"Ciki" ha egy gyerek se tervezett?
Szerintem onnantól, hogy egy pár eldönti, hogy megtartja a meglepetés-gyereket, tervezettnek minősül. Ja, kicsit később kezdték el tervezni, de onnantól már a jövőjük része.
Barátnőm, rokonom is esett teherbe védekezés mellett, de mivel örömként jelentették be, ezért nekem aztán semmi közöm, hogy mikor kezdtek el örülni neki.
(Nekem 2 tervezett gyerekem van.)
Nekem ezekből a családtagokból van már elegem. Komolyan, olyanokat tud mondani nálunk is tipikusan a nővérem meg az anyám, hogy csak pislogok.
Nálunk pl kb az volt a kérdés, hogy 1 vagy 1,5 évnél kezdjük "próbálni" a másodikat. Ezt is csak anyámnak mondtam. Erre amikor anyám bejelentette a terhességemet a nővéremnek (ott ültem), ő azt kérdezte, hogy "na csak beadta a szegény párom a derekát hogy legyen"?
Én komolyan csak kamilláztam. Már semmiről semmit nem mondok nekik, de azt is úgy, hogy ne vegyék észre hogy semmi, mert akkor kipótolják vmivel.
Szerintem a sógornőd ciki. És gáz is, mert vmelyik kedves családtag ki tudja, hogy érti és hogy adja tovább, akár a gyerekeidnek
Mi sokat vártunk az első gyerekre,így ő tervezett volt nyilván. Gondolkodtunk, hogy legyen-e kistesója.
Egyetlen egyszer nem védekeztünk, és lám megfogant, az élet döntött helyettünk. Mindkettőnk lesokkolt, de örültünk neki, szóval nekem van is-is. Én nem tartom cikinek, ugyanúgy szeretem mint a tervezett gyerekemet.
Nem feltétlen hiszek az ilyesmiben, de nálunk így kellett történjen mert egy pokoli terhesség és rémes szülés élmény után magamtól nem biztos hogy bevállaltam volna, viszont vele lett teljes a családunk és életünk.
Szerintem a sogornod csak cukkolta a tesóját, mondjuk ebbe en többet nem látnék bele.
Ha engem kérdezel, nem tartom cikinek, de nekünk is van olyan barát házaspár, hogy 3 gyerekből egyik se volt betervezve. Tovabbra se tartom cikinek, de mindenesetre elég furcsa és mi is szoktuk őket szivatni. Pl épp elkészült a házuk, mikor kiderült a harmadik gyerek érkezése. Erre eladtak a házat és elkezdtek újat építeni. Mondtuk nekik, hogy azt lehetőleg már 4 gyerekre építsék. De ebbe pl nincs semmi olyan, hogy mi elítéljük őket, csak ugratjuk egymást ahogy barátok közt szokás. Ők mással szivatnak minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!