Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan tudnám csökkenteni az...

Hogyan tudnám csökkenteni az adagjaim mennyiségét? Miért van az, hogy kétszer annyit eszek, mint egy normál ember?

Figyelt kérdés

Elegem lett a folytonos kalória számolgatásból, úgy éreztem beleőrülök. Elhatároztam hogy csak egészséges ételeket eszek és sportolok, és majd így mennek le szépen a kilók.. Hát nem. Hiába van még a napi 1 óra sport, és kiiktattam a cukros ételeket, lisztes dolgokat is csak nagyon keveset, és teljes kiőrlésű eszek, gyümölcsből is csak keveset. Csoki, édesség egyáltalán nem. Sok sovány hús, Zsírszegény túró, zöldség, tojás, pufi rizs, minőségi felvágott.. De nem hogy fogytam, hanem Híztam!

Kiszámoltam egy napom, és vagy 2000,2500kcal jön ki:(

El vagyok keseredve. Azt hittem a tiszta étkezés, amiben nincsenek feldolgozott ételek fogyás eredményez, de nem. Úgy érzem, sose fogyhatok le, mert egyszerűen nem megy nekem. Már vagy fél éve próbálom, de csak hízok és hízok, mert a sok sikertelenség után abba hagyom a diétát, és elkezdem enni a sok régi sz@rt.

2020. aug. 2. 09:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Adatokat nem írtál - magasság, testsúly, nem, életkor? Hány kilót híztál az utóbbi fél évben? Centiket méred?

Csak kalóriát számoltál, vagy makrókat is? Hány kalóriával, milyen makrókkal próbálkoztál eddig? Mennyi zöldséget eszel?

Lehet, hogy neked nem a zsírszegény, hanem a low carb (LCHF) étrend lenne hatásos. Nekem ezzel sikerült az étvágyamat is kordában tartanom, engem a zsírosabb, kevesebb ch-t tartalmazó ételek jobban, hosszabb ideig laktatnak.

(Amúgy a felvágottak és a pufirizs eléggé feldolgozott ételek...)

2020. aug. 2. 15:05
 12/19 A kérdező kommentje:

170cm,65kg vagyok. Karácsonykor még 55 voltam. Igaz felszedtem kb 4kg izmot is az igaz,de a többi sajnos mind zsir:(

Felvágottból csak minőségi veszek 95%os hús tartalmú csirke, pulyka sonkát, tehát ezt nem számolnám feldolgozott ak. A pufirizs, tényleg feldolgozott. Ezt a péksütik, meg a kenyerek helyett gondoltam alternatívák, lehet hühülyeség volt

2020. aug. 2. 17:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért akkor annyira nem gáz a helyzet, sőt, az 55 kg-mal voltál kicsit túl sovány (de még éppen a normális súly határán). Hogy lettél 55 kg? Nem koplalással esetleg? Mert abban az esetben a szervezet lecsavarja az energiafelhasználását, amennyire csak tudja. Aztán mikor elkezdesz normálisan enni, gyorsan elkezd raktározni, amennyit csak bír.

Ezen nem segít semmilyen whole food vagy egészséges táplálkozás önmagában, csak az idő meg a sport.

Az, hogy feldolgozatlan ételeket eszel, azért segít általában, mert ezek átlagosan kevésbé tömények. Egy sütemény, aminek az alapja a cukroszsír, kis térfogatba sok kalóriát sűrít. Egy kis szelet torta is simán lehet 500 kcal. Köretből is egy tányér tészta jóval több kcal (és jóval kevesebb rost) mint egy nagy tányér zöldség. Plusz ha nincsen az étel pépesítve, megőrölve stb., akkor lassabban is szívódik fel, kisebb vércukorválaszt ad, így kisebb lesz az inzulinválasz is, ami egy enyhébb inzulinrezisztenciát önmagában kikupálhat.

2020. aug. 2. 18:02
 14/19 A kérdező kommentje:
Koplalással fogytam sajnos, lelki okok miatt nem bírtam enni.. Kiéhezett a szervezetem, most pedig egyre csak hízok. Sose voltam 65kg, csak akkor mikor semmit nem sportoltam. Most azért izmom is van, de én 58-59kgnál éreztem jól magamat emlékszem.
2020. aug. 2. 18:05
 15/19 anonim ***** válasza:
58%

Ez nem értem. A legeslegegyszerűbb módszer, hogy szimplán kevesebbet eszel, mint amennyi energiát a tested felhasznál.

Ennyi ... nincs semmi komplex a dologban.

A kalóriaszámolás is csak arra van, hogy tudd hogy biztosan kalória deficitben van, azaz hogy kevesebbet eszel mint kellene.

Tehát ha azzal van a problémád, hogy kalóriákat számolgatnod kell.

Akkor megnyugtatlak. NEM KELL, CSAK NÉLKÜLE LEHEZEBB.

Szóval tessék. Megoldottam a problémád, csak egyél kevesebbet. Ha meg biztosra akarsz menni, hogy tényleg kevesebbet eszel és hogy nem éhezteted magad egészségtelenűl, akkor meg térj vissza a kalóriaszámlálásra.

2020. aug. 2. 23:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Az elveid teljesen rendben vannak. A pufi rizs kevésé, például az olyan, hogy eltelít, felviszi a vércukrod, ami után gyorsan leesik. Így hamar éhes leszel és legközelebb duplaannyit eszel - hiába.

Sajnos a kalóriaszámolással lehet megtanulni elgjobban az adagokat. Ha pedig általános, számolás nélküli módszerrel szeretnéd, akkor egykét ötlet: egyél kétharmad annyit mindenből, mint amit korábban. Vagy ha másokkl eszel, akikről tudod, hogy mekkorák, fogynak vgy híznak stb, úgy is tudsz viszonyítani. Ha korábban sokáig számoltál kalóriákat, akkor ránézésre tudsz tippelni és nem kell felirogatni, de étkezésenként fejben próbáld meg belőni, hogy rendben van e.

Két további ötletem van: lehet, hogy nem iszol elég folyadékot, és ezért üresebb a gyomrod, vagy nem eszel minden tápanyagból étkezésenként és így kevesebb ideig lakat jól.

A másik, kifejezetten az adagokkal kapcsolatban, hogy hozzá van szokva a gyomrod a nagyobb adagokhoz. Szoktasd hozzá magad, még egykét étig bírd ki a számlálást és mindig kis adagokat egyél. Utána nem is fogsz tudni egyszerre sokat enni, rosszul fog esni. Én például a diétám kezdete előtt két-három tányér tésztét simán megetteme gy téekzésre, msotmár ha nem 40, hanem 60 grammot eszem, kifejezetten túlevettnek érzem magam

2020. aug. 2. 23:33
 17/19 anonim ***** válasza:

Pufi rizs úgy kuka ahogy van, agyonfeldolgozott puffasztott műanyag+ attól, hogy teljes kiőrlésű valami még majd ugyanannyi szénhidràt van benne mint a fehérlisztes cuccokban. Nem minden szervezet képes feldolgozni.

Nincs véletlen inzulinrezisztenciád? Nekem van, csak sokáig nem tudtam a betegségemről, és hiába csökkentettem a kalóriákat, ettem tk tésztát , tk kenyeret, teljes értékű gabonákat, zöldségeket húsokat, tojást, nem fogytam míg a szénhidrátbevitelem közepes mértékű volt, 130-160 g. pedig ezt orvos ajánlotta, mégis sok volt.

IRben egyénfüggően de nagyon nem mindegy mennyi szénhidrátot visz be az ember. Én simàn megeszek 2300-2500 kalóriát alacsony szénhidrátbevitellel (80g körül), és 53 kgt fogytam eddig. Nem a kalória a lényeg elsősorban,hanem a tápanyagok aránya, minősége, és az hogy a szervezeted ezeket hogyan képes feldolgozni.😊

Ezek alapján valami nem oké az étrended összetétele körül. Azzal hogy embernek elég energiát viszel be és nem éhezteted magad ( nem kismadár vagy) nem baj. Csak nem mindegy mivel viszed be.

2020. aug. 3. 02:12
 18/19 anonim ***** válasza:

Attól hogy nem számolod a kalóriát még mérheted mennyit egyél. Pl én ráálltam, hogy

főtt rizs 250g, szószos húsok 200g, natúr húsok kb 150g (+1 kanál bbq v édes chilis szósz).

Kalória számolósdi nélkül is megfelelő adagok.

Másik megoldás a kisebb tányér. Emlékszem amikor sokat zabáltam, keverő tálból ettem a műzlit, meg nagy mély műanyag tányérból mást mert a normális tányérra nem fért annyi amennyit enni akartam.

2020. aug. 3. 05:27
 19/19 anonim ***** válasza:
Én ajánlom az Atkins diétát. Itt az első hetekben napi 20 g szénhidrátot lehet enni, de másból annyit eszel, amennyit akarsz. Én egyszer ezzel fogytam le, nagyon hatékony. Degeszre eheted magad pl. sonkás-hagymás/kolbászos/virslis rántottával + zöldségekkel. (Utána meg nem figyeltem a kajára, persze visszahíztam. Most kalóriaszámolással fogyok.)
2020. aug. 3. 12:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!