Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerelem nélkül tervezett gyerek?

Szerelem nélkül tervezett gyerek?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy én arra a hatalmas szerelemre képtelen vagyok. Úgy tudnám leírni az érzéseimet a barátom felé, hogy helyesnek, rendesnek tartom. Egy barátnál jobban szeretem, de nem volt sosem az a nagyon nagy vonzalom közöttünk. (Részemről nem.)

Senkinél sem éreztem korábban sem, nála már ez is több, mint amit bárki iránt éreztem. 3 éve vagyunk együtt

Anyagilag készen állunk (saját ház, autók, jó állás). Kellene még valamire várnunk? Nem lehetünk boldog család szerelem nélkül?

26/N 27/F

2021. jan. 7. 13:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
71%
,,Addig míg nem lesz szerelmes"...ne legyetek már ennyire negatívak. Annak teret kell adni,hogy valakibe beleszeressen. Ha nem ad,nem fog senki annyira közel kerülni hozzá,hogy szerelembe essen.
2021. jan. 7. 17:24
 22/40 anonim ***** válasza:
73%
19# az én párom tudja. És én is tudom róla. Voltunk szerelmesek régen másba,sosem fogom azt érezni iránta, ahogy ő sem irántam. Ennek tudatában alapítottuk családot és vagyunk együtt 16 éve boldogságban
2021. jan. 7. 17:26
 23/40 anonim ***** válasza:
66%
20, te a fellángolásról beszélsz, az megint más mint a tényleges szerelem. Az se normális állapot, ahogy az sem, ha valaki a párját mindössze "helyesnek, rendesnek" titulálja. A házasság nehéz. Pláne ha gyerek is van. A szerelem pont abban segít, hogy átvészeljék ezeket a nehéz időszakokat. Sokkal könnyebben ezen átvergődni, ha van szerelem, minta még vonzalom is alig.
2021. jan. 7. 17:31
 24/40 anonim ***** válasza:
91%

Nem, nem fellángolásról beszélek, hanem ködös szerelemről ami ha elmúlik nem marad mögötte semmi.

Egyébként meddő vita ez, mert nem lehet minden érzést egyértelműen definiálni. Bőven van átmenet a rózsaszín köd, meg a rendes ember és kész között, csak nem fogalmazódik meg, szavakkal, egyértelműen. Nem is kell mondjuk. Mint írtam elég, ha őszintén boldog a saját kapcsolatában. Neked is legyen az.

2021. jan. 7. 17:40
 25/40 anonim ***** válasza:
37%
A párod is így érez? Tudja, hogy te így érzel?
2021. jan. 7. 17:54
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

Off:Nekem volt egy pasim akibe nem tudtam beleszeretni, már rosszul éreztem magam emiatt, de tiszteltem és vonzott is valamennyire meg szerettem mint embert.. de ennyi. Aztán 4 honap után szerelmes lettem és akkor kiderült hogy megcsalt.

On:szerintem egy minimális szerelem azért sosem árt, szerintem az kell egy kapcsolatba..

2021. jan. 7. 18:07
 27/40 anonim ***** válasza:
88%
Úgy érzem ezt kívülről nem igazán tudjuk ezt megítélni, ti sokkal jobban érzitek. A saját történetemet írnám le inkább, hátha árnyalja a képet neked. Fiatalon, kamaszként jöttem össze a párommal, nem igazán ismertem még saját magamat sem, és sokszor úgy éreztem, hogy igazából azért jöttünk össze, mert ő szerette volna, én meg sodródtam az eseményekkel. Nagyon kötődni kezdtem hozzá, és szerelmes is voltam belé, de nem azzal a mindent elsöprő, rózsaszín ködös, vágyakozós szerelemmel, azt igazán sosem éltem át. Nekünk problémáink is voltak a kapcsolatban időről időre, és egyszer csak sok év után, egy hullámvölgyben összehozott a sors valakivel, akivel fellángolt ez az érzés. Elhibáztam és teret adtam neki, így eléggé ki tudott bontakozni, viszont még így is képes voltam mérlegelni és a párom mellett dönteni, nem szakítani vagy megcsalni. Arra jutottam, hogy nekem többet ér az a mély kapcsolat és szeretet, ami a párommal volt köztünk, mint a kíváncsiságom és az újdonság, még ha nagyon nagy is volt a kísértés. Nem mondom, hogy könnyű volt, de azóta sokkal jobb lett a kapcsolatunk, mert én is sokkal tudatosabban odafigyelek erre. Szóval nem törvényszerű, hogy az ilyen jellegű fellángolásokat majd nem tudja visszautasítani az ember. Ráadásul aki boldog kapcsolatban él, az teret sem fog engedni ennek.
2021. jan. 7. 18:57
 28/40 A kérdező kommentje:

(Nekem nem kell mondani, hogy tanulni kell, 2 diplomás vagyok és a munkámat imádom. A lottós példát pedig nem úgy hoztam ide, ahogy aztán be lett állítva. Hanem úgy, hogy egy lehetőségre várva nem lehet élni.)

A párom "nem tudja", hogyan érzek. Ő nagyon szeret engem, ő jött nagyon utánam. Nem magyar, de itt élt már évekkel azelőtt, hogy összejöttünk. Viszont másik kultúra. Nem nagyon más, de más azért. Az érzelmi életünk langyos víz, ebből gondolom, hogy "nem tudja", hogyan érzek. Részéről azt gondolom, hogy megvan a vonzalom, szeretném viszonozni, de nem tudom. Nem tudom ő milyennek éli ezt meg.

Babát viszont szeretnénk. Áttörést nem hiszem, hogy hozna, de szerintem erősítene rajtunk.

2021. jan. 7. 21:03
 29/40 anonim ***** válasza:
En nem ertem minek egymásnak esni. Egyszerűen csak megvilagitottunk egy másik nézőpontot is. Hogy bizony: előfordulhat hogy meg szerelmes lesz és akkor már családot fog felrúgni. Persze bárkivel megeshet. De ha en először lennék szerelmes életemben, biza nem tudnám racionálisan a családot választani. Azt sem mondom, hogy a kérdező így lenne. Csak gondolja át. Ennyi.
2021. jan. 7. 21:19
 30/40 anonim ***** válasza:
61%

28, így viszont szimplán patkányság az egész és becsapod.

Nektek nem nyugis, szeretetteljes kapcsolatotok van, hanem felszínes, érzelemszegény , nulla intimitással.

Ha ennyit nem tudsz vele megbeszélni, akkor hogy fogsz ezerszer bensőségebb témákat felhozni neki ami a pl a gyerekvállalással is jár?

2021. jan. 7. 21:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!