Miért nem fogyok, ha még legalább 25 kg-t kéne leadnom?
100,3-ról indultam, most 95 vagyok, de egyszerűen nem akar tovább csökkenni a súlyom, pedig mindent megteszek érte. 168 cm magas lány vagyok, ehhez kb 65 kg szeretnék lenni, de hiába próbálkozok, nem fogyok.
Amit edzek: kétnaponta minimum elmegyek edzeni, 30 perc ellipszis tréner magas fokozaton, 10 perc evezés és ezután súlyzózást csinálok, néha meg ugrókötelezek is. Tehát elég kemény az edzés.
Kaja:-reggeli: 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal
-uzsonna:fél banán, vagy 3-4 ek szezámmag, vagy 10 dkg pulykapárizsi vagy egy csomag lazac stb.
-ebéd: olívaolajban sütött fél csirkemell, 1 zacskó saláta
-uzsonna: pár szem fagyasztott meggy, vagy ha tízóraira nem ettem, akkor 3-4 ek szezámmag
-vacsora: 2-3 naponta megeszek 1 kocka csokit, 1 kalóriamentes fehérjepor az edzés után, vagy 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal meg valami zöldséggel
E mellé átlag napi 2 kávét megiszom, de tej és cukor nélkül csak magában és napi 2 liter víz is van.
Szóval összességében szerintem nagyon jól étkezem és elég sokat mozgok, ennek ellenére nem nagyon akar lejjebb menni. Bűnözni nem szoktam, csak néha azt a pici csokit (étcsoki). Utoljára húsvétkor volt, hogy kicsit jobban elengedtem magam és ilyenkor viszont 2 nap alatt 3-4 kilót hízok :((
Mit tudnék még csinálni? Orvosnál voltam, hormonproblémám nincs, elvileg mennie kéne a fogyásnak, ilyen kaja meg edzés mellett nagyon is...és mégsem megy.
Annyira kétségbe vagyok esve és elegem van abból, hogy a "normális" emberek csak eszik a fagyit, meg a zsíros kajákat, én meg hiába figyelek ennyire oda, akkor is kövér vagyok, mindenki igénytelennek gondol emiatt, pedig ezerszer többet szenvedek vele, mint ők és mégsem sikerül.
Véleményem szerint a tejsavófehérje ugyan úgy hulladék mint ahogyan a tejsavó mindig is volt, csak most találtak egy csoportot, aki szívesen megvásárolja és elfogyasztja ezt a hulladékot.
Inzulinemelő ratyi.
Ellenben a kötőszöveti fehérjék aminosav összetétele pont alkalmasak a mi kötőszöveti fehérjéink szintetizálásához, ami eléggé durván fontos az emésztőrendszerünk, de az egész testünk egészsége szempontjából. Csak éppen nem éli divatját a körömpörkölt meg a sok kollagén-zselatin fogyasztás. Ma csirkemell, színhús divat van, de hát a divatokról többnyire mindenki tudni szokta, hogy szarok. Gyakran még azok is, akik követik.. :D
Ne a mérleget nézd, de tényleg.
Én pl elkezdtem edzeni 64 kilóról, most 66 vagyok (szóval híztam is :D), de lement rólam a háj, izmot szedtem fel, az emberek kb 55 kiló körülinek tippelnek (170 cm magas vagyok).
Csatlakozom azokhoz, akik szerint inkább keveset eszel, ha a számokat nézzük. 1600-1700... Én edzés nélkül is nehezen tudnék ilyen picit enni, 8 kiló fölösleggel, pedig egész jól fogynék tőle. Persze különbözők vagyunk, de ez igazán nem sok étel, ekkora felesleggel jóval többel kéne fogyni, edzéssel meg főleg.
Eleget mozogsz, még hogy napi órák... Közelébe se megyek ekkora súlyoknak, igaz, nekem csak kézisúlyzóm van s hát bicepszre nem 40 kilóval kezd az ember lánya :D De akkor is. Tisztellek az edzésért, kérdező. Ja igen, az extra izmok miatt is jobban kéne fogynod. Ha nem edzenél, csak ugye mozgatod a saját tested, akkor is több izmod lenne, mint egy vékony edzetlen lánykának...
A hőszigetelőréteg ideája nekem nem tűnik logikusnak, tudtommal nem az a helyzet, hogy hű de fűteni kell az embernek, hanem egyszerűen emlősöknél hőt termelnek a testi folyamatok, ha kell, ha nem. Aki sokat van kint télen, az sem igényli az étel többszörösét télen (nekem a kalóriaigényem annyi télen, mint nyáron és másokról sem hallottam, hogy az extra fűtés miatt sokszáz meg ezer kalóriával több kellene).
Szerintem sem kell fehérjepor, de ha minőségi, akkor nem tartom ártalmasnak, hacsak nem vagy rá valamiért érzékeny, az emberi test elég bonyolult.
De ha rendesen eszel, nem nagyon van rá szükséged. De hogy mennyi fehérje kell, az sokmindentől függ, a testépítők tapasztalják, hogy a különböző típusoknak nem ugyanaz kell (persze van, aki aberráltan sokat visz be, aminek nincs értelme). A szorzó tehát változhat, de a zsírmentes testtömeget kell figyelembe venni, nem a hájjal felduzzasztottat, ott nagyon félre tud menni a számítás s már-már lehetetlenné válik a fehérjebevitel normális ételből kalóriadeficit mellett.
Mennyi fehérjét célzol meg?
A "normális" embereket irigyelni értelmetlen, de a Te esetedben megértem, hogy elkap a keserűség, én is lassan fogyok, de a Te kalóriadeficiteddel és edzéseddel extrém gyorsan lemennének az utolsó kilók (leszámítva, hogy nem bírnám jól, ez nekem túl nagy kalóriadeficit lenne).
Valamit változtatni kéne, én elhagynám a kenyeret, de ez Nálad is kevés s amúgy annyira jól eszel, tényleg nem értem, nem kavarhatna be semmi... Tényleg lehet, hogy érzékeny vagy a kenyérre vagy mit tudom én.
A ketogént nem tudom, mikor próbáltad, én konkrétan rövid úton zombi lettem tőle, de hosszú szénhidrátszegény korszak után már egész problémamentes volt az átállás, ami egyébként nem jellemző, nehéz szokott lenni az eleje, bár vannak módszerek, amik mellett nincs nagy gond (megfelelő ásványianyag fogyasztás mellett a "keto flu" elkerülhető). A ketogén vigyáz az izmokra s nekem pl. 90g a becsült maximum érték, ami fölé aktív életmód mellett sem célszerű mennem. Nekem nincs sok izmom. Ez pedig nem sok fehérje, a lazacos napjaimon bőven túllépem, a hústalanokon (ami a tipikus) pont jó. Könnyű lenne fokoznom, fehérjeporra sose lenne szükségem. S a Te étrended már nem áll nagyon messze a ketogéntől, de azért a ketogén sokkal szigorúbbnak érződik, ha az embernek vannak kedves szénhidrátdúsabb ételei. Nekem a többnyire ketogén, de néha van egy szénhidrátdúsabb étkezés tűnik nyerőnek, az szerintem menne hosszútávon, jobb, mintha feladnám a ketogént (túl jó mellékhatásai vannak, egy hét után döntöttem, ez kell nekem), s az a heti pár óra, amíg nem vagyok ketózisban, sokkal kisebb gond (igazából semmi), mint feladni sok kedves ételemet.
Nálam a ketogén volt az utolsó szalmaszál, bő egy év stagnálás után (megvolt az ok, sokat ettem. de ha egyszer kegyetlenül éhes voltam alatta). Azóta újra fogyok, csak nehéz olyan picurkát enni (1700 kcal a cél s ennyivel jól is lakom most már), valami mindig közbejön. De Nálad ilyen gond nem lenne, nagyon jól csinálod, fel nem fogom, mi lehet a baj, de valami megoldásnak kell lennie.
"Nem tudok kevesebbet enni ennyi edzes mellett, mert akkor osszeesek. "
Hja ha nem tudsz akkor oke.
Gondolom akkor az sem baj ha 95 kilo maradsz.
"Véleményem szerint a tejsavófehérje ugyan úgy hulladék mint ahogyan a tejsavó mindig is volt,"
A velemenyed teljesen irrelevans a valosag szempontjabol. Olvasgass egy kicsit aminosav profilokrol, biologiai ertekekrol es hasonlokrol. A tejsavo izolatum meg konkretan semmit sem csinal az inzulinszinteddel, de a koncentratum sem sokat.
45.: 20 éves vagyok.
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat, meg fogom próbálni teljesen elhagyni a kenyeret, a zsírégető edzést kicsit hosszabbra, a súlyzósat meg rövidebbre venni. Ép ésszel mást nem nagyon tudok csinálni, ami hosszabb távon tartható.
A tejsavó-vita résztvevői meg kérem, ne szedjék szét egymást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!