményünk, így ebből nincs gond.

Hívjatok ti is olyat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!