Hogy szoktassam le a ringatasrol?
Kisfiam 4 hónapos, este csak ringatasra alszik el. Eddig kézben ringattam, de a súlya miatt mar nem tudom fel órát-orat ringatni és maszkalni vele, így most babakocsiban altatom el es ha melyen alszik, akkor teszem át a kisagyba.
Az éjszakát atalussza, de este 11 mire ezzel a módszerrel el tudom altatni.
Este 10 előtt nem is tűnik álmosnak, eléggé pörög még, bár már néha nyugos, de mégsem sikerül előbb altatni.
Ki hogy altat, illetve aki ezzel a módszerrel csinálta hogy állt át másra?
Ja és a porszívó is megy addig amíg el nem alszik. Napközben pedig végig megy alvasnal és napközben a babakocsiban is marad alvaskor.
Ilyet... Órákon át megy a porszívó?!
Tedd hasra, simogasd, szoptasd.
A porszívó csak addig megy este, amíg elalszik.
Napközben pedig csak fel-1 órát alszik kétszer általában.
Szoptatni sajnos nem tudom, ő tapszeres.
Hason alszik, de hiába teszem csak úgy le, nyugos és sir, simogatás se hat nala.
Még picike, a ringatási igénye magától alább fog hagyni. Nem fogod iskoláskorában is ölben altatni ...
A porszívót egyszerűen kapcsold ki.
A porszívó helyett vegyél egy fehérzajt játszó altató játékot. Pl.
Az nem keveri a port a szobában.
A ringatás nehezebb ügy. Először próbálj meg leülni vele és úgy altatni, majd ha ez bevált, akkor tedd az ágyába, fogd a kezét, símogasd stb. Nálunk ez a sorrend vált be a kisebb lányomnál, bár ő 6 hónaposan kezdte igényelni a ringatást, de arról 3 hét alatt leszoktattam (picit ringattam, majd amikor ellazult, leültem vele. Egyre gyorsabban ment, majd elég lett, hogy a fotelben összebújtunk)
Így 10 hónapig altattam, de nem volt gáz, mert napi 3x 10 percet vett igénybe, nem volt teher. Most 17 hónapos és egyik napról a másikra betettem a helyére és ott aludt. 2 napig fogtam a kezét, majd 2 napig ültem mellette, majd puszi és kijöttem. Neki erre volt igénye.
A nagyobb lányom az első perctől "leteszem és alszik" gyerek.
Ki kell tapasztalni, hogy te gyerkőcödnél mi válik be. Ringatni egy 10 kilóst már gáz, úgyhogy arról le kell szoktatni, az biztos. Sok sikert!:)
Ha 15-20 perc alatt nem alszik el, felesleges altatni.Akkor később újra kell próbálni.
Az enyém 6 hós koráog alud el ölben, mikor már nem bírtam, lefeküdzem mellé az ágyra és elaludt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!