Ringatásról mikor és mivel tudtátok leszoktatni a babátok?
Sziasztok! Tudom, hülye vagyok, hogy rászoktattam, de nem volt más opciónk. Az első 4 hónapot végig ordította a hasfájástól, csak kézben volt el, így megszokta ezt az alvást. 6,5 hónapos most, egyre nehezebb ringatni, főleg az esték katasztrófák(minimum 1 óra). Van napirendünk, nincs képernyő, levegőzünk is szinte minden nap, altatás előtt elcsendesedünk. Ha később próbálom letenni, később indul az egy óra. Napközben 3x alszik, délelőtt egy óra, dél körül és 4-5 körül 30 percet.
Amiket próbáltunk eddig:
- cumi, szundikendő(soha semmilyet nem fogadott el)
- mellé fekszem(kinevet, mászik el, a hajam tépi vagy sír)
- magunk közé veszem(játszik, együtt alvás nem működött soha jól)
- cicin altatás (bármilyen fáradt, nem alszik rajta 5 percnél többet)
- ringató eszközök, babakocsi, hordozó kendő (ordítás, nappal néha babakocsiban elalszik)
- fehérzaj, altató, dúdolás, mese(ringatással működik)
- kiságyba rakom, aludjon magától( felkapaszkodik a rácsba, mászkál majd sír a fáradtságtól)
- kiságyban simogatás, paskolás(felkel és mászkál, nem marad egy helyben)
- ölben ringatás (kimászik, ficánkol)
Próbáltam előbbre, későbbre hozni az alvást. Elvenni a délutánit. Melegebb, hidegebb szobában. Ugyanaz a vége: ringatás. Ráadásul csak hason alszik, háton azonnal ébred.
Mikor és mire tudtátok átváltani a ringatást? Vagy legyek türelmes, és elhagyja egyszer? Köszi a válaszokat.
Légy türelemmel. Nőni fog, fejlődik az idegrendszere és már nem kell ringatnod. Addig is javaslom, hogy szerezz be egy hordozóeszközt. Abban szoptatni is tudsz meg ringatni is, anélkül, hogy leszakadna a karod vagy a derekad.
Én is ezt csinálom. Én is próbáltam csak cicivel, ágyban ülve ringatni, de már rájöttem, hogy a hordozás (+ szopi) a leghatékonyabb. Én 10 percen belül már az ágyban vagyok vele az altatás kezdete után.
Szerintem mindent kipróbáltál, ami létezik, így marad, hogy legyél türelmes.
Nekem a kislányom 1 éves korig ringattam. Ekkoriban egyre nehezebben lazult el, feszengett, a hátsimi hason fekve jobban bejött neki innentől szóval magától jelezte, hogy elég.
Próbáltam én is mindent korábban, hasonló eredménnyel, majd feladtam.
Ringasd, ezt igényli.
Majd kinövi, nem rontottál el semmit, ne keltsd a bűntudatot magadnak.
Ilyen a babád, rá reagáltál.
Enyém is ilyen volt, mi idővel át tudtunk szokni az esti alvásoknál a mellém fektetéssel elalvásra de ugyanígy indultunk. Órákat játszott a sötétben, vergődött, mire nagy nehezen elaludt. Aztán jobb lett fokozatosan. Jobb lesz nektek is. Addig meg vagy ringatod ha gyors elalvást szeretnél vagy kivárod ezt a több órás vergődést.
Szuper hogy "ez az igénye", de az anyukájának meg az lenne, abszolút jogosan, hogy ne szakadjon le a karja. Az nem számít? Mivel kiírta ezt a kérdést, gondolom neki már annyira nem felel meg a ringatás. Plusz mi a garancia rá, hogy nem lesz majd másfél évesen, 12-14 kilósan is a ringatás az "igénye" a gyereknek? Ennyire ne szorítsuk már háttérbe saját magunkat.
Most kell váltani, valamit elhatározni és kitartani mellette. Feküdj mellé, simogasd, ha elmászik, tedd vissza. Vagy ugyanígy a kiságyban, ha feláll, fektesd vissza. Ha kell, akkor tedd vissza 100-szor, holnap már csak 80-szor kell majd, és így tovább, idővel megszokja az új rendszert. A ringatást is megszokta valahogy. Persze, szívás lesz egy ideig, biztos lesz sírás is, de ha változást akarsz, muszáj kitartónak lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!