Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Babalátogatóba üres kézzel?

Babalátogatóba üres kézzel?

Figyelt kérdés

Volt nálam szombaton az egyik régi barátom babalátogatóban és abszolút üres kézzel jött.Ez csak nekem fura? Nem várok tizenezres ajándékot, de egy jelképes valami 1000 ft-ért azért nekem alap mondjuk 2 doboz gyümölcslé vagy valami. Régebben ha hozzájuk mentünk is mindig vittünk valamit. Ti is jártatok már így?

képzeljétek el a fordított esetet is, ha azt írom a kérdésben, hogy gáz e ha semmit nem viszek abszolut?

2021. ápr. 5. 09:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/86 A kérdező kommentje:

Ok, látom nem értitek.

Semmilyen plüssről meg ilyenekről nem beszéltem, ezt ti magyarázzátok bele..

Egy gesztus, egy üveg 600 forintos bor h na gratulálok, vagy egy tál sütemény, stb, nem azért mert magamnak nem tudom megvenni, de én annak ellenére hogy szegény családban nőttem fel nem láttam ilyet életemben sem, hogy üres kézzel menni valakihez, akivel hónapok óta nem találkoztál és elmész megnézni a gyerekét, eléggé meglepődtem.

2021. ápr. 5. 12:12
 22/86 anonim ***** válasza:
82%

Én úgy nőttem fel, hogy mindenhova üres kézzel mentünk. Nem viccelek, barátokhoz, rokonokhoz is, mindig úgy mentünk, hogy nem vittünk semmit, csak mentünk, mert általában valami program miatt mentünk. Felnőtt koromig nem is tudtam róla, hogy illik ajándékot vinni, ha vendégségbe mész. Mai napig egyfolytában elfelejtem, csak ha úton vagyok, akkor ugrik be, hogy bmeg, most se vettem semmit. Hozzáteszem egy kötelező udvariassági sz.ron kívül, semmit nem látok benne, hogy miért jó ez, mert csak kínos, akkor is ha te viszed, de nem tudod mi legyen, akkor is, ha neked viszik, de nem kell az a valami (pl üdítő, amit amúgy nem iszok, mert csak vizet iszok).

Szóval én mindig úgy hívok át mindenkit, hogy ne hozz semmit, mert nem kell. És tényleg nem kell, és nem érzem hiányát se.

2021. ápr. 5. 12:15
 23/86 anonim ***** válasza:
72%

Soha az èletbe nem mentem üres kèzzel babàs ismerôshöz , plàne nem szülès utàni elsô làtogatàskor.

Aki szerint bàrmit venni vinni felesleges kacat, meg ugyis van belôle ott elèg az csak az illetlensègèt probàlja megmagyaràzni. Ez olyan mint esküvôre üres kèzzel menni. Oda is lehet vinni a sok felesleges kacatot amibôl màr van 10 , de megis lehet kèrdezni, hogy mit szeretnènek nàszajàndèkba , ugyanugy a nemrèg szült rokont, baratnôt is meg lehetne kèrdezni, hogy mi lenne hasznos amit vinnèl. Azt màr nem, inkàbb üres kèzzel menni.

2021. ápr. 5. 12:20
 24/86 anonim ***** válasza:
43%
Csak a "gesztus miatt", de vigyenek vagy kapásból 2 doboz üdítőt nektek, vagy egy egész tál süteményt és ha nem visznek, akkor bosszúból inkább te sem viszel. Érdekes történet.
2021. ápr. 5. 12:21
 25/86 anonim ***** válasza:
71%
Pofamrol sulne a bőr ha legalább 1 doboz üdítőt nem vinnek. Ha nem is a babának legalább anyának valami gyümölcsöt, vagy egy üveg üdítőt vinnék. Bár hozzám is úgy jöttek hogy egy db banánt se hoztak. Azért rosszul esett, de persze nem vártam el.
2021. ápr. 5. 12:22
 26/86 anonim ***** válasza:
70%

Erről az első szó ami eszembr jutott, a fillérb..szó...

Már bocs.

Fiammal mikor hazaértünk a kórházból, kb 2 hétig jöttek mentek a látogatók. Kb a fele nem hozott semmit, a másikfele is ertelmetlen dolgokat. És kb pont leszartam. Nem azért vártam őket, hogy na most tuti kapok valamit...azt el tudom mondani a mai napig, hogy ki volt itt, ki tisztelt meg minket. De azt, hogy ki mit hozott, vagy hozott-e, azt nem. Mert annyira nem érdekelt, mert az embert vártam, nem az ajándékot...

6hós a fiam.

2021. ápr. 5. 12:26
 27/86 A kérdező kommentje:

Mert 2 doboz üdítő olyan nagy dolog? 600 ft..

Ne nevettess már, hogy ezt soknak tartod..

Akkor egy darab Turbó rágót na, így jobb?

2021. ápr. 5. 12:27
 28/86 anonim ***** válasza:
56%

Mondjuk hogy illik, de ha valaki eljonne hozzám és nem hozna semmit, hat a legutolsó dolgom lenne ekkora fenetek keríteni neki.

Illik a hölgynek kinyitni az ajtót is, de nem fogok vergődik rajta ha egy pasi bemegy előttem valahova és nem tartja meg az ajtót...

Az kívánom ezeknél nagyobb bajom ne legyen és kész.

2021. ápr. 5. 12:32
 29/86 anonim ***** válasza:
62%
Lehet furán hangzik, de én annak örültem, amikor nem hoztak semmit. Erőltetett... semmi szükség rá.
2021. ápr. 5. 12:34
 30/86 anonim ***** válasza:
50%

Uristen pofám leszakad milyen emberek vannak. Elvárja? Minek kene barmi is?

Az 1920-as illemkönyvben benne van, hogy mit illik vinni vendégségbe, ez egy alap illem dolog.

Én mikor babalátogatóban voltam tavaly vittem egy orchideát, egy üveg bort, meg egy olyan kutyaplüsst ami babakocsira meg mindenre rácsatolható, nagyobb korban akár a gyerek a kezére is tudja, tök mókás, meg egy nagy pack Waterwipes törlőt, pedig én férfi vagyok, de még egyedül is meg tudtam ugrani hogy ne valami kacatot vigyek, aki akar vinni valamit az visz, aki meg nem az kifogásokat keres. De akkor is az illetlenség netovábbja. Más ha hetente mész valakihez nem feltétlen kell mindig vinni valamit, de ha nagy ritkán elmész valakihez meg ott egy frissen született baba akkor meg nettó fillérb*szás.

2021. ápr. 5. 12:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!