Valaki van/volt ilyen helyzetben?
A fiam is hasonlóan rettenetes alvó. Most 2,5 éves, most pár hete egy fokkal kibírhatóbbak az éjszakák. Ez azt jelenti, hogy most kb.2-3x kel, olyankor fel kell venni, különben nem nyugszik meg. Meg azon kívül még 4-5x elég neki, ha megsimogatom, pici csitítom. Igen, emiatt nyilván velünk alszik. Előtte sokszor óránként, fél óránként is kelt. Fel kellett venni, sétálni kellett vele, különben úgy ordított, mint aki beszorult.
Most ez, hogy 2-3x kel, és van, hogy 4 órát is alszik egyhuzamban (közben fel-felsír, meg folyamatosan beszél álmában), ez már nekem megváltás. Már annyira fáradt voltam sokszor, hogy sírni tudtam volna. Meg volt is, amikor éjszaka ültem vele a kanapén, és sírtam. Mert fáradt voltam és tehetetlen. Most egyik napról a másikra változott sokat az alvása. Ezért gondolom, hogy van remény, és majd egyszer biztos fog aludni.
A tesója 3 évesen aludta át először az éjszakát. De vele nem volt ennyire nehéz. Ő általában 2-3x kelt, be kellett takarni, vagy szomjas volt, aztán aludt tovább.
12es
Őszintén én tiktokokból tájékozódtam. Nekünk, ami segített az egy mindig ugyanolyan "szigorú" elalvás előtti rutin. És a felvesz letesz módszer. Sosem hagytam sírni, mert szerintem fontos, hogy tudja mindig ott vagy, ha kellesz neki. De minden baba egyedi és az sem mindegy mennyi idős. Neten amúgy nagyon sok jó tipp van. Ha valaki a sírni hagyást javasolja, akkor azt ne is nézd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!