Hogyan adhatnék le 40 kiló felesleget különösebb megterhelés, erőfeszítés nélkül?
160 cm és 104 kg vagyok.
60-70 kg-nak kellene lennem.
Akaratgyenge vagyok, kitartásom nincsen.
Önbizalmam 0, nem hiszek magamban h akár csak 10 kg-ot is letudnék adni.
Nem vagyok híve a mozgásnak, egy kevés is nagyon fárasztó.
Nem látok kiutat.
Energiaszintem alacsony, a kemény edzésektől megriadok.
A biciklizés, ami régen élvezet volt, ma már szükséges rossz, nem hittem el, h pár tekeréstől kifáradok és folyik rólam a víz. A drasztikus életmódváltáshoz nem vagyok elég elhivatott mert szénhidrát és édességfüggő vagyok és anyagilag viszonylag keveset tudok hozzátenni az egészségemhez. Ami sótlan v cukormentes számomra íztelen, ehetetlen, én pedig unalomból és élvezetből eszek.
Sajnos a napirenden is változtatni kellene, mert nappal alszom, így eltolódik az evés, így még késő éjszaka v hajnalban is eszem.
Szeretek úszni csak nem tudok és nincs a közelemben felnőtt úszásoktatás. (Vidéken lakom)
Biciklizni is szeretek de pár méter és kifulladok.
Volt elliptikus trénerem, de eladtuk, mert alig használtam.
Túl lusta vagyok és elkényelmesedett.
Szeretem a zöldséget, a gyümölcsöt, de nem tudom megfizetni ezért ritkán jutok hozzá. A csipszről, pufiról képtelen vagyok lemondani.
Ha kell, tudnék salátán is élni, de csak kizárólag vmilyen hússal v tonhallal és bő öntettel. Gyorsétterembe nem járok, mert drága.
Sokszor viszont csak mirelit pizzát v fagyasztott terméket tudok enni mert az van otthon.
Főzni nem főzök, mert szinte semmit nem tudok főzni.
Anyukám főz, ha van ideje, én max. egyszerű tésztákat főzök v instant levest, konzervet, készételt. Nehezebb ételekbe már nem fogok bele.
Még vmi: Kipróbáltam egy fogyasztószert, pár hétig ittam, semmi eredményt nem hozott mert a kalóriabevitelt és a zsírokat, szénhidrátot nem csökkentettem. Sajnos az en szenvedélyem az evés.
Ha este 6 után nem ennék semmit, magamat ismervén, nem bírnám ki, túl nagy lenne a sóvárgás. Segítsetek! Nem akarok 150 kilóra felmenni!
Ja, és antipszichotikumot szedek + injekcióra járok amitől még jobban hízok.
De az orvos még nem engedi h ezeket elhagyjam, mentális beteg vagyok.
#8 Persze h büdös a mozgás, de leginkább nagyon fárasztó, pont annyira h ne akarjam kitartóan csinálni. Azt hiszed, én kértem bárkitől is h megsajnáljon?
Ilyet senkitől nem kértem sőt nem is várom el. Nem vártam senkitől mert én épp elég hibás vagyok azért, h ide jutottam.
De kérdem én: Ki az aki szívesen végez bármely mozgást ha az számára teher és nem élvezhető? Főleg úgy, h egy csekélytől is kifullad. Úgy elvész a lelkesedés, még az a kevés is, ami ahhoz kellett h egyáltalán elkezd. A kemény munka meghozza a gyümölcsét, az igaz, de ki lesz az, aki ezt nekem felügyeli ha magamban nincs elég eltökéltség és elszántság? Én olyan mozgást szeretnék végezni amit élvezek és nem a tüdőmet köpöm ki kb 10-15 perc után. Ja és mondj egyet, aki élvezi a fájdalmat amit a kemény edzés okoz.
Mások nem adják fel még akkor sem ha az arcuk torzul el, én pedig hamar bedobom a törölközőt. Én mindig mindennek a könnyebbik végét szerettem megfogni és nem tanítottak meg küzdeni vmiért sem áldozatot hozni.
# Nem szembenézni nem vagyok képes a problémával, küzdeni nem vagyok képes ahhoz hogy megoldjam a problémát!
Soha semmiért nem kellett megküzdenem ezért fogalmam sincs milyen az.
És nehéz olyat beiktatni az életedbe ami soha nem volt az életed része. (sport & mozgás)
Ha nem kellene vért izzadnom érte, könnyen megtenném.
De azt sem várom, h napi 3 felüléstől elégjen a hasi zsír.
Dehogynem vagy képes. Ez hülyeség.
Bármire kepes vagy és ha ezt te iy elfogadod és teszel is érte, akkor az önbizalmad is megnő és egy új ember leszel.
Kérdező, te magad is tudod szerintem, hogy bármit is írnánk, nem fogadnád meg.
Szinte szórakoztató, hogy MINDENRE van valami kifogásod. Nem eszel egészségen mert az drága, de a mireliz pizzára, meg chipsekre kidobod a pénzt. Akkor hogy is van ez?
Írtad, hogy olyan mozgásformát keresel, amit élvezel. ELőtte azt írtad, hogy szeretsz biciklizni. Akkor biciklizz. Ha csak 10 perc megy az első két hétben, akkor bizony minden nap 10 percet biciklizel. Aztán 15öt. Az emberi test a mozgásra van kitalálva, ebből nyerjük az energiánkat. Érdekes egyébként, minél többet mozogsz annál több energiád lesz.
Azt is mondtad, hogy nem tudsz főzni. Miért is nem tanulsz meg amúgy? Mi akadályoz benne? A saját lustaságod. De azon csak te tudsz változtatni. Az élet nem arról szól, hogy folyamat áll valaki a sarkadban és fogja a kezed, ezt ideje lenne neked is elfogadni.
Szedd össze magad, mert más nem fogja megtenni helyetted.
"60-70 kg-nak kellene lennem."
Nem, neked 50 kg&nak kell lenned, mert 60-nál még lenne rajtad súlyfelesleg.
"Akaratgyenge vagyok, kitartásom nincsen."
Nem baj, majd az élet rákényszerít, pl. ha már komoly egészségügyi problémák miatt orvoshoz kell menni, aki majd azt mondja, hogy 50 kg-tól kell megszabadulni. Hacsak nem előbb kapsz szívinfarktust a túlsúly miatt.
Szerintem először egy pszichológust keress fel a függőséged leküzdése miatt.
"Szeretem a zöldséget, a gyümölcsöt, de nem tudom megfizetni ezért ritkán jutok hozzá. A csipszről, pufiról képtelen vagyok lemondani."
Csak úgy mellékesen, máskor pillantás már rá, hogy kg-s áron mennyibe is kerül a chips?! Csak nehogy meglepődj azon, hogy a chipset, amit zabálsz, kg-s áron jóval drágább, mint a gyümölcs. Egyébként pedig jó duma, hogy a gyümölcs drága, miközben veszel egy kg szilvát kb 5-600 ft-ért, addig egy chipsz, ami kb 250 gramm kerül ugyanennyibe. Na, kit akarsz te hülyének nézni?
Zabálj kevesebbet, mint eddig. Ne is mozogj, nem kell. Számolni és olvasni azért csak tudsz, nem? Egyél maximum 2000 kalóriát. A fogyás nagyrészt az étkezésen múlik.
De, ha lusta vagy, ámen. Nem kötelező sokáig élni. Lehet rövid, szenvedéssel teli az életed. Egy kis szívinfarktus, egy kis ízületi bajok, cukorbetegség..stb.. A döntés a te kezedben van. Ha nem vagy elégedett a jelenlegi életeddel, akkor változtass. Vagy maradj a langyos szarban, de ezt is te választod.
A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős, senki más!!!
A pasik is jobban szeretik a vékony, sportos nőket.
Miből gondolod,hogy 160cm 60-70 kg kell lenni ?
155 vagyok 48-52 kg a megengedett,amúgy 62 vagyok 😥 10 kg mínusz a minimum amit muszáj leadni...
sajnos sokan 80-90kg-nak látnak mert alacsony vagyok...
Kérdező én egy Laborral kezdenèk a helyedben
Vérvétel
Kortizolszint
5 pontos cukorterhelès
Pajzsmirigy...
Hormonok....
Sajnos a pszichiátriai szerek anabolikusan hízlalnak.
Viszont ha nem szeded, akkor meg előjönnek a téveszmék stb.
Muszáj szedned.
Ekkora súllyal nem is zsabad megerőltető gyakorlatokat végezni.
Először kezdj el sétálni. Tegyél meg naponta pár km-ert.
A legtöbbet kalóriadeficettel tudsz elérni. Ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, fogyni fogsz.
Nem szabad éheztetned magadat, mert akkor rááll a szervezet a raktározásra.
Egyél alacsony kalóriatartalmú ételeket. Sovány húsokat, tojást, tejtermékeket, zödséget, gyümölcsöt.
Ne egyél tésztát, kenyeret, panírozott dolgokat.
Semmilyen édességet és semmilyen pékárut ne egyél!
Inkább gyümölcsöt vagy egy marék olajos magvat egyél nassolásként.
1500 kcal napi kalória bevitellel szerintem már fogyhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!