Miért nem fogyok, ha még legalább 25 kg-t kéne leadnom?
100,3-ról indultam, most 95 vagyok, de egyszerűen nem akar tovább csökkenni a súlyom, pedig mindent megteszek érte. 168 cm magas lány vagyok, ehhez kb 65 kg szeretnék lenni, de hiába próbálkozok, nem fogyok.
Amit edzek: kétnaponta minimum elmegyek edzeni, 30 perc ellipszis tréner magas fokozaton, 10 perc evezés és ezután súlyzózást csinálok, néha meg ugrókötelezek is. Tehát elég kemény az edzés.
Kaja:-reggeli: 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal
-uzsonna:fél banán, vagy 3-4 ek szezámmag, vagy 10 dkg pulykapárizsi vagy egy csomag lazac stb.
-ebéd: olívaolajban sütött fél csirkemell, 1 zacskó saláta
-uzsonna: pár szem fagyasztott meggy, vagy ha tízóraira nem ettem, akkor 3-4 ek szezámmag
-vacsora: 2-3 naponta megeszek 1 kocka csokit, 1 kalóriamentes fehérjepor az edzés után, vagy 1 szelet teljeskiőrlésű kenyér margarinnal meg valami zöldséggel
E mellé átlag napi 2 kávét megiszom, de tej és cukor nélkül csak magában és napi 2 liter víz is van.
Szóval összességében szerintem nagyon jól étkezem és elég sokat mozgok, ennek ellenére nem nagyon akar lejjebb menni. Bűnözni nem szoktam, csak néha azt a pici csokit (étcsoki). Utoljára húsvétkor volt, hogy kicsit jobban elengedtem magam és ilyenkor viszont 2 nap alatt 3-4 kilót hízok :((
Mit tudnék még csinálni? Orvosnál voltam, hormonproblémám nincs, elvileg mennie kéne a fogyásnak, ilyen kaja meg edzés mellett nagyon is...és mégsem megy.
Annyira kétségbe vagyok esve és elegem van abból, hogy a "normális" emberek csak eszik a fagyit, meg a zsíros kajákat, én meg hiába figyelek ennyire oda, akkor is kövér vagyok, mindenki igénytelennek gondol emiatt, pedig ezerszer többet szenvedek vele, mint ők és mégsem sikerül.
Ha gluténérzékeny vagy s teljes kiőrlésű kenyeret eszel, akkor nem lesz meg a kalóriadeficited, mert nem megfelelően fog működni a szervezeted. Pedig a fogyáshoz ugye kalóriadeficit kellene.
Szerintem tisztíts még az étrendeden, minimum gluténmentes legyen. Én a hormonvizsgálatok eredményében nem bíznék, ha gondot mutatnak ki az egy dolog, de egy negatív vizsgálat még nem jelent semmit.
Hagyd szerintem a tejfehérjéket is (por).
Amúgy mindjárt lemegyek én is eszem egy fagyit. Te is ehetnéd, nincs benne cukor csak xilit-eritrit, nincs benne tej, glutén.. de egyébként teljesen értelmetlen azokkal foglalkozni, hogy mások mit esznek. Vagy foglalkozz velük 10-20 év múlva is, ha az ócska kajáik miatt rákosak lesznek. Akkor ők lesznek kétségbe esve, ha jól tévedek.
A gluténérzékenységnek csak egy tipikus tünete a fogyás. Rengeteg atipikus tünete van.
Mainstream baromság, hogy ócska tejfehérjéket kellene enni, mert különben legyengülsz az edzéstől. Bár nem írtad milyen fehérjét eszel, előfeltételezésem, hogy élelmiszeripari hulladék amit mostanában divat nem megsemmisíteni, hanem egész jó áron eladni. Ha tojás vagy marha proteint veszel, az mondjuk elmegy. Bár akkor is baromság azt hinni (na jó, senki vallását nem akarom kritizálni mert értelmetlen lenne) hogy az edzéstől valaki legyengül, gyengül az izomzat, összeesik. Ez már beteges.. az ilyen gondolatsémákat, divatokat még a fitnesziparból is ki kellene irtani, tehát van egy szint ami már több mint nevetséges. Szerintem tedd túl magad az ilyen divatokon, egyél húst, kerüld a moslék fehérjéket, beleértve a gabonák fehérjéit és a tejsavót (inzulinválasz), tartsd lent (magadhoz képest) a szénhidrátot, ne félj a zsírfogyasztástól, jó minőségű húst és belsőségeket, sok zöldséget fogyassz. Baromi jó ütemben fogyni fogsz.
A kenyérben (búza, rozs) van glutén, ha eszel húst akkor nincs szükséged fehérjeporra, a testépítőknek pedig simán eladnak szemetet, őket gyakran tekinti az élelmiszeripar afféle konyhamalacoknak, írtam, hogy a tojásfehérje és a marhafehérje (ez nagy részt kollagén, ehhez képest túl van árazva) jók, de a sima szója/tejsavó bár kelendőek és divatosak, nehéz nem hulladéknak nevezni őket.
De tényleg te tudod mit (t)eszel, nem nekem van problémám.
Ebből mennyi a fehérjéd por nélkül?
Az emberi fehérje igény 0,8 g/zsírmentes ttkg körül van, izomépítéshez a fehérje bőség segít, akár 2-3g/ttkg is mehet.
Fogyáshoz 1-2g /ttkg között bőven jó, ez egy 50-60 kiló körüli száraz tömeggel rendelkező nőnek is 50-100g fehérje lenne. Ennyit azért valószínűleg napi 1-2 húsos/tojásos étkezés mellett bevisz az ember lánya.
De minthogy a fogyást nehezítő tényezőknél én sem gondolnám, hogy egy tejsavó protein lenne az első helyen, nem is erőltetném tovább ezt a vonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!