Ki milyen édességet/sütit eszik amivel lehet csökkenteni a nasizási vágyat?
Csinálj banánpalacsintát! :)
1-2 banán (attól függ, csak te eszed-e, vagy besegítenek mások is), 1 tojás, némi darált zabpehely (az állagból látod majd, mennyi; sűrűbb, amerikai palacsinta jellegű tészta lesz), és egy picike sima liszt, ha nagyon kell (én csak azért rakok bele, mert sose bírom kiszámolni azt a fránya zabpelyhet, az elöblített darálót meg nem koszolom újra). Keverés (a banánt turmixolni érdemes), pici olívaolaj, serpenyő, kész (én olyan picike aranyosakat szoktam csinálni, és akkor többnek tűnik). Datolyával/házi lekvárral/fahéjas főtt, darált almával isteni.
Mogyoróvajat berakom a hűtőbe/fagyóba, hogy könnyebben formázható legyen.
Ha eléggé megszilárdult apró golyókat szoktam belőle csinálni, majd megmártom vízgőz felett megolvasztott 70-80%-os étcsokiban. Zsírpapírra teszem, majd mehet a hűtőbe, így is tárolom.
A Reesee's a kedvenc csokim - meg minden ami mogyoróvajas - és ez egy egészségesebb alternatívája, általában ebéd vagy vacsora után szoktam belőle 1-2-t enni desszert gyanánt, van olyan jó, mint az eredeti. :)
Világéletemben brutálisan nassolós voltam, gyakran volt, hogy ha egyszer elkezdtem enni, nem tudtam megálljt parancsolni. Amikor 2 éve elkezdtem kalóriákat számolni, akkor is kellett mindennap valami proteinszelet stb.
Amióta nagyon változatosan eszem (majdnem full növényi alapúan) és odafigyelek a mikrotápanyagbevitelre, azóta csak igen ritkán kívánom a nasit, és mivel megálljt tudok parancsolni, ezért nem kell annyira figyelnem, hogy feltétlenül kalóriaszegényebb édességbe nyúljak bele, ha egyszer megteszem.
Amúgy most nyáron a dinnye a mániám, meg az aldis less&tasty jégkrémből szoktam néha venni sated caramel ízűt, azt pár napig eszegetem. Általában pedig myproteines édességekhez nyúlok, ha mégis megkívánok ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!