Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hány éves korig altattátok a...

Hány éves korig altattátok a gyereket délután ?

Figyelt kérdés

4 éves kisfiamat már egy éve nem tudom letenni ebéd után aludni esélytelen mindent próbáltam

de mikor egy anyuka ezt meghallja furcsán néznek rám ezért .

sajna az oviba is délbe megyek érte mert nem alszik

(sajnost azért írtam mert jó lenne vissza menni dolgozni de így esélytelen)

2020. aug. 5. 16:55
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
59%

Amíg itthon voltam vele 2,5 éves koráig, mindennap aludt délután.

Visszamentem dolgozni, bölcsibe később oviba is aludt , de itthon már esélytelen volt. Tehát itthon 2,5 éves korától nem aludt már sem szünetekbe, sem hétvégén.

2020. aug. 5. 17:10
 2/20 anonim ***** válasza:
76%

A nagyobb 2,5 éves korig aludt. Az utolsó fél év így is kínlódás volt. Oviban se alszik, de nekem nem kell érte mennem, megoldják (mondjuk március óta nem jár).

Egyébként inkább ez, mint amiről a többi szülő panaszkodik, akinek alszik bent a gyereke. Nekik este nem alszik 10-11-ig. Nekünk meg legkésőbb 9-kor.

2020. aug. 5. 17:12
 3/20 anonim ***** válasza:
82%
Két éves koráig aludt. Onnantól semmit. Este 9-kor dőlt ki ha szerencsém volt. Mai napig így alszik el este.
2020. aug. 5. 17:24
 4/20 anonim ***** válasza:
51%
6 éves korig szükséges a délutáni alvás az idegrendszer megfelelő fejlődéséhez.
2020. aug. 5. 17:27
 5/20 anonim ***** válasza:
88%
Majdnem 4 éves és magától megy aludni délután.
2020. aug. 5. 17:29
 6/20 anonim ***** válasza:
94%

Érdekesség a furcsa nézésről:

Első gyereket 2,5 éves koráig bírtam altatni, akkor feladtam. Mindenki furcsán nézett rám emiatt, mert szerintük "az idegrendszerének szüksége lenne még rá."

Második gyerek 4,5 éves koráig igényelte a délutáni alvást. Akkoriban pont külföldön éltünk, és mindenki furcsán nézett ránk, mert ott 3 éves kortól az oviban sem altatták a gyereket, szerintük nincs rá szükségük.

Valahogy onnantól kezdett baromira nem érdekelni, kinek mi a véleménye a gyerekeim alvási szokásairól. :)

2020. aug. 5. 17:32
 7/20 anonim ***** válasza:
79%
5 és 6.5 évesem még alszik délután. A nagyobb ősztől iskolás lesz, akkor már nem.
2020. aug. 5. 17:34
 8/20 anonim ***** válasza:
79%
Otthon olyan 5 éves korukig, az oviban kb. egy évvel tovább aludtak még. Nagycsoportban már ott sem, évvesztes mindegyik.
2020. aug. 5. 17:35
 9/20 anonim ***** válasza:

1 éves kora után már nem aludt.

(Alvaszavaros volt és mindig is kevés volt az alvás igénye, most 17 eves es jelenleg is olyan 6 max 7 orat alszik)

2020. aug. 5. 17:55
 10/20 anonim ***** válasza:
72%
3.5 eves, meg alszik. Ha valami program van, kibirja, de siman elalszik egy aktiv delelott utan. Most megy oviba, ott is aludni fog.
2020. aug. 5. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!