Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam le a ringatá...

Hogyan szoktassam le a ringatásról?

Figyelt kérdés
Hogyan tudnám leszoktatni a 9 hónapos babámat a ringatásról? Nem elég h ringatnom kell de néha még pólyába is be kell raknom h jobban érezze magát. Délelőtt tökéletesen működő rituálénk volt. Zene amire ellazult aztán 1-2 perc ringatás és egy mukk nélkül alvás. Délután mindig nehezebb volt. Eleinte kocsiban aludt és most pedig hol alszik hol nem :-( ugy gondolom h már semmi keresnivalója nincs a pólyának. Nagyon szeretném átszoktatni de ha beteszem a kiságyba (este ugy alszik el h kisagy és simogatom) akkor csak sir és sir...Hogyan szoktassam le ugy h ne sérüljön a belém fektetett bizalma és ne kelljen hagynom sírni. Vagy varjak meg? Azért szerintem már nem annyira pici :-/

2020. júl. 30. 10:28
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Szia nemrég nálunk is volt ilyen probléma. Nekünk úgy oldódott meg, hogy befektetem a kiságyba, bekapcsolom a csillagokat kivetítő zenélő projektort. Lassan simizem a hátát közben rágókázik. Akkor se veszem ki ha sír. Ha álmos majd elalszik anélkül is.
2020. júl. 30. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Igen ezt kéne nekem is kibírni mint az első válaszoló. Hogy nem venni ki ha sír,mert úgyis elalszik. De én nem bírom ki. Nekem a cicin altatásból van már elegem. Karomban van napi kétszer 1 órát mert átrakni nem tudom,azonnal felébred. Enyém is 9 hónapos.
2020. júl. 30. 12:20
 3/7 anonim ***** válasza:
28%

Még nagyon pici a babád, ha sírni hagyod, azzal azt jelzed számára, hogy nem fontos a mondandója, nem hallgatod meg. Ők azért sírnak, nyilván, mert még nem tud beszélni. De manipulálni se tud, sőt direkt idegesíteni sem. Valószínűleg szeparációs szorongás lehet, ő még csak most fog leválni tőled, ő még egynek hiszi magát veled. Szerintem még tarts ki, hiszen azért hívtad a világra, hogy boldoggá, ezáltal kiegyensúlyozottá tedd. Az én kislányom két és fél éves, este szoptatva alszik el, éjszaka, ha ébred, úgy is alszik vissza. Nem szeretném erőltetni, nekem is sokszor fárasztó már, de amíg ő igényli, addig megadom neki. Hiszen ő a pici, ő függ tőlem, mindenben! Nem hagyom magára. Nagyon kiegyensúlyozott, boldog, már beszélgetünk, érzelmeit is meg tudja fogalmazni, bízik bennem. Nem sír, nem nyafog, nem hisztizik, mert megtanulta, hogy bármi gond van, reagálok, ott vagyok, segítek.

Tévedés azt hinni, hogy "rá nő a fejemre" meg elkényeztetem, vagy szófogadatlan lesz. Nem! Épp ellenkezőleg!

2020. júl. 31. 00:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Nagyon szépen megfogalmaztad,teljesen igaz. Csak néha nagyon fárasztó. Megmondom őszintén irigylem azokat akinek a babája elalszik cumival a szájában a kiságyában egyedül. Nálunk csak a mellen elalvás válik be,különben sír. És én se bírom ki.
2020. júl. 31. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Én sem bírtam sírni hagyni. Szőrnyű volt, de már tudom hogy megéri. 1 - 2 nap és semmi baja, ettől nem fog kevésbé szeretni
2020. júl. 31. 21:15
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Valljuk be : felnőttként ki mit használ, hogy könnyebben elaludjon. Valaki altatót, nyugtatószert, teát, tv-t néz, zenét hallgat, olvas, párjához bújik, vagy épp párnához, stb, ezer eszköz van, amihez a felnőttek is nyúlnak, hogy elaludjanak. Miért pont egy kisbabát hagynánk magára, hogy oldja meg egyedül az elalvást?

Egy kisbaba kilenc hónapig ringatózik édesanyja hasában, ritmikus hangot hall odabenn : a szívverést, a vérkeringést. Ez a folytonos állandóság nyugtatja meg idekint. Felidézi benne a magzati kort, amikor minden rendben volt : kellemes fény és hőmérséklet, nyugalom, nincs semmi gond.

Miért ne segítenénk mi, édesanyánk, a kicsi szemünk fényének elaludni? Csak azért mert a saját kényelmünk előbbrevaló? Azért mert fárasztó éjjel többször felkelni hozzá, azért mert pici és ezer baja lehet, amit csak sírással tud elmondani nekünk? Mi egy édesanya feladata? Mindent megadni a gyermekünk testi - lelki jólétéért. Addig menni, amíg a kicsi megnyugszik, és jól érzi magát. Aki nem így gondolja, az miért vállalt gyereket? Társadalmi, szülői nyomás miatt? Hogy meglegyen a "kötelező darabszám"? Nekik max játékbaba való!

2020. júl. 31. 22:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Irtam is h nem szeretném sírni hagyni, soha nem is hagytam. Szivesen ringatom ha látom h igény van rá, de minek ringassam ha azt látom h tekeredik ki a kezemből és ordít. Akkor arra következtetek h valami nem stimmel. Ezért szeretném valahogy kíméletesen átszoktatni😔 de valahogy nagyon nem megy és már nagyon elvagyok keseredve 😔
2020. aug. 1. 08:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!