Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ringatásról mikor és mivel...

Ringatásról mikor és mivel tudtátok leszoktatni a babátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tudom, hülye vagyok, hogy rászoktattam, de nem volt más opciónk. Az első 4 hónapot végig ordította a hasfájástól, csak kézben volt el, így megszokta ezt az alvást. 6,5 hónapos most, egyre nehezebb ringatni, főleg az esték katasztrófák(minimum 1 óra). Van napirendünk, nincs képernyő, levegőzünk is szinte minden nap, altatás előtt elcsendesedünk. Ha később próbálom letenni, később indul az egy óra. Napközben 3x alszik, délelőtt egy óra, dél körül és 4-5 körül 30 percet.

Amiket próbáltunk eddig:

- cumi, szundikendő(soha semmilyet nem fogadott el)

- mellé fekszem(kinevet, mászik el, a hajam tépi vagy sír)

- magunk közé veszem(játszik, együtt alvás nem működött soha jól)

- cicin altatás (bármilyen fáradt, nem alszik rajta 5 percnél többet)

- ringató eszközök, babakocsi, hordozó kendő (ordítás, nappal néha babakocsiban elalszik)

- fehérzaj, altató, dúdolás, mese(ringatással működik)

- kiságyba rakom, aludjon magától( felkapaszkodik a rácsba, mászkál majd sír a fáradtságtól)

- kiságyban simogatás, paskolás(felkel és mászkál, nem marad egy helyben)

- ölben ringatás (kimászik, ficánkol)

Próbáltam előbbre, későbbre hozni az alvást. Elvenni a délutánit. Melegebb, hidegebb szobában. Ugyanaz a vége: ringatás. Ráadásul csak hason alszik, háton azonnal ébred.

Mikor és mire tudtátok átváltani a ringatást? Vagy legyek türelmes, és elhagyja egyszer? Köszi a válaszokat.

tegnap 22:04
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Légy türelemmel. Nőni fog, fejlődik az idegrendszere és már nem kell ringatnod. Addig is javaslom, hogy szerezz be egy hordozóeszközt. Abban szoptatni is tudsz meg ringatni is, anélkül, hogy leszakadna a karod vagy a derekad.

Én is ezt csinálom. Én is próbáltam csak cicivel, ágyban ülve ringatni, de már rájöttem, hogy a hordozás (+ szopi) a leghatékonyabb. Én 10 percen belül már az ágyban vagyok vele az altatás kezdete után.

tegnap 22:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
7-8 hónaposan, teljesen magától. Egyszer csak elkezdett mászni és attól baromira lefáradt, így elég volt ha hozzábújtam és simogattam/énekeltem.
tegnap 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem mindent kipróbáltál, ami létezik, így marad, hogy legyél türelmes.

Nekem a kislányom 1 éves korig ringattam. Ekkoriban egyre nehezebben lazult el, feszengett, a hátsimi hason fekve jobban bejött neki innentől szóval magától jelezte, hogy elég.

Próbáltam én is mindent korábban, hasonló eredménnyel, majd feladtam.

tegnap 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:
73%
Hú ezt a hibát anno én is elkövettem a lányommal 16 évvel ezelőtt. De már majd leszakadt a karom. Aztán egyszer kaptunk egy elég osdi régi babakocsit valakitől, amit szégyelltem volna utcára kivinni, így akaratlanul az lett a benti babakocsink és kb 3 hónapig még abban ringattam el a karom helyett. Hát nekem megváltás volt.
ma 00:39
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Ringasd, ezt igényli.

Majd kinövi, nem rontottál el semmit, ne keltsd a bűntudatot magadnak.

Ilyen a babád, rá reagáltál.

Enyém is ilyen volt, mi idővel át tudtunk szokni az esti alvásoknál a mellém fektetéssel elalvásra de ugyanígy indultunk. Órákat játszott a sötétben, vergődött, mire nagy nehezen elaludt. Aztán jobb lett fokozatosan. Jobb lesz nektek is. Addig meg vagy ringatod ha gyors elalvást szeretnél vagy kivárod ezt a több órás vergődést.

ma 03:11
 6/7 Szabobianka3 ***** válasza:
43%
Nekem 3 éves a fiam. Éjszaka is ringatom ülve. Ha ezt igényli akk nem zavar
ma 07:02
 7/7 anonim ***** válasza:

Szuper hogy "ez az igénye", de az anyukájának meg az lenne, abszolút jogosan, hogy ne szakadjon le a karja. Az nem számít? Mivel kiírta ezt a kérdést, gondolom neki már annyira nem felel meg a ringatás. Plusz mi a garancia rá, hogy nem lesz majd másfél évesen, 12-14 kilósan is a ringatás az "igénye" a gyereknek? Ennyire ne szorítsuk már háttérbe saját magunkat.

Most kell váltani, valamit elhatározni és kitartani mellette. Feküdj mellé, simogasd, ha elmászik, tedd vissza. Vagy ugyanígy a kiságyban, ha feláll, fektesd vissza. Ha kell, akkor tedd vissza 100-szor, holnap már csak 80-szor kell majd, és így tovább, idővel megszokja az új rendszert. A ringatást is megszokta valahogy. Persze, szívás lesz egy ideig, biztos lesz sírás is, de ha változást akarsz, muszáj kitartónak lenni.

ma 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!