Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Van akinek nem vált be a paleo?

Van akinek nem vált be a paleo?

Figyelt kérdés
Miért? Van olyan, akinek nem sikerült tőle fogynia? Meddig csinálta? Vagy egyéb más "mellékhatás"?

2013. szept. 25. 18:34
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
78%

"Idővel súlyos hiánybetegségeid lesznek, és nem biztos, hogy helyretudják hozni." Ezt mire alapozod? Ha valaki húst, magvakat, zöldséget és gyümölcsöt eszik, ráadásul változatosan, annak mégis milyen hiánybetegsége lenne? Az, aki péksüteményt eszik egész nap, este meg betol egy kis rántott húst sült krumplival, annak nem lesz hiánybetegsége? A paleot is lehet jól és rosszul csinálni, de aki tisztában van az alapjaival, annak mégis milyen hiánybetegsége lesz tőle? Tiltólistán vannak a tejtermékek, de 100 g tejben van 120 mg ca, 100 g sóskában 113 mg, 100 g mandulában pedig 238 mg van! Csak ezt sokan nem tudják, azt hiszik, hogy a tejtermékek a legjobb Ca források, pedig ez komoly tévedés.

Valamint a gluténérzékenység és a laktózintolerancia lassan már népbetegségnek számít. Ki hallott már zöldségallergiáról? Nem egy gyakori dolog, és azt is általában keresztallergia (pl. pollen) okozza.

2013. szept. 27. 15:02
 22/37 anonim ***** válasza:
57%
A pollen allergiát pedig a gluténnak kitett immunrendszer, úgy tűnik legalábbis.
2013. szept. 27. 15:09
 23/37 anonim ***** válasza:
80%
Aki írta a túlzott magfogyasztás, hát igen, észnél kell lenni. A kevesebb több ebben az esetben. Sajnos sokan azt csinálják, hogy áttérnek a paleora, és naponta többször (és sokat) esznek maglisztes kenyereket, süteményeket, pedig ez komoly hiba. Nagyon fontos szerepük van a magvaknak a paleoban, de inkább mértékkel kell ezeket fogyasztani és nem főételnek, hanem kísérőnek, pl. én salátára szórom, vagy épp levesekre, főzelékekre, húsokra. Persze minden nap lehet enni egy keveset, de azért nem kilószámra... Pl. akinek hasmenése lesz a szezámos vagy a tökmagos kenyértől, az azért ne csodálkozzon rajta.
2013. szept. 27. 16:01
 24/37 anonim ***** válasza:
65%
nekem nem de hosszú nem fejtem ki...tápanyagszámitással együtt jó lehet de én nem tudok ilyen kevés ch ot enni és nem bírom zsíros kaját
2013. szept. 27. 20:19
 25/37 anonim ***** válasza:
82%
Aki azt hiszi, hogy a paleo egy zsírtól tocsogó diéta, és hogy szénhidrát csak a péksütiben van, az el van tévedve.
2013. szept. 27. 20:41
 26/37 anonim ***** válasza:
55%
remélem ezt nem nekem szántad mert akkor te vagy eltévedve :) hidd el tudom miben van szénhidrát de nem érzem jól magam ha napi 30-40 g zsírnál többet és 150 g nál kevesebb chot eszem .ez van
2013. szept. 27. 20:45
 27/37 anonim ***** válasza:
46%
Igazából egyik szénhidrátfogyasztáshoz szokott ember sem érzi jól magát az említett módot követve. Ezt szénhidrátfüggőségnek, kialakuló inzulinrezisztenciának szokták diagnosztizálni, általában. Nem árt tudni, hogy egészséges ember jól működik zöldségevésnél is, ha nem az már valami gondot sejtet.
2013. szept. 27. 21:34
 28/37 anonim ***** válasza:
46%
Még egy gyereknek (1-3 éves) is legalább 40 gramm zsír kell, hogy normálisan fejlődjön az idegrendszere. És 50 gramm szénhidráttal is nagyon jól el lehet lenni, csak az első 1-2 hónapot kell túlélni.
2013. szept. 27. 21:37
 29/37 anonim ***** válasza:
52%
Rendben,értem én és hidd el hogy sok mindenben egyetértek veletek de nekem nagyon nem jött be a paleo .egyébként szinte nem is eszem gyors szénhidrátot kenyeret egy hónapban egyszer pl
2013. szept. 27. 23:01
 30/37 Mi közöd Tőle ***** válasza:
32%
72%-os: Ha nem fogyasztasz gyors ch-t akkor hogy birsz 150 grammot megenni egy nap? :O 10 kiló brokkoli? :)
2013. szept. 28. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!