Miután teljesen leválasztottátok a ciciről a gyereket, hogy altattátok estére?
Már csak napi 2x szopizik a lányom, reggel ébredéskor és este elalváshoz. Napközben jól elvagyunk a hátsimizős megoldással, de este az egy örökkévalóságig tart, míg cicin beájul ~15 perc alatt, és nyilván nekem is kényelmesebb a kanapén hátradőlve telefonozgatni, mint a sötétben ülve dúdolgatni ugyanazt a dalt 1 órán keresztül.
Most terhes vagyok ketteskével, alapvetően nem szeretném emiatt leválasztani a lányom, de tudom, hogy egyszer eljön majd ennek is az ideje. Akár magától hagyja abba a cicizést, akár valami orvosi indoka lesz, esetleg nekem lesz nagyon kellemetlen már, ötletem sincs, hogy milyen alternatívával tudnám továbbra is ilyen meghitten, hatékonyan elaltatni.
Nálatok mi vált be?
Nem fogja magától abbahagyni, mert már most sem a vacsora miatt cicizik, hanem hozzátartozik az alvási rutinjához.
Szokjatok rá az esti hátsimizős dúdolgatásra, nem lesz egyszerű. Ha megszületik a tesó, ehhez hozzájön a féltékenység is, még sokkal nehezebb lesz.
15 hónapban hagytuk abba. Csak mellé bújtam, a simogatást nem akarta.
Talán egy hét múlva egyik alkalommal énekeltem altatót és az tetszett neki, bár nincs hangom, utána sokáig altató énekléssel aludt el. 😃 Kb 3x énekeltem el, egyre halkabban. Nem aludt el a végére de félálomban volt.
Kicsit később pedig ő simogatta a karomat, ez is sokáig megmaradt. Ágy mellett ültem és odaraktam a karomat.
Ahogy elválasztottam (2 évesen pontosan),másnap eldobta a cumit is a lányom.
Szóval simogatással és énekléssel.
Simán megbeszéltük, hogy már nagylányok és esti meseolvasás után le kell feküdni aludni. Egyikük sem sírt. 😊 1-1,5 évesek voltak.
(Nem ez volt a kérdés, de terhesen nyugodtan szoptathatsz, én 2x csináltam végig, soha semmi problémát nem okozott. 4 gyerek 6 év alatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!