Ha este el tud magától aludni, akkor nappal miért nem?
10 hónapos kislányom a kezdetektől könnyen elaludt este. Esti rutin van, leteszem az ágyába, jóéjt puszi, villany le, és elalszik magától, mindenféle tiltakozás nélkül. Nappal ez vajon miért nem megy? Figyelem őt, akkor viszem aludni, amikor álmos, és jelzi ezt. Van nappali rutin is, mégis először a hintában kell ellazítani, mert a kiságyban örökké csak feláll. Este, ha nem is bír azonnal elaludni, akkor se áll fel. Illetve, ha megébred éjszaka, vissza is tud aludni magától.
Miért ilyen nehéz nappal? Miben másabb, mint az esti elalvás? Esetleg rá tudnám szoktatni arra, hogy ne hintában aludjon el, hanem az ágyàban?

3 éves a lányom, ovis.
Nála a mai napig ez van.
Este pikk pakk elalszik, akár egyedül is.
Nappal viszont küzdelem. Születése óta.
Az oviban is mellé ül az óvónő és simogatja a hátát míg el nem alszik.

Mert akkor tul konnyu lenne az eleted 😛
Jo amugy csak viccelek persze, nalunk is hasonlo (volt) a helyzet.
En arra jutottam, hogy napkozben minden is erdekesebb/ nem farad el annyira talan. Estere meg azert jobban kifullad, konnyebben elalszik.
Hatarozottan egyszerubb napkozben, ha delelott valami programra mentunk, ami aztan “kiuti”. De nyilvan nem tudtam neki minden egyes nap egy ringatot vagy uszast prezentalni pl, mert nincs :D
Mar bolcsis. A bolcsiben azt mondjak, hogy amint leteszi a fejet, alszik, annyira elfarad.

3-as, akkor elviszed pl babakocsival setalni. Vagy bent tologatod. Mondjuk nem tudom szereti-e, de nalunk ez bevalt altalaban idegen kornyezetben.
De ha mas, uj ingerek erik, az is lehet, hogy konnyebben elalszik.
Nem lehet tudni, de azert csak el lehet altatni majd valahogy :D

3!
A fiam 2,5 éves, este simán elalszik egyedül az ágyában, de minden délután ringatva altatom, máshogy nem megy, se mellettem, se simogatva, se mesével stb.
Nyaralásokon ezzel szemben letettem magam mellé a nagy ágyba, és pár perc alatt aludt(unk), nem kellett hozzá semmi 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!