Van akinek nem vált be a paleo?
Én pár hónapig csináltam, de mivel állandóan hasmenésem volt, nem volt eröm semmihez, rossz közérzetem volt töle, ezért visszatértem a normális vegyes étkezésre. (Fogyni ugyan tényleg fogytam, mert semmi nem maradt meg bennem, de nem hiszem, hogy ez tényleg jó, egészséges lett volna.)
Amióta megint eszem mindent, azóta elmúltak ezek a tünetek.
A paleoban túl sok lehet a telített zsírok fogyasztása, amely magas koleszterinszintet, és ezzel szívinfarktus veszélyt okoz. Ha valaki túl sok zsírt eszik, abból akár hízás is lehet, ha több energiát visz be valaki rendszeresen, mint amennyire szüksége van (azt ne mondja senki, hogy napi 2 kiló szalonna elfogyasztásával lehet fogyni). A túlzott húsfogyasztás miatt köszvény is kialakulhat (a túl sok húgysav miatt, amiben a húsok bővelkednek).
Sportolóknak megint csak nem ajánlott ez az életmód, hiszen a szénhidrátok hiánya miatt nem lesz meg a szükséges energia, folytonos gyengeséget, fáradtságot okoz.
A kalcium hiánya miatt kialakulhat csontritkulás. Persze lehet egyes zöldségekből pótolni, de ahhoz sokat kellene belőlük enni, hogy a napi szükséget fedezze.
Rövid távon persze keveseknél akadnak mellékhatások, ezért nem is gondolnak sokan a hosszú távú következményekre. Na egyszer majd ezt a divat-diétát is elfelejtik az emberek.
A szív és érrendszeri megbetegedéseknek nem oka a zsírfogyasztás. Nyilván az összes eszkimó kardiovaszkuláris megbetegedésben szenved több tízezer év óta. Pedig ők aztán nagy húsfogyasztók. A táplálékuk 94%-a hús. Ismereteim szerint az északi tengereken nem a light, 0,2% zsírtartalmú rozmárok és jegesmedvék rohangálnak.
Egyébként nincs sehol leírva, hogy a paleóban 2 kg szalonnát meg kell enni egy nap. Én magam szeretem zsírosan, de mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Valakinél a növényi táplálék van túlsúlyban. Hiánybetegség aligha alakul ki a paleó következtében, a bőséges zöldség, gyümölcs fogyasztás mellett.
Az életmód "mellékhatása" kiváló közérzet, energiával való telítettség, jó egészség.
"Az életmód "mellékhatása" kiváló közérzet, energiával való telítettség, jó egészség."
Lásd a 3. válaszolót....
megírnád hogyan kellene kinézni egy max 1500kcal paleo napi menünek?
Kiváncsi vagyok, mert próbáltam/próbálom én is. az elején volt nekem is hasmenés, de mára megszűnt. viszont hiába minden egy idő után megállt és nem annyira fogyok tovább. szeretnék még 6kgot lefogyni, de egyszerűen nem megy. nincsen sem tej sem glutén allergiám, korábban ezek mellett is meg tudtam szabadulni a kilóktól, most nem tudok. nincs egészségügyi gondom, csupán annyi befolyásoló tényezőm lehet, hogy szoptatom a kisfiamat (szép súlyú baba és egészséges). el nem tudom képzelni, hogy ha az ember mégis olykor olykor eszik 1-2 szelet kenyeret vagy iszik 1 dl tejet a kávéba az miért hátráltatná a fogyást? ezt azért írom mert erre ráugranak az emberek, de könyörgöm, ezelőtt tej, tejtermék és kenyér mellett is fogytam..
Soha nem számoltam a kalóriákat paleóval. Nekem 24 kiló ment le 8 hónap alatt. Az utolsó 10 kilóhoz még kell majd egy pár hónap, de szerintem le fog menni.
Átlagos étrend?
Reggeli: 3-4 zsírban sült tojás, 2-3 paprikával
Ebéd: 15-20 deka süt oldalas/tarja/szalonna 3-4 uborkával (kb 25 deka)
Vacsora: 1 kis zacskó mandula (7deka)
Pótvacsora: Nem mindig volt, de egy nagyon hosszú nap után előfordult, hogy kívánatam még enni. Ilyenkor mondjuk egy teljes kigyó uborkát megettem.
Ez a "melós" étkezésem, mert többnyire 12-15 órát dolgozom egy nap és ugye ahhoz kell az energia. Ha nem dolgozom, akkor azért kevesebbet ettem. A lényeg az volt, hogy mindig próbáltam jóllakásig enni, szerintem emiatt is vagyok/voltam energiával telítve.
Nekem a kezdeti hasmenéses időszak kb 1,5 hét után teljesen megszűnt és inkább már kicsit a ló másik oldala volt. Viszont igazából nincs vele problémám azóta sem, tehát ez pipa.
Az energiaszint is kb 1-2 hét után optimalizálódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!