A kislányom kilenc hónapos korában vissza kell mennem dolgozni?
Tesóm próbálkozott vele 1 éves babánál (úgy, hogy ha sír, mindig bement, megnyugtatta, lerakta, kijött, és ezt ismételte, míg el nem alszik). Egy darabig használt, legalábbis a normális napokon. De minden egyes kis "krízis" (oltás, fog stb.) után újra kellett kezdeni.
Ami nekem a kipihentséghez segített, az az együtt alvás+szoptatás. Mellettem alszik a fiam kb. 3 hetes kora óra (akkor dőltem ki a fáradtságtól). Ébred éjjel, sőt az elején fixen 2 óránként ébredt éjjel, de mivel az ágyból se kellett kimásznom és pár perc alatt visszaaludt, ez nem zavarta meg az én éjszakai pihenésemet. A férjem külön szobában alszik (őt már a kijárkálás is zavarta), de ha nyaralunk, 1-2 nap után már nem ébred fel a kicsire. Most 2 éves, már nem ébred minden éjjel, 9 körül teszem le, 11 körül még ébred egyszer (de én is kb akkor fekszem le úgyis) meg reggel 7-kor és azután még visszaalszik 8-ig. Néha ébred éjjel 3 körül is. Havi 1-2 nehéz éjszakánk van, mikor pl. fenn van az éjszaka közepén 2-3 órát, vagy óránként ábred.
Hogy este gyorsan aludjon el, ahhoz az segít, ha pont elkapom azt a pontot, mikor kifáradt, de még nem esett át a holtponton. Ki lehet figyelni a jeleket, rátanulsz majd. De így is van, hogy másfél órát is eltart az altatás, amikor valami nem klappol (már mikor leülök vele, általában tudom, hogy most ez lesz).
9 hónapos volt a gyerek amikor csináltuk a leteszem-felveszem
-leteszem-felveszem módszert (cumival aludt el). A 3. napon már csak hajnali 5-kor ébredt. Innentől átállt az éjszaka 1 kelésre (4 és 5 között). Jobb napokon visszaaludt evés után, rosszabb napokon ébren maradt 2 órát. De a korábbi 6-8 keléshez képest már ez is megváltás volt,.
Nekünk nem kellett betegség után újrakezdeni. Ha meggyógyult (betegen nyilván gyakrabban ébredt) visszaállt az 1 kelésre. 13 hónaposan azt is elhagyta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!