Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ringatásról hogy szoktassam le?

Ringatásról hogy szoktassam le?

Figyelt kérdés

6 hónapos, nagy baba 9 kg. Már nagyon nehéz. Főleg, ha nyűgösebb, akkor hosszabb az altatás is.

Szeretném leszoktatni, de nekem a felvesz-letesz módszer úgy látszik nem jön be, mert ahogy lerakom az ágyba hason egyből üvölt, ordít, és hiába simizem, dúdolok, ütögetem a popsiját, még jobban behergeli magát. Lehetetlen elaltatni, és ha 100x lerakom 101-jére is ezt csinálja. Sírni hagyni nem akarom. Olyan sok mindenki írja, h csak leteszi és alszik a babája. Én meg csak ámulok. Marad a ringatás? Majd leszokik róla?

2016. febr. 24. 17:16
 1/3 anonim ***** válasza:
cumit nem kéri?
2016. febr. 24. 18:43
 2/3 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy nehéz, kisfiam 14 hónapos, kb. 11 kg és ha néha nyűgösebb akkor napközben nekem is kell még mai napig ringatni. Ha már nagyon fáradt és tényleg álmos, akkor megkeressük a cumiját és a simit (szundikendője) és leteszem a kiságya és alszik. De nem mindig volt így. Sokszor csináltuk úgy, hogy beraktuk a kiságyba és az istennek sem akart aludni, pedig tudtuk hogy álmos. Ilyenkor odaültem a kiságya mellé rátámaszkodtam mintha én is aludnék és egy idő után elaludt. Nem sírt, mert ott voltunk mellette, egy ideig még elmókuskált a kiságyban, mászkált, forgott épp hol tartott a mozgásban de utána bevackolta magát és elaludt. Azóta nagyon szépen megtanulta ezt, hogy ha beteszem a kiságyba alszik, de idő kellett hozzá. Alakíts ki valami kis szokást, amiből tudja, hogy most alvás fog következni. Nálunk ez úgy néz ki nappal, hogy ahogy írtam megkeressük a cumit, simit (előtte persze már túl vagyunk a kaja, peluscsere, ivás kérdéskörön) bemegyünk a szobájába és beteszem a kiságyba , utána lehúzom kicsit a redőnyt neki, addig ő fészkalódik és én kijövök. Van hogy sírdogál, akkor bemegyek, megsimizem, de van hogy azonnal elalszik van hogy még kb. 5 percig motoszkál, keresi a helyét és elalszik. Ekkor takarom be. Ő nagyon kis sajtkukac, úgyhogy mindig csak akkor takarom be ha már elaludt. Az esti rutin is ugyan úgy megvan, hogy mit mi után csinálunk, ezt már születése óta. De ahogy írtam néha még mindig kell a ringatás. Én ülve szoktam, úgy kicsit könnyebb, mint állva. Szerintem a szokások a kulcs, és az idő, hogy megtanulja mi után mi következik. Ő még kicsi, az én kisfiam se sokkal nagyobb, de nagyon sokat számít ez a fél év.
2016. febr. 24. 19:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Sajnálom! Az én fiam még csak 3 hetes, ő néha elalszik ha letesszük, de gyakran fáj a hasa, és olyankor üvölt ha nincs függőlegesen. (a büfizés miatt) Órákig.

Az én ötletem a HINTASZÉK. Mert nem neked kell a súlyát cipelve ringatnod, hanem a szék ringat kettőtöket. Persze úgy is biztos fárasztó... De ha csak ringatva megy, segíthet.

2016. febr. 25. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!