Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jól számoltam? És melyik a...

Jól számoltam? És melyik a jobbik változat, több ch kevés zsír vagy fordítva, esetleg másképp?

Figyelt kérdés

20/L, 160cm, 50kg, 1300-1600 napi kcal-val számolva:

Fehérje 30%, ch 50% (vagy 20%), zsír 20% (vagy 50%).

A fehérje napi 93-114 gramm, ami 1,9-2,2 g/ttkg.(edzeni fogok)

A ch vagy 3,1-3,9 g vagy 1,2-1,5 g /ttkg.

A zsír vagy 0,5-0,6 g vagy 1,4-1,7 g /ttkg.

Úgy tudom, hogy valamelyiknek kell nagyobbnak ennie, míg a másiknak elenyészőnek, mert ha egyforma mennyiség, akkor nincs változás, de lehet ez hülyeség. Szóval mit javasoltok?

Köszönöm.(Ez most csak az alap kcal, edzéskor nyilván több lesz minden, de így volt könnyű számolni a százalékokat, ttkg értékeket, mert nem tudom még, hogy mennyi, milyen edzés lesz, miből mennyit vesz el, mennyivel kell többnek lennie arányaiban.)

2020. szept. 27. 00:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Nincs, de tessék, itt van egy, ahol 1,6-2,2 g közötti ajánlás olvasható a végén (sportolóknak/izomépítéshez), bár az is kiderül a cikkből, mekkora a bizonytalanság az ezirányú kutatások terén."

Nem. a cikk végén pont az derül ki, hogy a maximális elfogadott érték 1.6 a maximális izomépités eléréséhez. Az annál magasabb érték nem kapott hivatalos elfogadást.

"Az, hogy te (ahogy én is) tejérzékeny vagy, nem jelenti azt, hogy a lakosság nagyobb, nem tejérzékeny része ne fogyaszthatna probléma nélkül tejterméket."

Téves megállapitás. A a lakosság hatalmas %a tejérzékeny. Illetve nem véletlenül van az, hogy a nem vegán testépitők is vegán fehérjét vesznek. jobban emészthető. Ez nekem eléggé megdöbbentett, hogy egyáltalán le kell írni. Itt egyáltalán nem marketing szövegről van szó. Erre tudom neked ajánlani, hogy olvass utána annak, hogy mi a különbség a pasztörizált és a pasztörizálatlan tej között ami közvetlenül a bociból jön. Ott is azt fogják megemliteni, hogy a pasztörizált tej emésztése nehéz és tápanyagot is veszit..cserébe nem fogsz meghalni ecolitól meg hasonló.

A testnevelési egyetem cikke meg alapjáraton egy kaka. nem is olvastam tovább. A növényi fehérje nem azért nem komplett mert hiányoznak belőle az esszenciális aminosavak, hanem mert egyes eszenciális aminosavak jelenléte borzalmasan minimális. Ezért kell kiegésziteni. Na most példa:

vegyünk egy teljes értékű növényi vagy állati fehérje forrást:

Van béla aminosav amely 4%ot tartalmaz

meg van cecil aminosav amely 15%ban van jelen.

Cecil hiába 15 ha béla 4.. Ezt nevezzük limitáló aminosavnak.

"a szervezetem szénhidrátból ÉS zsírból is tud energiához jutni (hogy milyen metabolikus útvonalakon, az engem ilyen mélységben nem igazán érdekel, mivel az egészségem az utóbbi években csak javult, nem lett rosszabb.)"

Ez a része nagyon nincs meg. Zsír alapú diéról anno sokat olvastam, mert nagyon érdekesek voltak a publikációk a témában de nem szimpatizáltam vele soha ezért abbamaradt, felejtettem..szóval nagyon többet nem is írok róla mert csak hülyeséget írnék.

2020. szept. 28. 11:18
 22/24 anonim ***** válasza:

"Ha már a Három Harmadot említetted, a srácnak van egy videója a fehérjéről, ahol 1,6 g/kg fehérjét javasol (szálkás testtömegre vonatkoztatva), de ennél "lehet picit kevesebb vagy picit több", illetve megemlíti a magasabb fehérjebevitel azon előnyét, hogy segíti a jóllakást, ami az étrend tarthatósága szempontjából fontos tényező."

Igen, segiti a jóllakást. Ahogy a minél több rost is segiti a jóllakást de attól még nem fogok 100g rostot megenni mert nem fogok leszálni a wcről. Ahogy a túlzó fehérjének sincs értelme.

"A 0,5-0,6 g/kg ajánlás szerintem arra elég, hogy elkerüljük a fehérjehiányból származó betegségeket (és itt átlagos súlyú/tzs%-ú emberekre gondolok, nem kórosan elhízottakra). Optimálisnak semmiképp se mondható, főleg, ha az ember szeretne hosszabb távon egészséges és megfelelő fizikumú lenni, netán alultáplált/beteg/terhes/idős/nehéz fizikai munkát végez/sportol."

Szerinted, de a who meg nem véletlenül csökkenti folyamatosan az ajánlott fehérjefogyasztást. Persze nyilván a lobbitevékenységeknek köszönhetően tolni kell a húst, meg zabálni a fehérjeport.

Én elkezdtem edzeni egy ideje és 0.9-1.1 közötti a fehérjebevitelem. 2 hét hetente a karom vastagsága 1 centit nő. Szépen lassan haladok. ráérek.

2020. szept. 28. 11:26
 23/24 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nagyon fogjuk tudni közelíteni az álláspontjainkat. Amiket írsz, azoknak egy részével egyetértek (és nem mondtál vele újat), más részével egyáltalán nem. A WHO ajánlásait nem tartom mérvadónak, annyi marhaságot állítottak már a közelmúltban.

Még annyi, hogy attól, hogy nő a bicepszed, ne legyél benne 100% biztos, hogy más testrészeid/szerveid is elég fehérjéhez jutnak.

2020. szept. 28. 11:54
 24/24 anonim ***** válasza:
0%

A fehérje túl van misztifikálva. Ezt nem csak a who mondja..Direkt ezért voltak ott a pubmed linkek és még az is azt erősítette meg amit te linkeltél.

Itt tényleg nincs másról szó, csak rohadt nagy lobbi tevékenységről, hogy zabáljuk a húst...ugyan ez a tej lobbi esetében. Tök egyértelmű, hogy nagy mennyiségben nem tesz jót és ennek köszönhetjük a betegségek és allergiák nagy részét.

Mekkora marketing megy továbbra is amellett, hogy egyed ám a joghurtot meg a többi szar tejterméket hiszen attól lesz erős a csontozatod..mindenközben érmeszesedésed és csontritkulásod lesz a sok kálciumtól.

Az lchf, keto, paleo mellett óriási érdekek vannak. Nyilván nem azt fogják mondani, hogy ugyan..neked elég lesz a 0.6g fehérje is.

Annyi könyv van már a témában...annyi kutatás..persze nekem mindegy. vegye mindenki a fehérjeport aztán egye. nyomja tele a tápkiegesek pénztárcáját és zabáljuk szét a maradék erőforrását is a földnek.

Hozzáteszem a legszimpatikusabb diéta a mediterrán. A legegészségesebb országok használják és még lobbi sincs mögötte..mert mindent tartalmaz..jó zsírt, cht, elegendő fehérjét.

2020. szept. 28. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!