Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Tovább kellene csökkentenem a...

Tovább kellene csökkentenem a bevitt kalóriákat? Jelenleg 1400-1500 között vagyok naponta. 24N

Figyelt kérdés

3 hónapja határoztam el, hogy jobb formába hozom magam és a futás + cross kombót súlyzós edzésre cseréltem. Emellett rendbe szedtem a kajálásom: figyelek a megfelelő mennyiségű fehérjebevitelre és számolom a kalóriákat.

Heti 5x edzek, 2 felsőtest edzés, 2 alsótest, 1 cross óra. Minden erősítű edzést 10-15 perc hegymenet futással zárok, bemelegítésnek pedig 10 percet megyek az ellipszis tréneren.

165 cm vagyok, 25.2% testzsírról indultam 59-60 kg-mal 3 hónappal ezelőtt. Most 56-57 vagyok, tehát körülbelül 3 kg ment le. A felsőtestemen viszonylag hamar látszott a változás, de úgy érzem, hogy lassú ütemű a fogyás.

Megfordult a fejemben, hogy tovább kellene csökkentenem a bevitt kalóriákat, mondjuk 1300-1400 közé, de ha belegondolok, az már annyira kevésnek tűnik, hogy nem tudom, mit csináljak :D InBody mérés szerint 1400 kcal az alapanyagcserém, ezért azt gondoltam, hogy ennyi edzéssel és 1500 kalóriával rendben leszek, de most elbizonytalanodtam, mert nem olyan ütemben jönnek az eredmények, ahogy vártam.

Szerintetek kellene valamin változtatnom vagy csak várjak türelemmel? Lehet, hogy az edzést nem csinálom jól?

2021. nov. 19. 20:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell. Mivel normális a súlyod nem várhatsz ennél nagyobb fogyást.
2021. nov. 19. 21:17
 2/6 A kérdező kommentje:

A súlycsökkenés és a korábban mért testzsír alapján 21-22% lehet most a testzsírom. Akkor ilyen paraméterekkel ez ennél gyorsabban nem fog menni, ugye?

Nem baj, csak mindenhol azt olvasom, hogy heti 0.5kg az általános fogyás, emiatt kicsit kedveszegett lettem.

2021. nov. 19. 21:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Inkabb a kardiot noveld 10prol felorara mint h a kajat vidd meglejebb. Bar sztem jol haladsz teljesen. Meg ha sulyzos edzest vegzel jon fel izom is. Ilyenkor a tunkor tobbet er mint a merleg
2021. nov. 19. 22:15
 4/6 anonim válasza:
100%

1300 kcal alá SOHA ne menj! Saját tapasztalatból mondom, hogy csak negatív hatása van a nagyon kevés kalóriabevitelnek.

Mivel nem sok a testzsírod így lassabban mennek le a kilók. Csak légy türelmes és kitartó! Sok sikert :)

2021. nov. 19. 22:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Normál testsúlyról indultál, így ne várj nagy fogyást. Másrészről ha a testzsírodat akarod csökkenteni, ne a kilókat nézd, mert abban minden benne van, összetételről viszont nem ad semmilyen infót.
2021. nov. 20. 11:09
 6/6 anonim ***** válasza:

nem kell! elkövettem korábban ezt a hibát és fél év volt, mire rendehoztam utána za anyagcserém

jelenleg 153 cm vagyok, 67 kg, ehti 3 edzéssel és 1350 kalórián stabilan fogyok, 1600 körül tartok súlyt

ezt összehasonlítva neked többe dzéssel és kcisit több szárazanyaggal(magasabb vagy), nagyon reális fogáshoz az 1400-1500

nem lehet hogy becsúsznak dolgok, amiket nem számolsz bele?

illetve mikor tartottál utoljára csalónapot? félévente vagy az első platónál érdemes, ilyenkor kb dupla kalóriát eszik az ember (nem csokit és nutellát, hanem jó minőségű sszetevőket és nagyobb mennnyiségben), mert segíti rendbetenni a t3-t4 pajzsmirigy hormont. a csalónap után 18-20 óra böjt, hogy kb ellensúlyozd a kalóriabevitelt

sokaknak csak ennyi kell, hogy újra beinduljon a fogyás, nekem si többször bevált már ha 2-3 hetes platók voltak a fogyási ütemben

illetve az 5ösnek nagyon igaza van. ilyen testalkattal a mérlegnél a ruhák és a centik többet mondanak, mert rengeteget sportolsz

2021. nov. 21. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!