"Ciki" ha egy gyerek se tervezett?
"Csak nem tudom milyen érzés kifejezetten vágyni a babára, tényleg emiatt együtt lenni, nézni, h megfogant e...emiatt most erősek elgondolkodtam egy 3.gyermeken."
Hidd el sokan cserélnének veled és a nem tervezett gyerekeiddel. Cikibb, ha sorra járnál abortuszra.
Miért kell bárkinek elmondani, hogy hogyan fogant? Házasok vagytok és születnek gyerekeitek, micsoda meglepetés!😂
Én meg azt nem értem, miért téma a tágabb családban, hogy védekeznek-e vagy sem, ill. pont most terveznek-e babát vagy sem. Ezt döntsék el a házastársak kettesben, cselekedjenek aszerint, aztán, ha teherbe esett a feleség, akkor (amikor ezt rendjén valónak tartják) jelentsék be a szüleiknek, testvéreiknek, egyéb rokonaiknak, ismerőseiknek a hírt.
Természetesen más az, ha évek óta próbálkoznak, netán orvostól orvosig járnak, mert ezt nyilván nem érdemes titkolni - tehát egyértelmű, hogy akkor ők éppenséggel terveznek babát. De nem hinném, hogy sógornőkre, anyósokra tartozik az, hogy a feleség szed-e tablettát, a férj húzott-e óvszert stb.
Vagy legalábbis én vagyok ennyire szemérmes, hogy nem kötném az orrukra.
Tesóméknak is kettő nem tervezett gyerekük van.
Tesómnak egy autóbalest miatt mondták a dokik, hogy valószínűleg nem fog teherbe esni, férjének meg komoly betegsége után, hogy nem lehet már gyereke.
Így nem is védekeztek.
Két gyermekük született.
Nyilván az előzményket tekintve így nem tudtak "gyereket tervezni", de mivel mindig is szerettek volna- nagyon örültek neki, hogy így alakult.
A dokik is mondták, hogy ez igazi csoda- és ráadásul 2x.
Nem fogadtak volna rá, hogy valaha összejön nekik.
Mondjuk egesz más az, hogy "nem terveztünk pont mostanra kiszámolva, de szeretnénk és örülünk, hogy most jött", mint amikor tényleg nem akar vki gyereket és úgy lesz.
Az elsőt nem hívnám "nemtervezett" gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!