"Ciki" ha egy gyerek se tervezett?
#1: Parancsolj, akkor három történet, mindegyik személyes ismerőssel esett meg.
1. A testvérem gyógyszer mellett lett terhes. Akarták gyereket, csak kb egy évvel későbbre volt tervezve. Rendesen szedte, nem volt hányása, hasmenése, és mégis...
2. Volt kolléganőm. Ő nem védekezett. Mert évekig azt hallotta az orvosoktól, nem lehet gyereke. Utána fel is adta. Ez volt 30 éves korában. 42 volt, amikor kimaradt a menzesze, azt hitte, klimax, mivel az anyjának is 40 körül volt.
Csak amikor megmozdult, akkor döbbent rá, hogy ez bizony nem klimax.
3. A kedvencem, szintén volt kolléganőm. Első gyerek gumi mellett fogant, a második gyógyszer mellett, a harmadik meg spirál mellett. Elköttette magát ő is, és a férje is, csak hogy biztosra menjenek.
#2: Oda írtam, hogy "kivéve, ha pl valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe". Ebbe részemről beletartozik a spirál is. Meg az is teljesen más téma, ha valakinek nem lehet gyereke. Ezek nem kikerülhető dolgok.
Amire én azt mondom, hogy "ciki" az, ha nem akarunk gyereket, de nem védekezünk.
Számomra az. Én is azon az elven vagyok, mint az első: ha valaki nem akar gyereket, védekezzen normálisan és kész. Megfelelő védekezés mellett meg azért nem olyan marha gyakori a teherbeesés, egyetlen egy ismerősömnek (és nekem se) sikerült.
Nálam a felelősségteljes szexuális élet meg párkapcsolat része az, hogy közösen eldöntjük, hogy akarunk-e éppen akkor babát vagy nem. Ha nem, akkor megbeszéljük a védekezést, ha meg igen, akkor pl. szedek folsavat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!