Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Ciki" ha egy gyerek se...

"Ciki" ha egy gyerek se tervezett?

Figyelt kérdés
A sógornőmnél voltunk egy kisebb családi bulin. Ott ment egymás cukkolása a férjemmel, de hát testvérek, ez megszokott. És a sógornőm viccesen megjegyezte, (valahogy szóba került de annyira nem figyeltem) hogy neki csak tervezett, házasság utáni gyerekei vannak, a férjemnek (nekünk) meg nem. Nevettem, mert mindenki nevegett, de tényleg elgondolkodtam milyen lehet várni egy gyerekre közös döntés alapján. Egyébként 4 és 1,5 évesek a gyerekeink, még lehet lesz "tervezett" gyerekünk, neki meg lehet lesz nem tervezett, szóval tényleg nem sértődtem meg, de valahogy mégis rosszul esett
2020. szept. 27. 14:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem onnantól, hogy egy pár eldönti, hogy megtartja a meglepetés-gyereket, tervezettnek minősül. Ja, kicsit később kezdték el tervezni, de onnantól már a jövőjük része.

Barátnőm, rokonom is esett teherbe védekezés mellett, de mivel örömként jelentették be, ezért nekem aztán semmi közöm, hogy mikor kezdtek el örülni neki.

(Nekem 2 tervezett gyerekem van.)

2020. szept. 27. 14:47
 12/27 anonim ***** válasza:
46%
Nem terveztük az első gyerekünket. Vagyis ez nem teljesen igaz, terveztünk közös gyereket a férjemmel de még szerettünk volna várni, hiába volt adott minden körülmény és vágytunk rá nagyon, gyávák voltunk meghozni egy ilyen felelősségteljes döntést. A kislányunk aztán meglátta a kiskaput (amit szándékosan hagytunk) és ránktörte az ajtót amiért utólag nagyon hálás vagyok, nem tudom a beszari szülei amúgy mikor határozták volna el magukat. 😅 A második gyereket tervezzük, tavasszal neki is látunk a kistesó projektnek de nem gondolom, hogy ez menőbb lenne mint egy nem tervezett baba.
2020. szept. 27. 14:51
 13/27 anonim ***** válasza:
26%
En ugy tudom, h spiralt csak mar szult noknek javasoljak.
2020. szept. 27. 14:52
 14/27 anonim ***** válasza:
78%
#13: Manapság már nem. Léteznek már direkt, még nem szült nőknek tervezett spirálok is.
2020. szept. 27. 15:03
 15/27 Derjaderja ***** válasza:
51%

Nekem ezekből a családtagokból van már elegem. Komolyan, olyanokat tud mondani nálunk is tipikusan a nővérem meg az anyám, hogy csak pislogok.

Nálunk pl kb az volt a kérdés, hogy 1 vagy 1,5 évnél kezdjük "próbálni" a másodikat. Ezt is csak anyámnak mondtam. Erre amikor anyám bejelentette a terhességemet a nővéremnek (ott ültem), ő azt kérdezte, hogy "na csak beadta a szegény párom a derekát hogy legyen"?

Én komolyan csak kamilláztam. Már semmiről semmit nem mondok nekik, de azt is úgy, hogy ne vegyék észre hogy semmi, mert akkor kipótolják vmivel.

Szerintem a sógornőd ciki. És gáz is, mert vmelyik kedves családtag ki tudja, hogy érti és hogy adja tovább, akár a gyerekeidnek

2020. szept. 27. 15:35
 16/27 anonim ***** válasza:
74%

Mi sokat vártunk az első gyerekre,így ő tervezett volt nyilván. Gondolkodtunk, hogy legyen-e kistesója.

Egyetlen egyszer nem védekeztünk, és lám megfogant, az élet döntött helyettünk. Mindkettőnk lesokkolt, de örültünk neki, szóval nekem van is-is. Én nem tartom cikinek, ugyanúgy szeretem mint a tervezett gyerekemet.

Nem feltétlen hiszek az ilyesmiben, de nálunk így kellett történjen mert egy pokoli terhesség és rémes szülés élmény után magamtól nem biztos hogy bevállaltam volna, viszont vele lett teljes a családunk és életünk.

2020. szept. 27. 15:44
 17/27 anonim ***** válasza:
83%
Igazából mindegy, hogy tervezett vagy becsúszott.HA szeretve, szeretettel felnevelve, boldogan, kiegyensúlyozottan nőnek fel, akkor tök mindegy hogy hogy is indult az életük.
2020. szept. 27. 16:47
 18/27 A kérdező kommentje:
Csak nem tudom milyen érzés kifejezetten vágyni a babára, tényleg emiatt együtt lenni, nézni, h megfogant e...emiatt most erősek elgondolkodtam egy 3.gyermeken
2020. szept. 27. 17:06
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Hát önmagában csak az ,,élményért" biztos nem vállalnék 3. gyereket.Max ha amúgy is szeretnénk..
2020. szept. 27. 17:17
 20/27 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a sogornod csak cukkolta a tesóját, mondjuk ebbe en többet nem látnék bele.

Ha engem kérdezel, nem tartom cikinek, de nekünk is van olyan barát házaspár, hogy 3 gyerekből egyik se volt betervezve. Tovabbra se tartom cikinek, de mindenesetre elég furcsa és mi is szoktuk őket szivatni. Pl épp elkészült a házuk, mikor kiderült a harmadik gyerek érkezése. Erre eladtak a házat és elkezdtek újat építeni. Mondtuk nekik, hogy azt lehetőleg már 4 gyerekre építsék. De ebbe pl nincs semmi olyan, hogy mi elítéljük őket, csak ugratjuk egymást ahogy barátok közt szokás. Ők mással szivatnak minket.

2020. szept. 27. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!