A kislányom kilenc hónapos korában vissza kell mennem dolgozni?
10!
A kötődésű zavarnak ehhez semmi köze. Nyugaton ennél jóval korábban mennek vissza a nők dolgozni. Pl én Hollandiában élek, az átlag 3 hónap után tér vissza. Nem, a gyereknek nem az anyjára van szüksége, hanem gondoskodasra. Ezt még tudja neki adni az apja, a nagyszülő, a bolcsis gondozó is. Nem, az anyák tobbsege azért marad otthon 3 évig, mert Magyarországon ez a szokás és mert nincs kedve dolgozni.
De igen!
A gyereknek az anyjára van szüksége.
Én Ausztriában élek és itt ugyanúgy 3 évig maradnak az anyák otthon.
Attól nem lesz senki hős,hogy a gyereke lelki fejlődését feláldozza mert nincs anyagilag felkészülve a gyerekre.
"A gyereknek az anyjára van szüksége."
Értem, tehát ha anyu meghal, a gyereket örökbe kell adni.
Nem, nem az anyjára, hanem q gondolkodásra van szüksége. De az esetleg el jut e az agyadig, hogy az anyja nem a Marsra költözik, hanem csak dolgozni fog? Lehet hogy csak napi 4 órát, otthon.
Az,hogy anyu meghal nem egy természetes dolog.
Erre nem lehet felkészülni.
Az anyagi dolgokra viszont igen.
Amennyiben a szülő erre nem készült fel és a gyerek 9 hónapos korában visszamegy dolgozni emiatt, az egy végtelenül önző és felkészületlen anya.
Azt gondolja,hogy “áh a gyerek majd úgyis megoldja ha alszik”.
Közben pedig ezek a korai traumák (mert a gyereknek az ha az anya nincs a közelében egy trauma) csúnyán bevésődnek a kis agyába.
14!
Nem csak az anyagiak miatt akár valaki vissza menni dolgozni.
Akkor mi miatt?
Természetes esetben a gyerek születésével a prioritások kissé átalakulnak.
Mi lehet fontosabb a saját gyerekednél?
Mi köze ennek 2023-hoz?
Pont,hogy ott tartunk 2023-ban,hogy a legtöbb ember nem a szülőszobából megy dolgozni mert a gyereke lelki fejlődését is figyelembe veszi.
Nem úgy mint 30-40 évvel ezelőtt.
Hála istennek fejlődik a pszichológia és egyre több embert érdekel a tetteinek a következménye.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!