Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Valaki van/volt ilyen helyzetben?

Valaki van/volt ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Kisbabám 8 hónapos…4 hónapos korától egy éjszakát se aludt végig, úgy kezdjük, hogy az esti rutin után az ágyába tudom letenni, ahol alszik vagy egy órát vagy 2-t vagy 30 percet és megébred ezt kb addig játszuk míg bele nem fáradok aztán jön cicire a nagy ágyba mellénk. Aztán van h éjjel amikor már megszűnik az oldalam létezni mert csak az egyik felemen tudok feküdni, megpróbálom átvinni a helyére, valamikor sikerül és jobb esetben alszik is egy újabb órát a helyén de kb ez megy egész éjjel. Van vagy volt valaki ilyen helyzetben? Tud valaki valami tanácsod adni? Vagy kinövi? Annyira kétségbe vagyok már esve, fáradt is vagyok.:( már kérte alvástanácsadó segítségét, de nem jön be hogy sírni hagyjam, a letesz felvesz nálunk nem jön be. Ringatva altatom el a fitblabdán. De minimum 5x kelünk éjjel. Már tényleg nincs más vágyam csak hogy ne ennyiszer keljünk:(
tegnapelőtt 19:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%
Az enyém születése óta ilyen, és 15 hónapos. Már mindent próbáltam azon kívül, hogy ott hagyom ordítani, de az nem megoldás, csak leszarom, hogy sír. :D Tegnap éjjel hánytam a fáradtságtól, mert egész éjjel 30 percenként kelt 2 napig.
tegnapelőtt 19:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan 4 hónapos korától 10 hónapos koráig ez ment. Óránként kereste a mellem, csak azon tudott elaludni.

Amikor kivettem a szájából, egy órát elvolt nélküle 😅

Utána javult a helyzet, aztán 12 hónapos korától (mikor befejeztem a szoptatást)elkezdte ataludni az éjszakát. Azóta nem ébred egyaltan, 2,5 éves most

Én amúgy nem rakosgattam sehova

Én is pihenni akartam, így hagytam magam mellett.

Ha nem is rendesen aludtam, de legalább nem kellett rakosgatni ki be a kisagyba.

Ezen nem stresszeltem.

tegnapelőtt 20:11
 3/14 anonim ***** válasza:

Nálunk 25 hónaposan volt az első átaludt éjjel. Pedig már rég nem volt cicis.

Most 2,5 éves de most is rendszeresen ébred, mert mindig hazahoz valami vírust.

Kitartást mindenkinek!

tegnapelőtt 20:41
 4/14 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Az első babám 3 éves korában aludta át az éjszakát. A második még mindig folyton kell éjszaka van, hogy 30 perc van hogy 2-3 órát is alszik. Most 14 hónapos.
tegnapelőtt 20:46
 5/14 Bogica0616 ***** válasza:
Jaj igen. Én bele törödtem, ez van. Majd leszokik róla.
tegnapelőtt 20:47
 6/14 anonim ***** válasza:
4 hónapos alvási regresszió. Van olyan baba, aki nem tud segítség nélkül elaludni, neki ez a szoptatás. Meg kell tanítani "egyedül" elaludni. Illetve nem tud egyik alvási ciklusból átlendülni a másikba. Vannak gyengéd alvástréningek, amiket ki lehet próbálni (nem a sírni hagyós meg egyedül hagyós, azt semmiképpen sem).
tegnapelőtt 20:48
 7/14 anonim ***** válasza:
#6 Én a másodikat direkt úgy "neveltem", hogy ne a cici legyen mindenre az első reakció, hanem először odafekszem mellé, aztán sussogok, aztán megsimogatom, aztán felveszem, és ha az sem nyugtatja meg, akkor megszoptatom. Jó ötlet volt, de semmire nem mentem vele, amióta kibújt mindenre mindig a cici kell. Az első gyerekem is ilyen volt, 2-2,5 kora között kezdett el vele nem pusztulat nehéz lenni.
tegnapelőtt 21:14
 8/14 anonim ***** válasza:

7es 6os vagyoj

Igen, valószínűleg ez nem minden babánál válik be. Nyilván van, amelyiknél igen, vagy esetleg segíthet valamennyit. Pl minden 2. Kelésnél kell csak neki a cici. Azért írtam, hogy utánanézni érdemes, esetleg 1-2 dolgot kipróbálni de a legtöbb babának kell segítség az elalváshoz így vagy úgy. Enyém pl ujjszopis. Azért tud egyik alvási ciklusból a másikba átlendülni mert bekapja az ujját és alszik tovább. De valamikor elég, ha a kis nyunyiját markolássza. Valamikor meg mindkettő kell :D van az a pont mikor az ember a feje tetejére is állhat, akkor sem változik, majd idővel.

tegnapelőtt 21:25
 9/14 anonim ***** válasza:
2 éves lesz a jövő héten. :D Még soha nem aludt át egyetlen éjszakát sem, se a tesói, se az ismerősök gyerekei. 😁 Én nem aggódnék.
tegnapelőtt 21:26
 10/14 anonim ***** válasza:

6os vagyok

Az lemaradt hogyha átlagolni kellene nekem is kb 3ból 2 éjszakát alszik át. Van amikor 3 hétig átalussza, aztán 2ig nem, aztán 1 hétig igen, aztán 1 hétig nem. Ha felkel van hogy 15 perc és alszik is, de van olyan, hogy 2 óráig fent van. Jelenleg beszédfejlődés és fogzás miatt nem alszik :D hajnalban 2 óráig próbált visszaaludni rajtam a kedvenc székében ringatva, de akárhányszor letettem felkelt. Fél6kor megkönyörült rajtam. És ma 2 szóval bővült a szókincse :D

tegnapelőtt 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!