Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Nagy babámat hogyan szoktassam...

Nagy babámat hogyan szoktassam le a ringatásról?

Figyelt kérdés
Második gyerek, de most tanácstalan vagyok. Elmúlt 1,5 éves, 14 kg. Amit tudunk, hogy extrém gyors a mozgásfejlődése, idegrendszeri éretlensége van. A TSMT terapeuta szerint emiatt igényli a ringatást. Járunk egyébként tornára jelenleg is. Annyit tudtam nála elérni, hogy esténként lefekszünk az ágyba, ott hánykolódik, kínlódik, nyöszörög, szökni akar stb, aztán egyszer csak elalszik. Ezt már hónapok óta így csináljuk, de semmivel sem fekszik nyugodtabban, mint első próbálkozásra. De legalább ilyenkor nem kell ringatni. Na de délben...akkor is mindig megpróbálom. Ugyanolyan körülmények vannak, mint este, fáradt is, mégsem nagyon szokott menni ringatás nélkül. Ezalatt azt értem, hogy ki akar mászni az ágyból, és ha nem engedem neki, egyre jobban felhúzza magát, hiába csitítom, csak sír és sír és erőlködik, hogy felkelhessen. Ha ringatom, azonnal elalszik. A fokozatosság, felveszem-leteszem sem vált be, sem az énkelés, sem a mesélés. Valami tanácsot szeretnék erre. Vagy próbáljuk minden nap és előbb-utóbb menni fog délben is?

tegnap 13:06
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Magad mellett a nagy ágyon, simizve?
tegnap 13:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Követem a kérdést, nálunk szinte ugyanez van, csak ő már 2,5 éves és 17 kg 😢

Este gyönyörűen elalszik a saját kiságyában, azt se mindig igényli, hogy maradjak ott vele, de délután sehogy nem hajlandó elaludni, csak ölben... pedig tuti álmos, mert ha elaltatom, akkor nem ritkán 3-4 órát is alszik. Teljesen tanácstalan vagyok... (mi lesz az oviban?)

tegnap 14:25
 3/3 A kérdező kommentje:
Hát ő sajnos délben ölben sem, csak állva ringatva...egyébként úgy próbálom most is, hogy mellette fekszem, simizem, este is úgy szoktuk.
tegnap 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!