Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Meddig altattátok kézben a...

Meddig altattátok kézben a gyereket?

Figyelt kérdés

tegnap 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Az elsőt elég sokáig, talán másfél évig.

A másodikat kb. 6-7 hónapos koráig.

tegnap 13:34
 2/11 anonim ***** válasza:
59%
Szerencsére soha.
tegnap 14:15
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Soha. Gerincsérves vagyok, és 4 kg felett volt mindkét gyerek már születéskor, én nem tudtam volna sokáig fogni őket.

Az elsőt babakocsiban kellett ringatni nap közben, meg sokáig cicin is aludt. Persze kaptam az ívet mindenhonnan, hogy ez így nem jó. A védőnő mondta egyedül, hogy miért is nem jó? Együtt pihenünk egyet. Pont azért van altató az anyatejben, hogy a baba bealudjon tőle. Én fekve szoptattam, nem tudtam sokáig tartani a gyereket ülve, gyakorlatilag nem bírtam ébren maradni, így féltem, hogy elejtem. Úgyhogy fekve nagyon jól megszoktuk egymást.

A második gyereknél besírtam, hogy nem volt hajlandó a cicin aludni. Neki a fehér zaj kellett, a hajszárítót vettük fel cd-re, és arra aludt nagyon sokáig.

tegnap 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
35%

Pont azért van altató az anyatejben

Aú. Jók ezek a wmn cikkek, ami szerint csak az éjszakai tejben van :D

tegnap 14:20
 5/11 anonim ***** válasza:
Soha. Amint teleette magát,elengedte a mellem. Csak le kellett tenni aludni.
tegnap 14:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
En a fiamon azt tapasztalom, hogy ha eleg faradt leteszem es ugy marad :). Ha nem bir aludni akkor meg nem almos :).
tegnap 14:45
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

Egy egyiket kb fél éves koráig, aztán túl mozgékony lett hozzá, és addig masírozott az ágyban, amíg kidőlt és elaludt, nekem meg ott kellett feküdni mellette alvást színlelve. A másik szopizva alszik el a mai napig (másfél éves).

Anyukám anno tanított, hogy hogy kell gyereket altatni, így betesszük az ágyba, kényelmes neki, tiszta a pelus, meg van etetve, és kimegyünk. Kicsit sír, majd elalszik. Aha... Én nem akartam kézben altatásra szoktatni. Mindig vagy még nem aludt elég mélyen, hogy letegyem, vagy túlságosan kipihente magát a kezemben, sz*pás volt az egész. De máshogy nem aludt 8 óra felveszem, leteszem, babakocsi, hordozókendó, szoptatás után sem.

tegnap 15:43
 8/11 anonim ***** válasza:
7-es, igen régen úgy altatták a gyereket, hogy kicsit sír, nem baj. De most már nem szokás egyedül hagyni sírni a gyereket.
tegnap 19:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Én tudom, pont ezt mondtam, hogy így könnyű bármilyen gyereket altatni, ha csak leszarod az igényeit. Annyit hallgattam, hogy én bonyolítom túl, minek altatom kézben. Azért, mert máshogy nem lehet, csak ezt senki nem hitte el nekem a családban, mindenki azt mondta, hogy túldrámázom. Csak kibukott belőlem a történet, nem sok köze volt az eredeti kérdéshez, bocsi. 😅
tegnap 19:50
 10/11 anonim ***** válasza:
Az elsőt vállalhatatlanul sokáig csak ringatva lehetett elaltatni (majdnem 2 éves volt, mire először sikerült az ágyában), pedig nagyon sok kísérletünk volt előtte, hogy legalább ringatni ne kelljen, de volt, hogy egy teljes órán keresztül üvöltött, aztán ringatással 5 perc alatt elaludt. Most 5 éves, nem egy nagy alvó, de az ágyában alszik el egyedül. A kistesó karban alszik, de őt elég ülve fogni és el is alszik pár perc alatt, aztán le lehet tenni. Ő most 18 hónapos.
tegnap 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!