Kalóriadeficitben megállt a fogyás 2 hónapja. Normális ilyen hosszú stagnálás?
Mindig kalóriadeficitben vagyok, mert fizikai munkát végzek, és ha akarnék, sem tudnék annyit bevinni, amennyit elégetek, pláne nem többet.
Amikor elkezdtem ezt a munkát, két szakaszban fogytam 8 kilót (5 kg után volt pár hét megállás).
Most viszont már kb. két hónapja stagnál. Az alakom változik, kicsit átrendeződött a testem, de kilóra nem vagyok kevesebb.
Az a kérdésem, hogy normális-e, hogy ilyen sokáig stagnál, és szerintetek várható-e, hogy még újra be fog indulni a fogyás?
155 centihez 67 kilóval nekem is max súlytartás lenne az 1800, nem fogyás.
Más dolog:155 centihez a 60-62 szerintem meg mindig sok.
Nekem 5 hónal stagnálás után a kovetkezok segitettek dietetikus tanácsára
Y- kevesebb édesség, cukros abszolut nem, edesitos max napi 1x
- reggelire szwndvics, tk kenyérből valamilyen fehérjeforrással, zabkása max heti 2x
- zsírszegény diéta több komplex szénhidráttal, testsulykilonkent 1.5 gramm feherjevel
- napi 4 etkezes, reggeli es vacsira kozepes, ebed annak kb masfelszerese, uzsonna a reggelinek kb ketharmada
- este zsirszegeny etel foleg komex szenhidrattal, feherjevel
- heti 2x mozgás ami addig is volt az megmaradt
Pontosan ugyanannyi kalóriával de a fenti3k betartásával nekem 5 hónap után megindult a fogyás.
Nyilván mindenki teste más, de nekem ez vált be
5, értem, hogy szerinted miért "még mindig sok". Te az általános kalkulátorok által megállapított értékek szerint gondolkodsz. De vannak olyan biológiai tényezők mindenki szervezetében, amik ezeken az értékeken változtathatnak.
3 és 4, nem tudom rosszul felmérni az aktivitást, mivel nem én mérem fel csak úgy hasraütésre. Én is számolok, illetve appok is kalkulálnak helyettem. Először nekem is ez volt a gondolatom, hogy biztos nem égetek el annyit, mint hiszem, de elégetek.
9, matematikailag valóban képtelenség, de élettanilag nem az. Mások is járnak így, a fogyás (és bármi, ami a testtel kapcsolatos) nem csak a matekból áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!