Ha kalóriadeficit mellett sportolok milyen sebesseggen és hány fokos emelkedőn fussak a gépen?
A kalóriadeficit mellett sportolásnál a célod az lehet, hogy maximalizáld a zsírégetést anélkül, hogy túlzottan megterhelnéd a tested, ami a deficit miatt csökkentett energiával működik. A sebesség és az emelkedő mértéke nagyban függ a jelenlegi fittségi szintedtől, a céljaidtól és attól, hogy mennyire szeretnél intenzív edzést végezni.
**Általános irányelvek:**
1. **Sebesség**:
- **Kezdők**: Ha most kezdesz el futni vagy az edzések intenzitását fokozatosan szeretnéd növelni, akkor 5-7 km/h közötti sebességgel kezdheted. Ez egy kényelmes séta- vagy lassú kocogás tempó.
- **Középhaladók**: Ha már tapasztaltabb futó vagy, próbálkozhatsz 8-10 km/h sebességgel. Ez egy közepes intenzitású kocogás tempó, amely fokozza a kalóriaégetést.
2. **Emelkedő**:
- **Kezdők**: Egy 1-2%-os emelkedő is elég ahhoz, hogy fokozza a terhelést anélkül, hogy túlzottan megterhelné a tested. A kis emelkedő segít jobban dolgoztatni a lábizmokat és növeli az intenzitást.
- **Középhaladók/haladók**: Ha erősebb edzésre vágysz, próbálj ki 4-6%-os emelkedőt, amely nagyobb kalóriaégetést eredményez, mivel jobban dolgoztatja a lábakat és a szívet. Ha még nagyobb terhelést szeretnél, akár 8-10%-os emelkedőt is választhatsz, de ezt már csak edzett állapotban ajánlom.
**Kombinációk**:
- **Interval edzés**: Ha szeretnéd még jobban növelni a kalóriaégetést, próbálkozhatsz intervall edzéssel: váltogathatod a gyorsabb futást (pl. 8-10 km/h) egy emelkedős sétával (3-5%-os emelkedő). Ez segíthet gyorsabban elégetni a kalóriákat és javítja az állóképességet.
- **Folyamatos edzés**: Ha inkább hosszú, folyamatos edzést szeretnél, akkor egy mérsékelt tempójú futás (pl. 6-7 km/h) és 2-4%-os emelkedő kombinációja jó választás lehet.
**Tipp**: Ne feledd, hogy a kalóriadeficit mellett fontos a megfelelő pihenés és regeneráció is, mert a túlzott terhelés növeli a sérülés kockázatát. Érdemes időnként lecsökkenteni az intenzitást, hogy elkerüld a túledzést.

Attól függ.
Ha zsírégetés a cél akkor olyan intenzitás hogy folyamatosan tudd tartani a sebességet egy óráig de erősen megterhelő legyen. Ez mindenkinek más

Ahogy mondják, nem mindegy hány kg vagy.
Ha nem csinálsz semmi mást csak sétálsz, én inkább séta hosszára koncentrálnék.
Keress egy olyan %-os emelkedőt és sebességet amivel min. 30 percet tudsz csinálni.
Én ezdőterembe is járok, edzés után még fél órát sétálok 8 fokos emelkedőn 4.5.-5 sebességgel.
Ha ehhez nincs kedvem akkor otthon a sétapadomon sétálok egy órát 5 sebességgel és közben sorozatot nézek.

Hogy a pulzusod 120 fölé menjen.
Én 130-140es pulzussal szoktam kardiózni
Egy fitness karkötőn vagy okos órán nyomon tudod követni az edzés intenzitását, még elégetett kcalt is számol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!