Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért nem fogyok, ha még...

Miért nem fogyok, ha még legalább 25 kg-t kéne leadnom?

Figyelt kérdés

100,3-ról indultam, most 95 vagyok, de egyszerűen nem akar tovább csökkenni a súlyom, pedig mindent megteszek érte. 168 cm magas lány vagyok, ehhez kb 65 kg szeretnék lenni, de hiába próbálkozok, nem fogyok.

Amit edzek: kétnaponta minimum elmegyek edzeni, 30 perc ellipszis tréner magas fokozaton, 10 perc evezés és ezután súlyzózást csinálok, néha meg ugrókötelezek is. Tehát elég kemény az edzés.

Kaja:-reggeli: 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal

-uzsonna:fél banán, vagy 3-4 ek szezámmag, vagy 10 dkg pulykapárizsi vagy egy csomag lazac stb.

-ebéd: olívaolajban sütött fél csirkemell, 1 zacskó saláta

-uzsonna: pár szem fagyasztott meggy, vagy ha tízóraira nem ettem, akkor 3-4 ek szezámmag

-vacsora: 2-3 naponta megeszek 1 kocka csokit, 1 kalóriamentes fehérjepor az edzés után, vagy 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal meg valami zöldséggel

E mellé átlag napi 2 kávét megiszom, de tej és cukor nélkül csak magában és napi 2 liter víz is van.

Szóval összességében szerintem nagyon jól étkezem és elég sokat mozgok, ennek ellenére nem nagyon akar lejjebb menni. Bűnözni nem szoktam, csak néha azt a pici csokit (étcsoki). Utoljára húsvétkor volt, hogy kicsit jobban elengedtem magam és ilyenkor viszont 2 nap alatt 3-4 kilót hízok :((

Mit tudnék még csinálni? Orvosnál voltam, hormonproblémám nincs, elvileg mennie kéne a fogyásnak, ilyen kaja meg edzés mellett nagyon is...és mégsem megy.

Annyira kétségbe vagyok esve és elegem van abból, hogy a "normális" emberek csak eszik a fagyit, meg a zsíros kajákat, én meg hiába figyelek ennyire oda, akkor is kövér vagyok, mindenki igénytelennek gondol emiatt, pedig ezerszer többet szenvedek vele, mint ők és mégsem sikerül.

2015. máj. 8. 09:02
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
10: napi egy csomag füstölt lazacot és egy nagyobb fél csirkemellet meg szoktam enni
2015. máj. 8. 11:14
 12/53 anonim ***** válasza:
Probaltad szamolni a kaloriakat? Lehet, hogy erdemes lenne megprobalni, nekem meglepo dolgok derultek ki.
2015. máj. 8. 11:32
 13/53 A kérdező kommentje:

Igen, próbáltam, a kalóriabázist is használtam egy ideig. Nem eszek sem túl keveset, sem túl sokat.

Most is kiszámoltam, hogy mit eszem két hónapja és napi 1600-1700 kalóriát.

2015. máj. 8. 11:36
 14/53 anonim válasza:
Szerintem teljesen jól csinálod a dolgokat. Vérvételen voltál? Próbáld meg ezt egy orvosnak kifejteni, két nap alatt három-négy kg-ot visszahízni eléggé nem oké. Amikor fogyóztam, egy hét alatt fogytam egy kilót, ha bűnöztem, max. két kg jött vissza, az is egy hét alatt kb.
2015. máj. 8. 12:04
 15/53 A kérdező kommentje:
Többször voltam már orvosnál emiatt, többször vettek vért, voltam pajzsmirigy vizsgálaton is, mindenfélén, de mindig azt mondták, hogy semmi ilyesmi bajom nincs. Sajnos mindig duci voltam, anyám kiskoromban nagyon sokat etetett és teljesen felhizlalt, ő is nagyon kövér, sőt, ő még sokkal kövérebb, mint én.
2015. máj. 8. 12:07
 16/53 anonim ***** válasza:
Számomra az szűrődött le az egészből, hogy jelentős hőszigetelő réteg van rajtad, ami miatt a hőháztartásod meglehetősen takarékosan működik, azaz nagyon kevés energiát kell erre fordítanod. Ennek fényében a napi 1600-1700 kalória másfélszer annyi, mint ami kívánatos lenne. Ezért fogytál az elején a mozgás hatására és állt meg a fogyás mostanra. A teljes kiőrlésű kenyér margarinnal nyugodtan elhagyható, helyette a tízórai egyik felét kellene reggelire elfogyasztani. A szezámmag bevitel is felére csökkenthető. Viszont keveslem a növényi rost bevitelt. Egyél főtt céklát, savanyúkáposztát és hasonló kalóriaszegény, ám laktató növényi táplálékot. Nem ártana beiktatni valami erjesztéssel készült tejterméket (kefir, joghurt, aludttej. A napi átlagra jutó 30 perc edzés/mozgás igen kevés. Kellene mellé napi legalább 1-2 óra séta vagy gyaloglás.
2015. máj. 8. 12:41
 17/53 anonim ***** válasza:
Nem tudni, honnan vetted azt a szezámmagot, ami több, mint kétszer annyi kalóriát tartalmaz, azaz mintha lisztes pékárút ennél kétszer akkora mennyiségben. Ez önbecsapás.
2015. máj. 8. 12:48
 18/53 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy mindenki mást mond és egymástól merőben eltérőt. Valaki azt mondja, túl sokat eszem és egyek kb 1000 kalóriát, voltam dietetikusnál, ő kb leszidta a fejem, hogy ez rettentő kevés és 2000 kalóriás étrendet csinált, van, aki azt mondja, ne egyek tejterméket, más meg kifejezetten ajánlja, van, aki szerint túl sok a zsír, más szerint meg kevés telítetlen zsírsavat eszem.

Tehát mindenki teljesen ellentmondó dolgokat tanácsol.

2015. máj. 8. 12:52
 19/53 anonim ***** válasza:

s mégis kizárólag a te érdeked, hogy megtaláld azt a táplálkozási formát, ami jó neked.

Tehát elsősorban te vagy motivált a keresésben, nem a tanácsadóid. Egyébként meg ne hallgass senkire, az egy jellemhiba, hogy mindenki meg akarja mondani mit csinálj, mi a jó neked. Én is ilyen voltam, igyekszem továbblépni..

Én tippeket, felvetéseket szoktam írni.

Például most tippnek írom, hogy a teljes kiőrlésű kenyereknek és az erjesztett tejtermékeknek ismereteink szerint magas az inzulinigényük/inzulinválaszuk, az olajos magoknak, szezámmagnak pedig alacsony. És mégiscsak a sok inzulin okoz fölösleges zsírraktározást, ha a a glukagonszint normális, akkor jól szokott működni a zsírégetés.

2015. máj. 8. 13:03
 20/53 Andizsuzsi ***** válasza:

"Most is kiszámoltam, hogy mit eszem két hónapja és napi 1600-1700 kalóriát."

És ehhez hozzászámoltad azt is, hogy mennyi kalóriát használsz a kemény edzések alatt? És mennyi marad?

2015. máj. 8. 13:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!