Kalóriadeficitben megállt a fogyás 2 hónapja. Normális ilyen hosszú stagnálás?
Mindig kalóriadeficitben vagyok, mert fizikai munkát végzek, és ha akarnék, sem tudnék annyit bevinni, amennyit elégetek, pláne nem többet.
Amikor elkezdtem ezt a munkát, két szakaszban fogytam 8 kilót (5 kg után volt pár hét megállás).
Most viszont már kb. két hónapja stagnál. Az alakom változik, kicsit átrendeződött a testem, de kilóra nem vagyok kevesebb.
Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy ilyen sokáig stagnál, és szerintetek várható-e, hogy még újra be fog indulni a fogyás?
Az appok rosszul kalkulálnak, sokszor több, mint 50%-ot túlbecsülnek.
Mi a munkád, hogy telik egy napod?
Ha ez tényleg így van, ahogy az utolsó 3 válaszban mondjátok, akkor tényleg esélyes lenne, hogy kevesebbet égetek el, mint gondolom. Viszont ugyanezt az appot használva (kalóriabázis) akkor is fogytam, amikor nullát mozogtam, ez a munkám se volt még meg, csak az alap kalóriaégetésemhez igazíthattam a bevitelt. Emiatt (is) feltételezem, hogy a kalóriabázis talán nem téved akkorákat.
A munkám komissiózás. Napi 7-10 óra munkában benne van átlag 6-8 óra gyorsgyaloglás súlyokkal, és pakolás 5-10-20 kilóval. Gyakorlatilag folyamatosan pörgök (az többet számít, mint az emelgetés).
Minden esetre köszönöm a válaszokat, el fogok gondolkodni rajta, hogy hogyan kellene újrakalibrálnom az egészet. (Az appokról megdöbbentett az infó, hogy mekkorákat is tévedhetnek.)
És szívesen várok további válaszokat is, ha valakinek még van türelme ennyit olvasgatni. :)
18, azt nem mondta a dietetikusod, hogy vajon ezt miért csinálják?
Mármint el tudom képzelni, hogy promós célokból, mivel a kedvezőbb értékek kisebb kihívást jelentenek a fogyni vágyóknak, így többen használják az adott alkalmazást.
Nyilván ezek is többféle adatbázisból dolgoznak, és a tévedés bizonyos mértékig szerintem bele is fér, de azért a 20, meg 50 százalékok már nyilván nem.
Mellette pedig ott van az, hogy a dietetikusnak pont az az érdeke, hogy lehúzza az összes olyan appot, ami az ő munkáját sokak számára helyettesítheti.
“18, azt nem mondta a dietetikusod, hogy vajon ezt miért csinálják?”
Igaz nem a 18-as vagyok, de én arra tudnék tippelni, hogy egyszer valakinél felmérték mennyit éget el aztán ahhoz igazítják a többit.
B lehetőség, hogy látod mennyi kalóriát égettél már el és még feljebb akarod tornázni majd a számot (kerekre, még egy 1000 kcal-lal többre) és így ösztönöz a mozgásra.
Bár szerintem inkább az első verzió a valószínűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!