Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 21 hónapos fiam tegnap leválas...

Weronwicca kérdése:

21 hónapos fiam tegnap leválasztottam ciciről, de eddig csak úgy aludt el. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Tegnap és ma autósülésben ringattam el, de valahogy azt szeretném elérni, hogy lefeküdjön és úgy elaludjon. A cici miatt már nem háborúzik, próbálkozik de megérti hogy elromlott. Próbáltam a simogatást, plüssöket, dúdoltam, mesét raktam be, mindent, de sajna nem vevő az ilyesmire, kiborul, vagy egyszerűen felkel és elmegy onnan. Valami tanácsa lenne valakinek? Nagyon köszönöm!
2014. szept. 9. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó dolgokkal próbálkoztál eddig, csak légy kitartó és türelmes. Gondolj bele, mekkora változás az ő kis életében, hogy most már nincs cici, meg kell tanulnia anélkül is 'létezni'. Természetes, hogy most még nem tudja kezelni ezt az új helyzetet, ezért lézeng, feláll, elmegy elalvás helyett. Nyilván ha fáradt, elalszik majd így is. Próbáljatok kialakítani egy esti rituálét, ami persze, lehet, hogy időt vesz majd igénybe, de meg fogja szokni az új esti menetet. Kitartás és a legfontosabb: türelem!
2014. szept. 9. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:

mivel 2 éves, az lenne a legjobb ha nem szoktatnád rá olyanra amiről aztán le kell szoktatni.

mesét ne rakj be lefekvéshez, ez nem jó, ne feküdjön le tv-vel, árt az idegrendszernek, sokszor ébredhet emiatt.

simogatni se jó szerintem, mert ha majd dolgozol akkor meg millió dolgod lesz, de 1 órát ott kell ülnöd...

alakíts ki egy jó kis lefekvős rituálét. nálunk 2 éves korától így néz ki: 8kor kakaó, fogmosás, most pisilés, akkor peluscsere, majd meseolvasás, lámpa lekapcsol, puszizkodás, jó éjszakát kívánás 10x, betakarom, kijövök és majd elalszik.

az első hét húzós volt mert folyton kijött. mindig visszavittem, és elmondtam, hogy most már nagyfiú, egyedül is el tud aludni, feküdjön le és ne mászkáljon, aludjon. aztán megértette, hogy ez így van és így is lesz, bármit csinál :)

most már csak pisilni jön ki 3x-4x, meg néha annyira szomjas... de 10 perc alatt letudjuk ezeket, utána egyedül elalszik. most 5 éves

2014. szept. 9. 22:16
 3/4 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Kitartás ala konkrétan arra gondoltam, hogy ha feláll, kimászik az ágyából, vidd vissza türelmesen, akár mondhatsz neki ilyenkor mindig egy ugyanolyan mondatot: ' Most szépen aludni! Nézd, a maci is alszik! stb.'
2014. szept. 9. 22:17
 4/4 anonim ***** válasza:
2es vagyok. az lemaradt, hogy holnap menjetek el a boltba és válasszon magának egy alvó pajtit :) szerintem alvókája minden nem szopizó kisgyereknek van ;)
2014. szept. 9. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!