Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Ciki" ha egy gyerek se...

"Ciki" ha egy gyerek se tervezett?

Figyelt kérdés
A sógornőmnél voltunk egy kisebb családi bulin. Ott ment egymás cukkolása a férjemmel, de hát testvérek, ez megszokott. És a sógornőm viccesen megjegyezte, (valahogy szóba került de annyira nem figyeltem) hogy neki csak tervezett, házasság utáni gyerekei vannak, a férjemnek (nekünk) meg nem. Nevettem, mert mindenki nevegett, de tényleg elgondolkodtam milyen lehet várni egy gyerekre közös döntés alapján. Egyébként 4 és 1,5 évesek a gyerekeink, még lehet lesz "tervezett" gyerekünk, neki meg lehet lesz nem tervezett, szóval tényleg nem sértődtem meg, de valahogy mégis rosszul esett
2020. szept. 27. 14:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
91%

"Csak nem tudom milyen érzés kifejezetten vágyni a babára, tényleg emiatt együtt lenni, nézni, h megfogant e...emiatt most erősek elgondolkodtam egy 3.gyermeken."

Hidd el sokan cserélnének veled és a nem tervezett gyerekeiddel. Cikibb, ha sorra járnál abortuszra.

Miért kell bárkinek elmondani, hogy hogyan fogant? Házasok vagytok és születnek gyerekeitek, micsoda meglepetés!😂

2020. szept. 27. 19:40
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Irigyellek. Mi nagyon vágyunk rá, de nem akar összejönni. Most indulunk el a kivizsgálások során. Túl vagyunk már mindenen, amit itthon tehettünk az ügy érdekében anélkül, hogy túlzottan rágörcsölnénk. Most azt kívánom bár összejött volna akkor véletlen, amikor még védekeztünk... Bár meglepett volna a sors minket ezzel. Felnőttünk volna a feladathoz. Ezen az oldalon állva azt mondom egyik verzió sem ciki. Egy baba csoda. Akár tervezett, akár nem.
2020. szept. 27. 20:04
 23/27 anonim ***** válasza:
75%

Én meg azt nem értem, miért téma a tágabb családban, hogy védekeznek-e vagy sem, ill. pont most terveznek-e babát vagy sem. Ezt döntsék el a házastársak kettesben, cselekedjenek aszerint, aztán, ha teherbe esett a feleség, akkor (amikor ezt rendjén valónak tartják) jelentsék be a szüleiknek, testvéreiknek, egyéb rokonaiknak, ismerőseiknek a hírt.

Természetesen más az, ha évek óta próbálkoznak, netán orvostól orvosig járnak, mert ezt nyilván nem érdemes titkolni - tehát egyértelmű, hogy akkor ők éppenséggel terveznek babát. De nem hinném, hogy sógornőkre, anyósokra tartozik az, hogy a feleség szed-e tablettát, a férj húzott-e óvszert stb.

Vagy legalábbis én vagyok ennyire szemérmes, hogy nem kötném az orrukra.

2020. szept. 27. 21:33
 24/27 anonim ***** válasza:
10%
Az a ciki, hogy a mai világban vannak még nem tervezett gyerekek. Amikor már havi 2-3 ezer forintért lehet kapni fogamzásgátlót, amit bármelyik magándoki felír 2 ezerért... tehát átlag havi 2 kiló csirkemell áráért még vannak ilyen 'nem tervezett' gyerekek. Indiában, Afrikában érthető, hogy erre nincs se módjuk, se pénzük, de azért Európában 2020-ban már ne fogjuk rá a nemtörődömséget erre...
2020. szept. 27. 21:48
 25/27 anonim ***** válasza:
89%

Tesóméknak is kettő nem tervezett gyerekük van.

Tesómnak egy autóbalest miatt mondták a dokik, hogy valószínűleg nem fog teherbe esni, férjének meg komoly betegsége után, hogy nem lehet már gyereke.

Így nem is védekeztek.

Két gyermekük született.

Nyilván az előzményket tekintve így nem tudtak "gyereket tervezni", de mivel mindig is szerettek volna- nagyon örültek neki, hogy így alakult.

A dokik is mondták, hogy ez igazi csoda- és ráadásul 2x.

Nem fogadtak volna rá, hogy valaha összejön nekik.

2020. szept. 27. 22:06
 26/27 Derjaderja ***** válasza:
100%

Mondjuk egesz más az, hogy "nem terveztünk pont mostanra kiszámolva, de szeretnénk és örülünk, hogy most jött", mint amikor tényleg nem akar vki gyereket és úgy lesz.

Az elsőt nem hívnám "nemtervezett" gyereknek.

2020. szept. 27. 22:11
 27/27 anonim ***** válasza:
Hát inkább bosszantó. Ismerősöm járt úgy hogy alig pár hónapja járt a csávóval, azt hitte nem lehet gyereke (mármint a csajnak) egy egyszerű egészségügyi probléma, ami azért nem olyan hogy ne lehetne.. Na mindegy) nem védekeztek, be csúszott. Nem akartak másodikat.. mégis egyetlen egyszer nem védekeztek abban az adott hónapban.. mert hogy hát miért ne.. Majd biztos most lenne ettől terhes) hát ja terhes is lett. Nagyon ki voltak. Egyáltalán nem akarták. Végül meg tartották. Szóval egy pár hónapos kapcsolatból így lett pikk pakk egy fiuk és egy lányuk. Azért szerintem ez így felelőtlenség.
2021. jan. 7. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!