Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » A kislányom kilenc hónapos...

A kislányom kilenc hónapos korában vissza kell mennem dolgozni?

Figyelt kérdés
Ezért szeretném korán úgy szoktatni, hogy hosszabbakat aludjon este. Van ehhez jó szakirodalom?
2023. júl. 22. 12:46
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
80%

Tesóm próbálkozott vele 1 éves babánál (úgy, hogy ha sír, mindig bement, megnyugtatta, lerakta, kijött, és ezt ismételte, míg el nem alszik). Egy darabig használt, legalábbis a normális napokon. De minden egyes kis "krízis" (oltás, fog stb.) után újra kellett kezdeni.

Ami nekem a kipihentséghez segített, az az együtt alvás+szoptatás. Mellettem alszik a fiam kb. 3 hetes kora óra (akkor dőltem ki a fáradtságtól). Ébred éjjel, sőt az elején fixen 2 óránként ébredt éjjel, de mivel az ágyból se kellett kimásznom és pár perc alatt visszaaludt, ez nem zavarta meg az én éjszakai pihenésemet. A férjem külön szobában alszik (őt már a kijárkálás is zavarta), de ha nyaralunk, 1-2 nap után már nem ébred fel a kicsire. Most 2 éves, már nem ébred minden éjjel, 9 körül teszem le, 11 körül még ébred egyszer (de én is kb akkor fekszem le úgyis) meg reggel 7-kor és azután még visszaalszik 8-ig. Néha ébred éjjel 3 körül is. Havi 1-2 nehéz éjszakánk van, mikor pl. fenn van az éjszaka közepén 2-3 órát, vagy óránként ábred.

Hogy este gyorsan aludjon el, ahhoz az segít, ha pont elkapom azt a pontot, mikor kifáradt, de még nem esett át a holtponton. Ki lehet figyelni a jeleket, rátanulsz majd. De így is van, hogy másfél órát is eltart az altatás, amikor valami nem klappol (már mikor leülök vele, általában tudom, hogy most ez lesz).

2023. júl. 23. 11:24
 42/44 A kérdező kommentje:
Nálunk egyelőre csak cicin alszik el. Ha bukik és felébred vagy kakil és arra, akkor nem alszik vissza a következő etetésig.
2023. júl. 23. 11:43
 43/44 anonim ***** válasza:
80%

9 hónapos volt a gyerek amikor csináltuk a leteszem-felveszem

-leteszem-felveszem módszert (cumival aludt el). A 3. napon már csak hajnali 5-kor ébredt. Innentől átállt az éjszaka 1 kelésre (4 és 5 között). Jobb napokon visszaaludt evés után, rosszabb napokon ébren maradt 2 órát. De a korábbi 6-8 keléshez képest már ez is megváltás volt,.

Nekünk nem kellett betegség után újrakezdeni. Ha meggyógyult (betegen nyilván gyakrabban ébredt) visszaállt az 1 kelésre. 13 hónaposan azt is elhagyta.

2023. júl. 24. 14:32
 44/44 anonim ***** válasza:
73%
A fiam velem alszik. 1,5 éves koráig maga volt a pokol, hatmilliószor felkelt éjjel. Aztán lett egy nagyon csúnya középfülgyulladása. Onnantól kezdve már csak 1-2x kelt fel. Biztosan nincs köze hozzá a betegségnek, csak tudom, hogy onnantól kezdett úgy ahogy aludni. Még most sem olyan jó alvó, 2 éves múlt, de már tudok mellette dolgozni. Előtte esélytelen volt, pedig én is úgy terveztem, hogy 1 éves korában visszamegyek dolgozni. De őfelsége átírta nekem ezt a dolgot. A két lányommal ilyen téren nem volt baj annak idején, velük simán ment minden a terv szerint.
2023. júl. 30. 15:26
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!