Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nem akar aludni a babám?

Miért nem akar aludni a babám?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A babám 5,5 hónapos. Már 3 hónapos kora óta csak is kizárólag babakocsiban hason fekve alszik. Van amikor fél ora, óra, másfél, két óra hosszaig kell tologatnom mire elalszik. Háton nem tud aludni, a kezét meg mozdítja megijed, és felébred, ha oldalt teszem at fordul a hasára. 2 foga kibújt már, nem tudom az e lehet a hunyó. Kb 3 hete kezte ezt el, hogy el altatom max fel óra és kezdhetem újra. Kézben lehetetlen elaltatni, mar súlyos ahoz hogy le fel sétáljak, de nem ia tud úgy elaludni😐 ha ágyra teszem ordit, bármilyen pozícióban, ha mellé fekszek csupálja a hajam, karmol, és persze ordít. Zene, mese, sötétseg, félhomály, semmi nem használ. Az a leg szörnyűbb, hogy ejazaka is igy alszik 😔😔 3 hete 3-4 órákat alszok, nem birom mar tovább, teljesen kivagyok merülve, ingerült vagyok, egész nap fázom, zavart vagyok. 😥

jan. 16. 20:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
78%

Hát ez ilyen sajnos. Vannak jó alvó babák, meg rosszak. Hülyeségeik vannak, kínlódnak, vergödnek, barmit csinálsz.

Tudom, nem nagy vigasz, de idővel jobb lesz.

jan. 16. 20:40
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Nem akarlak elszomorítani, de sajnos van ilyen...

Az én lányom (15 hónapos) újszülött kora óta csak babakocsiban alszik el napközben, illetve az autós hordozóban ringatva...

Mai napig így van sajnos.

Este pedig úgy alszik el, hogy a férjem viszi autóval és mikor elaludt akkor becsempésszük az ágyba.

Én is mindent kipróbáltam már elhiheted, de semmi nem válik be.

Borzasztóan nehéz...

Kitartás!

jan. 16. 20:42
 3/11 A kérdező kommentje:
Kitartást neked is ❤️
jan. 16. 20:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Most tologatom 2 órája 😔
jan. 16. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémnek is katasztrófa az alvása. Most nem részletezem, mert bonyi, de az éjszaka jó. Éjjel fél 1-1-től reggel 8-ig meg se moccan.

Na, de a lényeg. Mivel utáltam magyarázni, hogy mikor hogy alakul az alvása (kanyarban sincs a 2 hosszú, 1 rövid), sok vagy kevés rövid van, az is kész rémálom, millió ébredéssel, meg tudni is akartam, hogy mennyi az annyi, csak én érzem kevésnek vagy tényleg az, elkezdtem alvás naplót írni. Mutattam a védőnőnek, mondta, ez teljesen jó. Mondom, dehogy, hát, mindenhol 3 órával többet írnak elégnek a korosztályában. Á, azok hazudnak! Csak azért írják, mert különben senki nem vállalna gyereket🤦🏽‍♀️ Na, köszi, szólhatott volna valaki, kicsit előbb.

Egyébként kitartást! Még én is küzdök, de vannak apró részeredmények. (5hónapos lesz)

jan. 16. 21:16
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, a lényeget valahogy kitöröltem. Szóval szerintem próbáld összeírni te is. Az egész picit is. Nekem is volt, hogy annyit aludt, amig leértem vele az emeletről a földszintre, de azt is felírtam. Ettől sajnos, nem leszel kipihentebb, de kiderülhet, hogy a mennyiség elegendő és neki a minőség is. Csak te nem tudsz úgy pihenni. Akkor hiába várod a megváltást, hogy majd kidől és alszotok, nem fog többet. Ha tisztábban látod a problémát, könnyebb megoldást keresni.

jan. 16. 21:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hordozóban aludt el vagy cicin. Porszívós fehér zaj ment altatás közben az csodákat tett. Ilyenkor nem megijed a karjára,hanem most alakulnak ki az idegpályák,ez növekedési ugrás sajna
jan. 16. 21:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

4 hónapos a lányom, ő 23.00 előtt nem alszik el. Engem kiborít ezzel, de nem tudok mit csinálni, előtte csak egymást idegelnénk ha altatni próbálnám, nincs értelme. Minden gyerek más.

Kitartást neked!

jan. 16. 22:04
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Van napirend? Mennyit van ébren?

Lehet csak túl korán vagy már túl későn kezded az altatást.

jan. 16. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia. Szintén katasztrófa alvó az én babám is, csak ő 8 hónapos és csak kézben ringatva(ordítva) alszik el. Érdekes a világ, semmiről nem akarnak lemaradni. Nem tanult mostanában valami újat? Olyankor 2-3 hétig borította még jobban az alvást nálunk. Amik nagyon picit enyhítettek nálunk:

- ha van zenés, villogós játék, alvás előtt 2 órával ne kerüljön elő

- tudom, bosszantó, hogy nem akar aludni. De ha megérzi a szándékot, hogy mielőbb el akarod altatni, azért se fog. Próbálj valami jó zenét dúdolgatni és arra koncentrálni, ne arra hogy "aludj már, aludj már"

- ha 30 perc alatt nem alszik el, akkor kicsit pihenjetek, csendesen játszattok 20 percet, utána próbáld újra

- lehet, hogy többet bír ébred, ezért nem akar aludni

- ha alszik napközben, aludj te is ha tudsz

Kitartást neked! Nem vagy egyedül!

jan. 17. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!