Hogyan tudnám csökkenteni az adagjaim mennyiségét? Miért van az, hogy kétszer annyit eszek, mint egy normál ember?
Elegem lett a folytonos kalória számolgatásból, úgy éreztem beleőrülök. Elhatároztam hogy csak egészséges ételeket eszek és sportolok, és majd így mennek le szépen a kilók.. Hát nem. Hiába van még a napi 1 óra sport, és kiiktattam a cukros ételeket, lisztes dolgokat is csak nagyon keveset, és teljes kiőrlésű eszek, gyümölcsből is csak keveset. Csoki, édesség egyáltalán nem. Sok sovány hús, Zsírszegény túró, zöldség, tojás, pufi rizs, minőségi felvágott.. De nem hogy fogytam, hanem Híztam!
Kiszámoltam egy napom, és vagy 2000,2500kcal jön ki:(
El vagyok keseredve. Azt hittem a tiszta étkezés, amiben nincsenek feldolgozott ételek fogyás eredményez, de nem. Úgy érzem, sose fogyhatok le, mert egyszerűen nem megy nekem. Már vagy fél éve próbálom, de csak hízok és hízok, mert a sok sikertelenség után abba hagyom a diétát, és elkezdem enni a sok régi sz@rt.
Ezt csak elhatározással tudod elérni.
Unalomig ismételt, hogy használj kisebb tányért, de nem h*lyeség!
Addig sem kell enned, amíg csillapodik az éhségérzeted, mert mire ez az infó eljut az agyadba, már rég "túletted" magad.
Az is közhelyszerű, hogy egyél lassan, szánj időt az étkezésre, teríts meg, ülj asztalhoz stb., de ezek is segíthetnek!
"Azt hittem a tiszta étkezés, amiben nincsenek feldolgozott ételek fogyás eredményez, de nem"
Fogyást a kalóriadeficit okoz. Amíg csak nyavalyogsz meg kifogásokat keresel, nem fogsz fogyni. Kevesebbet úgy lehet enni, hogy nem raksz annyit a tányérodra. Éhes leszel. És akkor mi van?
Orvosnál voltál? Nincs pajzsmirigy-alulműködésed, vagy ilyesmi? Napi egy óra sporttal, ha az intenzív, 2000 kcal körül már bőven fogynod kéne (átlagos testméreteket feltételezve).
Szerintem egyszer számold ki, hogy ha a 2000 kcal-t szépen elosztod öt étkezésre (nekem így jó: reggeli 350, tízórai 250, ebéd 600, uzsonna 250, vacsora 350), akkor az egyes étkezésekbe mi fér bele. Pl. két szelet kenyér, 10 g vaj, két szelet sajt, 20 deka paradicsom reggelire. Csinálsz pár variációt, úgy, hogy ugyanannyi kalória jöjjön ki kb. Utána úgy eszel, hogy kiválasztod a "receptet", és először elkészítesz mindent, megkened a kenyeret, felvágod a paradicsomot stb. Elpakolod a maradékot. Utána kezdesz az evésnek. Így számolsz is kalóriákat, meg nem is.
Ebédnél kevésbé megy, mert akkor azért többfélét eszik az ember. Nekem ott csak az segített, hogy a munkahelyem melletti étterem felteszi a honlapjára a kalóriaadatokat, így könnyen tudok megfelelő ételt választani.
Nem nyavalygásképp írom, inkább csak elkeseredetten.
Azért hittem hogy fogyni fogok a tiszta étkezéstől, mivel mindenki azt mondja hogy ne diétázzak, hanem váltak életmódot. Én váltottam, de nem fogytam tőle
Az életmódváltás jó dolog. A tiszta étkezés is. De ez önmagában nem elég, ez könnyen belátható. Tiszta, jó minőségű kajából is lehet többet enni annál, mint ami a fogyáshoz kell. Az éhség egy természetes érzés, nem ördögtől való. Vannak nagyon jó programok, amikkel ki lehet számoltatni egy becsült kalória szükségletet, azzal érdemes elindulni és közben figyelni a saját működésedet. Elméletileg csupa sz@r kajával is lehet fogyni, csak nem érdemes. Keresd meg a korábbi kajáid egészségesebb alternatívát, hogy ne lemondásként, szenvedésként éld meg az életmódváltást.
Térj át a kalóriaszámolásra, mert az egy jó kontroll az elején. Ha úgy sem indul meg a fogyás, akkor érdemes egy kivizsgálásra elmenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!