Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 8 hós baba alvása és napi...

8 hós baba alvása és napi rutinja kész káosz. Mit tehetek még?

Figyelt kérdés

8,5 hónapos, hogy pontosabb legyek.

1, has fájós volt, 7 hetes korára a 7. tápszert kapta ami laktózmentes volt, az bevált

2, 7. hetes korától 4,5 hósig átaludta az éjszakát (gondolom fogcsírák mozogtak) viszont születése óta a nappali alvása alig van, 20-40 percesek voltak.

3, 4 hósan hozzátáplálás kezdete (férjem szerint innentől kezdve nem alszik rendesen)

4, 4,5-6 hóig már többször kelt, napi alvása 40 perc volt a min. néha 1 óra is volt

5, 6,5 hósan kibújt a fog felváltva az alsó, 6-7 hónap volt a terror, se nappalunk se éjszakánk, nem evett se tápszert, se pürét.

6, tápszercsere, kiderült, hogy még se érzékeny, de nem találjuk a megfelelő tápszert. (Dokink leszar)

7, 7-8 hóig beállt megint egy rutin, ami működött/dik

Napi 2-3 alvás

Tapszert nem tudok kivaltani mas etelre mert nem eszi meg, 4-5 kanal mindenbol es megall a tudomany. Legyen az uveges vagy hazi kaja, semmi… most megint fogzik es a tapszert se eszi.

Éjszaka meg káosz:

Fürcsi után kaja, ami után alvás. Mostanába nehezebb az altatás, kézben ringatjuk.

Ahogy letesszük percre pontosan 40 perc múlva felkell, sír, forog az ágyba, nem fogad el semmit, se kaja se víz.

Ez a felsírásos forgolódás hajnal 3ig megy. Ekkor elfogadja a kaját/vizet majd 8ig mozdulatlanul alszik kb. És mi is..

Férjem alvás kivizsgálásra akarja vinni, védőnő/doki szerint fogzás.

Tudom, hogy 8 hósan borul a babák alvása de nekünk sose volt jó.

Mindenre figyelünk, páratartalomtól kezdve a hőfok meg minden isten nyila de egyszerűen az esti altatástól kezd gyomoridegem lenni, nappal is alig alszik, plusz szepa szori is van es fel percre se tudok felalni melole, ejszaka meg 3ig fent vagyunk.

jan. 3. 23:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyerekfüggő az alvás is. Én most szívok a 3. babával, eddig ő a legrosszabb alvó.
jan. 4. 00:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Leírtad a lányomat, azzal a kivétellel, hogy ő 4 hónapos koráig se aludt. 8 hónaposan a mozgásfejlődés borította meg a szeparációs szorongás. Nálunk a mi ágyunk melletti matracon altatás segített minimalizálni a keléseket. Illetve ha ébredt le tudtam menni hozzá, melléfeküdni. Mikor mélyen aludt, vissszakommandóztam magam a férjem mellé. Akkor lett picit jobb mikor átváltott egy nappali alvásra, ezzel lecserélve a 20-30 perces alvásokat stabil 1,5-2 órásokra. De igazi javulást (éjszakák átalvását) csak az idő hozta meg, 3 évesen. De 2 hónap múlva 5 és még mindig kel néha.

Mondjuk azt nem igazán értem miért volt szükség 4 hónaposan elkezdeni a hozzátáplálást. De mostmár mindegy.

Falatkázással próbálkoztok? Amikor nem te eteted, hanem ő próbálkozik?

Kitartást! Örökre nem marad így, még ha úgy is érzed, akkor sem.

jan. 4. 05:00
 3/4 anonim ***** válasza:

4 hónaposan van az első élettani alvási regresszió. Van olyan baba akinél hamar visszaáll a rend és van olyan is akinél nem. A következő általában valami nagy mozgásnál van. Mászás vagy járás. Járásnál még a szeparációs szorongás is ott van.

Amúgy nem lehet tejfehérje allergia?

jan. 4. 08:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy íratok!

Hagyta, hogy belessek a szájába, felül 4 fog jön, lefőttem rendesen.

4 hósan védőnőnk javaslatára csak a kóstoltatást kezdtük el. Tudom megosztó téma, de nem lettem előrébb sajnos, nem nagyon eszik. Ha csak nem brokkoliról van szó.

Falatokat kap, pufikat, azokat szépen eszi.

A dokink a tejfehérjét kizárta, plusz adok neki tejes dolgokat és nem reagál gyanúsan. (Tejpépre vagy egy kis kanál tejfölre gondolok amit kapott eddig)

tegnapelőtt 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!