A kislányom kilenc hónapos korában vissza kell mennem dolgozni?
A pszichológia az elmúlt 10 évben kezdett el extrém módon fejlődni.
Ez majd azokon a gyerekeken fog megmutatkozni akik most 2-3 évesek.
Ezt kicsit ahhoz tudom hasonlítani mint amikor 20-30-40 évvel ezelőtt természetes volt,hogy a gyerek mellett dohányoztak mert “jaj nem olyan káros az” vagy ne adj isten verték a gyereket mert “jaj kicsi majd kinövi..úgysem emlékszik rá”.
Hála istennek sok anya kezd egyre jobban képben lenni az ok-okozati tényekkel és nem a saját önös igényeit helyezi előtérbe mert mérlegeli a lehetséges következményeket.
Mivel tudja,hogy mi mit okozhat a gyerek lelki és fizikai fejlődésében.
Érthető, amit leírtam, ezt összetett mondatnak hívják. Tudom, a mai agyondigitalizált világban, ahol tőmondatokban kommunikálnak a fész messzendzseren, ott furcsa az ilyen képződmény, de egy érettségi után elvileg mennie kéne.
Esetleg közben érdemben is reagálhatsz, akár hozhatod a tudományosan megalapozott állításaid a "szerintem"-en túl, hogy a három év előtt dolgozó anyák gyermekei milyen pszichológiai problémákkal küzdenek, és az évekig otthon lévők gyerekei mennyivel egészségesebbek mentálisan.
Ja és van az előző kommentemben egy typo is. Már kezdek kétségbe esni, hogy abba nem sikerült belekötni. :-(
Fuh borzalmasan írsz ne haragudj.
Olvashatatlan.
Nyugodtan olvasgass a témáról szóló cikkeket/kutatásokat és akkor picit megvilágosodsz miről is beszélek.
Addig téphetem a számat, akkor sem fogod megérteni amiről beszélek.
De lehet utána sem.
Nem baj, majd a gyereked járhat pszichológushoz 20 év múlva a kiskori traumáit feldolgozni.
Jól van, majd kifekszi a kanapén, ahogy a nyugati gyerekek/felnőttek milliói:-(
Addig irigykedem a hosszú gyeses anyukák csodagyerekeire, akik az élet minden területén probléma nélkül veszik az akadályokat. Hiszen a magyar statisztikák is mind-mind ezt támasztják alá, amiket ugye gazdagon linkeltél nekem.
24-es, mert itt nem csak arról van szó,hogy otthon marad-e az anya. (Az,hogy a te környezetedben 30 évvel ezelőtt többen maradtak otthon a gyerekkel 3 évnél tovább semmit nem jelent. Ez nem húzható rá az akkori társadalom szülői viselkedésére. Ez csak annyit jelent,hogy a te környezetedben értelmes gondolkodó anyák nevelték a gyerekeiket.)
Itt az alap felfogással van probléma.
Az,hogy otthon marad a gyerekkel egy természetes dolog. Ha emellett ordibálnak naponta egymással a szülők vagy akármilyen szinten feszültség van a családban amit a gyerek megérez az már nagy sérüléseket tud okozni.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy rengeteg szülő nem a gyerekét helyezi az első helyre hanem “a” “b” meg “c” problémát.
Ezt pedig a gyerek fogja megsínyleni és meg is sínylették eddig is.
Meglehet nézni,hogy hány 20-30 éves jár pszichológushoz a korai anya-gyermek kötődési problémák és egyéb traumák miatt.
Kicsit ezen is elkellene gondolkodni mielőtt valaki gyereket vállal.
27, ezzel azt akarod mondani, hogy nem az otthonülés a gyermeklélek egészséges fejlődéséhez szükséges egyetlen feltétel? Még a végén egyet fogunk érteni.
Talán ha anyu nem ülne otthon csilliárd évet, nem lenne anyagilag és pszichésen kiszolgáltatott apunak, aki ezzel nem tudna visszaélni. Talán nem ölnék egymást a pénz miatt, mert a gyed sem elég mindenre. Talán anyut érné egyéb inger, ami felfrissíti. Talán nagyobb kedvvel ülne le a gyereke mellé minőségi időt együtt tölteni 4-5 óra szellemi tevékenység után. Talán egészségesebb lenne a társadalom, és nem minősítené nonstop az anyákat.
Nem tudom már követni ki írta a vitatkozó közül,de ekkora baromságot,hogy azért vannak otthon a gyerekkel itt,mert lusták dolgozni. :D Nagy külföldi munka hőse. Hangosan röhögtem fel. Bírom mikor még hirdetik is egyesek a butaságukat. Nekem 1 éves a gyerekem jelenleg,de a munkahelyemet szeretem,jó pár évet lehúztam és le is fogok. Azért vagyok itthon,mert igen is bármilyen hihetetlen de szeretném ezt az időt a gyerekemmel tölteni, látni a kis fejlődését, megélni ezt az időt ebbe a rohanó világba... Dolgoztam eleget,hogy ezt megtehessem. Dolgozhatok még életembe után tovább eleget nyugdíjig. Komolyan ez az életcélja valakinek,hogy csak robotolni halálunkig? Az viszont szomorú. Igen, külföldön más a szokás. Van barátnőm 2 különböző országban,az egyik inkább felmondott csakhogy a gyerekeivel tölthesse ezt az időt,a másik még nem is kismama,de már mondogatja,hogy ő szeretne majd a gyerekével lenni és már most bántja a dolog,heti szinten feljön,pedig már nem most költöztek ki. Ennyire örülnek ott neki az emberek. Igen,ott is felnőnek a gyerekek,ahogy az olyan Arab helyeken is,ahol mondjuk eléggé érdekes szokások vannak,amit az én gyomrom nem tudna bevenni. Vagy akkor jöjjön az is b itt? Mert ott is felnőnek így. Felesleges kintre hasonlítani ezt.
Ennek ellenére akinek muszáj visszamenjen, egyértelmű hogy kell. Ettől nem vagy se rossz anya kérdező se semmi. Ha szükséges lenne én is cisszamennék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!