21 hónapos fiam tegnap leválasztottam ciciről, de eddig csak úgy aludt el. Hogyan tovább?
mivel 2 éves, az lenne a legjobb ha nem szoktatnád rá olyanra amiről aztán le kell szoktatni.
mesét ne rakj be lefekvéshez, ez nem jó, ne feküdjön le tv-vel, árt az idegrendszernek, sokszor ébredhet emiatt.
simogatni se jó szerintem, mert ha majd dolgozol akkor meg millió dolgod lesz, de 1 órát ott kell ülnöd...
alakíts ki egy jó kis lefekvős rituálét. nálunk 2 éves korától így néz ki: 8kor kakaó, fogmosás, most pisilés, akkor peluscsere, majd meseolvasás, lámpa lekapcsol, puszizkodás, jó éjszakát kívánás 10x, betakarom, kijövök és majd elalszik.
az első hét húzós volt mert folyton kijött. mindig visszavittem, és elmondtam, hogy most már nagyfiú, egyedül is el tud aludni, feküdjön le és ne mászkáljon, aludjon. aztán megértette, hogy ez így van és így is lesz, bármit csinál :)
most már csak pisilni jön ki 3x-4x, meg néha annyira szomjas... de 10 perc alatt letudjuk ezeket, utána egyedül elalszik. most 5 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!