Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Mitől lenne olyan jó a paleo,...

Mitől lenne olyan jó a paleo, ha az ősember átlagéletkora kb.25 év volt?

Figyelt kérdés
Viszont, amikor már ettek gabonát, tejtermékeket az emberek, ennek vagy a 2-3x-osára nőtt az átlagéletkor.
2013. szept. 13. 18:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Én se vagyok híve a paleonak (bár az alap elgondolása nem rossz, viszont nagyon erős csúsztatás, hogy mindenki glutén- ill. laktózérzékeny), de azért nem a gabona miatt nőtt meg az élettartam, sokkal inkább az ezzel járó téli éhezés megszűnése miatt.
2013. szept. 13. 18:22
 2/14 Sowilo ***** válasza:
36%

Kérdező, mondj egy érvet a gabona és a tej mellett. Mi van ezekben, amik a húsokban és zöldségekben nincsenek meg, viszont szükségesek?

Azon kívül, hogy cukor, zsír, állati hormonok, és elhanyagolhatóan kevés fehérje. Ezek nem szükségesek.

Az első jól leírta: régen nem volt sem sarki közért, sem teszkó. Nem tudtál magadnak pénzért ételt venni, vadászni kellett és gyűjtögetni. Később pedig venni kellett, viszont a legtöbben szegények voltak. Kevesebben haltak éhen, így nőtt az átlagéletkor. És megjelent pár addig ismeretlen betegség is.

2013. szept. 13. 18:34
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem vagyok paleós de 1-2 dolgot azért látnod kéne.

Az életkor azért nő mert a technológiai fejlődés következményeként javulnak az életkörülmények. Szóval mondhatjuk hogy a búza jó, mert megoldja az élelmiszer hiányt és nem halunk éhen. De ez nem jelenti azt hogy más ételekhez pl a zöldségekhez képest nem rossz a tápértéke.

A paleó azon alapszik, hogy bizonyos növények fehérjéit nem tudjuk rendesen megemészteni, és ezt tudományosan is igyekszik alátámasztani. Az ősemberes sztori csak körítés - nem ismerjük pontosan az egykori természetben élő népek táplálkozását, de az biztos hogy minden éghajlaton merőben más volt. Az étrend változása és az ehhez való alkalmazkodás viszont az evolúció része. A tejtermékek és a gabona károssága vitatható, ugyanakkor tény hogy ezek inkább nehezebben emészthető, és nem feltétlen a fogyáshoz ideális tápanyagokat tartalmazzák. Tehát a kizárásuk sok embernél előnyös lehet. Szerintem lehetünk annyira engedékenyek hogy mivel a paleó természetes kajákra alapoz amik az összes szervezet számára fontos tápanyagot tartalmazzák , alapvetően jónak kiáltjuk ki. Aztán azon hogy mennyi gabonát vagy mennyi zsírt fogyasszunk már lehet vitázni azon akinek ez a hobbija. Az ember nagyon szélsőséges véleményre tud bukkanni állítólag nagyon hozzáértőktől.

2013. szept. 13. 18:38
 4/14 anonim ***** válasza:
18%
A paleo=diéta. Ha időben elkezdik, kb 25 évesen el is fogy a delikvens :))))
2013. szept. 13. 18:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

diéta = étrend

ne keverd a fogyókúrával ami semmire sem jó.

2013. szept. 13. 20:02
 6/14 Julie S ***** válasza:
51%

Már megint ősemberezünk. A paleo étrend nem az ősember étrendjét jelenti. Az egy szép mese hozzá, és egy jó hasonlítási alap. A természeti népeknél, aki megérte/megéri a felnőttkort, az általában nem halálozott el kb 25 évesen, sőt... Viszont egész más körülmények között éltek/élnek, mint mi. Mi kényelemben, jólétben, biztonságban élünk. Így könnyű hosszú ideig kihúzni, főleg orvosi ellátás mellett.

És a többség, aki eszi a gabonát meg a tejtermékeket, vajon orvosi ellátás és gyógyszerek nélkül meddig élne? Kíváncsi lennék, mennyire esne vissza úgy az átlagéletkor a modern embernél. De ezt egyelőre nem tudjuk meg...

2013. szept. 13. 22:18
 7/14 anonim ***** válasza:
34%
mondjuk, én nem vagyok nagyon otthon benne, de ez az ősemberre hivatkozás nekem is szúrja a szememet. egyrészt, mert egyáltalán nem élt sokáig, másrészt, azóta kicsit változott a világ, és ami anno jó volt, nem feltétlenül lesz most is az, és viszont.
2013. szept. 13. 22:41
 8/14 anonim ***** válasza:
37%
A paleo nem diéta, hanem életmód. Senki nem fog "elfogyni" ha a kívánt testsúly elérése után is folytatja, de tartani fogja az ideális súlyát, nem hízik vissza.
2013. szept. 14. 09:28
 9/14 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a csecsemő-halálozás is beleszámít az átlag számításba. Úgy azért kicsit más a kép.
2013. szept. 14. 17:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Én élőben láttam nagyapám étrendjét 60-tól 80 éves koráig.

Orvosnál, szem és fogorvost kivéve, az első világháborúban volt utoljára. 75 évesen még félkézzel verte a nagykalapáccsal a vasat. Füstölt sonkacsipszre ütött tojásnál kezdődött a reggeli, ami kemencében sült házikenyérrel lett semlegesítve:)

2013. okt. 4. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!