Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Kalóriadeficitben megállt a...

Kalóriadeficitben megállt a fogyás 2 hónapja. Normális ilyen hosszú stagnálás?

Figyelt kérdés

Mindig kalóriadeficitben vagyok, mert fizikai munkát végzek, és ha akarnék, sem tudnék annyit bevinni, amennyit elégetek, pláne nem többet.

Amikor elkezdtem ezt a munkát, két szakaszban fogytam 8 kilót (5 kg után volt pár hét megállás).

Most viszont már kb. két hónapja stagnál. Az alakom változik, kicsit átrendeződött a testem, de kilóra nem vagyok kevesebb.

Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy ilyen sokáig stagnál, és szerintetek várható-e, hogy még újra be fog indulni a fogyás?

2022. febr. 27. 13:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Mennyit eszel egy nap, magasságod, súlyod?
2022. febr. 27. 13:38
 2/21 A kérdező kommentje:
155 cm vagyok, és 67 kiló. Nálam a normál testtömeg 59-62 kg körül lenne, nem az, amit a kalkulátorok írnak. Csontszerkezet, izomzat felépítése miatt. Nagyjából 1800 kalóriát viszek be naponta.
2022. febr. 27. 13:45
 3/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az aktivitást méred fel rosszul, ennyivel fogynod kellene. Milyen munkát végzel?
2022. febr. 27. 13:54
 4/21 anonim ***** válasza:
0%
Kevesebb az aktivitás, mint gondolod.
2022. febr. 27. 14:10
 5/21 anonim ***** válasza:
8%

155 centihez 67 kilóval nekem is max súlytartás lenne az 1800, nem fogyás.

Más dolog:155 centihez a 60-62 szerintem meg mindig sok.

2022. febr. 27. 14:25
 6/21 anonim ***** válasza:
50%
Ha az alakod átrendeződi de asulyod nem változik akor fogysz és közben iznosodsz. Ne a mérleget nézd hanem előtte utána fotókat és elotte utána kormereteket hasonlits.
2022. febr. 27. 14:27
 7/21 anonim ***** válasza:
16%
Kalóriadeficitben nem épít izmot, ne áltassuk már, plusz ha heti 1 kilót fogy, annyi a büdös életben nem jön fel helyette ugyanannyi izomban 1 hét alatt.
2022. febr. 27. 14:30
 8/21 anonim ***** válasza:
50%

Nekem 5 hónal stagnálás után a kovetkezok segitettek dietetikus tanácsára

Y- kevesebb édesség, cukros abszolut nem, edesitos max napi 1x

- reggelire szwndvics, tk kenyérből valamilyen fehérjeforrással, zabkása max heti 2x

- zsírszegény diéta több komplex szénhidráttal, testsulykilonkent 1.5 gramm feherjevel

- napi 4 etkezes, reggeli es vacsira kozepes, ebed annak kb masfelszerese, uzsonna a reggelinek kb ketharmada

- este zsirszegeny etel foleg komex szenhidrattal, feherjevel

- heti 2x mozgás ami addig is volt az megmaradt

Pontosan ugyanannyi kalóriával de a fenti3k betartásával nekem 5 hónap után megindult a fogyás.

Nyilván mindenki teste más, de nekem ez vált be

2022. febr. 27. 14:32
 9/21 anonim ***** válasza:
46%
Az, hogy kalóriadeficitben megálljon a fogyás az a szó szoros értelmében fizikai képtelenség.
2022. febr. 27. 16:15
 10/21 A kérdező kommentje:

5, értem, hogy szerinted miért "még mindig sok". Te az általános kalkulátorok által megállapított értékek szerint gondolkodsz. De vannak olyan biológiai tényezők mindenki szervezetében, amik ezeken az értékeken változtathatnak.

3 és 4, nem tudom rosszul felmérni az aktivitást, mivel nem én mérem fel csak úgy hasraütésre. Én is számolok, illetve appok is kalkulálnak helyettem. Először nekem is ez volt a gondolatom, hogy biztos nem égetek el annyit, mint hiszem, de elégetek.

9, matematikailag valóban képtelenség, de élettanilag nem az. Mások is járnak így, a fogyás (és bármi, ami a testtel kapcsolatos) nem csak a matekból áll.

2022. febr. 27. 17:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!