Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mivel tudom elkerülni a...

Mivel tudom elkerülni a falásrohamot fogyó alatt?

Figyelt kérdés
A szénhidrátot és azokat a kajákat, amiket nagyon szeretek sosem eszek, mert akkor vége. Inkább csak fehérjét, esetleg gyümölcsöt. Az nem jó, hogy egyek pár falatot éhség ellen, mert az csak elindítja az evést. Szóval tanácstalan vagyok. Szerintem már feladom. Ennek sosem lesz vége.

2014. febr. 16. 08:23
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
8-as válaszoló: Nálad lehet a kulcs. Ugyanis a hangulatom mindenre kihat. Néha nem esik jól enni semmit, ha rám jön a negatívum. Aztán, ha nem eszek kis ideig, az feldob és újra jól leszek. Néha meg nagy hedonista vagyok. Szeretek dúskálni a finomságokban, élvezetekben. Máskor újra nem esik jól semmi. Érthetőbben: 1. kissé kedvetlenség: nagy kajálások 2. nagyfokú kedvetlenség: teljes étvágytalanság 3. kissé boldogság: nagyfokú kajálások vagy normális étkezés 4. nagyfokú boldogság: nagyfokú kajálások vagy étvágytalanság... Na és ezek váltakoznak.
2014. febr. 16. 21:22
 12/23 A kérdező kommentje:
9-es válaszoló: Talán tényleg az agyammal van baj? :) Lehet. Az fix, hogy a testem és az agyam (bár a testem része) nincs valami jóban. Eléggé nehéz megtalálni a harmóniát köztük. Amúgy nem vagyok elhízott egyáltalán. A testalkatom teljen normális és átlagos, csak jobban szeretem azért, ha a vékonyabb korszakom élem. :) ...és voltam én már beteg (hiányállapotszerű) testben is boldog és egészséges testben is boldogtalan.
2014. febr. 16. 21:30
 13/23 anonim ***** válasza:

Úristen, mintha magamat hallanám, nálam szó szerint ez van. Hiába táplálkozom én egy profin összeállított étrend alapján, ami elméletileg fedezi minden szükségletemet és egészséges, ha az engem nem elégít ki. Nálam is pont így váltakoznak a hangulatok, a mély pontok, a magaslatok az evés hatására. Ha eszem, nem is eszem, tömöm magamba az édességet, szénhidrátot akkor megnyugszom, ellazulok, jobb kedvem lesz. Egy ideig, mert utána jön a bűntudat és a padlóra esés. Aztán megrázom magam, pár napig szigorúan tartom magam a diétához, aztán vége az egésznek, mert nem bírok ellenállni a zabálási kényszernek.

A hiba sajnos a mi készülékünkben van, ez sajnos pszichés alapon történik és nincs köze ahhoz hogy mit kíván a szervezet vagy hogy miben van hiányunk.

Nagyon jól tudom hogy befalni 3 tábla csokit, 3 zacskó chips-et, 2 hamburgert baromira nem jó, nem egészséges de nem tudom megállni, túl nő rajtam.

2014. febr. 18. 12:12
 14/23 anonim ***** válasza:
Egyébként a testalkatom is pont olyan mint a kérdezőé, én se vagyok kövér, én is csak még vékonyabb akarok lenni mert attól jobban érezném magam.
2014. febr. 18. 12:13
 15/23 anonim ***** válasza:
Szénhidrátra ugyanúgy szüksége van a szervezetnek, mint fehérjére, szóval úgy állítsd össze az étrended, hogy minden tápanyagból megfelelő mennyiséget vigyél be. Ha pedig így is folyton éhes vagy, akkor valójában csak unatkozol, és hiányolod az örömforrást, ezért vágyódsz az étel okozta boldogság után. Mindenképpen találj valami olyan elfoglaltságot, ami megdobja az endorfinszintedet. Sport, séta, bármiféle hobbi, amitől érzed, hogy elértél valamit, ami boldoggá tesz. Párod van? Esetleg kutyád?
2014. febr. 18. 12:22
 16/23 anonim válasza:
Ami valamelyik válaszoló írt, tehát az unatkozásból evést kell abbahygni, és ha rádjön a falási roham, akkor első lépcsőként próbálj olyan dolgokat enni, amik egészségesebbek, pl. diabetikus édességek, 70-80% kakaótartalmú csoki. Ezt rohamról rohamra csökkkents, majd végül hagyd el. Ez persze nem lesz könnyű, mert a cukor függőséget okoz, de ne akard máról holnapra leállítani a dolgot, mert nem fog sikerülni, és csak frusztrálni fog.
2014. febr. 18. 14:07
 17/23 anonim válasza:
[link] itt egy oldal,kalória számlálós..bármit ehetsz...csak ne vidd túlzásba..az elején nehéz...a célodra gondolj,hogy szép alakot akarsz.és ne másra.én mindent eszek..kakaós csiga.fornetti,csoki bármi..de csak úgy hogy ne lépjem túl a napi 1200kcalt,vagy 1300-at..de van hogy 1000a napi kcal bevitelem.naponta mozgok,futás+torna.nekem 10nap múlva lesz 1 hónapja hogy csinálom..és élvezem..mert van siker...70kg voltam kb vagy 71 ..már 66 vagyok,vagy 67 :) vacsizni nem igazán szoktam..mert a futás után nem szeretek enni már...hogy amit le mozogtam...ne vigyem be újra..sok sikert :)
2014. febr. 18. 14:27
 18/23 A kérdező kommentje:
13-as válaszoló: Látom hasonló gondjaid Neked is vannak. Hát elég nehéz így létezni. Írod, hogy pszichés alapon van az egész. Te próbáltál már pszichiáter vagy/és pszichológus segítségével tenni valamit? Gyógyszert kipróbálni vagy pszichoterápiát?
2014. febr. 21. 09:19
 19/23 A kérdező kommentje:
15-ös válaszoló: Tényleg szükségem van szénhidrátra, valahogy belerakom az étrendbe. Most tervező időszakom van :), azaz újra átgondolom, hogy mit kellene csinálnom, hogy ne jöjjön roham. Vagy ha már jön, legalább ne érintsen megint olyan rosszul a dolog. Egy kis erősítés elméletben :) Írtad az unalomból evést (megfelelő étrend mellett) és, hogy találjak elfoglaltságot. Lehet, hogy unalomból is eszek, de nem ez a lényeg. Sokszor pont mikor unatkozom, még enni is lusta vagyok. :) Vannak dolgok amik lekötnek, nem annyira jellemző az unalom az életemre. Sem lelki, sem egyéb területen. Inkább örülnék az unalomnak néha, mert a hatásoktól jobban félek. Pl. Megnézek egy jó filmet, ami hat is rám. Ez pl. elindíthat egy kis evést. :) Vagy pont nem. A filmtől és a hangulatomtól függ. Más pl. Nagyon jólesne egy kis szex. Átjárja az egész gondolatvilágom, másra sem tudok gondolni. Azaz kajára sem. Olyankor nem is tudnék enni. Nem is éhezem meg. Pedig lehet, hogy a valódi szexre várnom kell. (azaz az éhség előbb meg kell, hogy jöjjön, mégsem jelentkezik :) ...Kutyám nincs, de minden más igen. Ilyen szempontból renden van az életem/életünk.
2014. febr. 21. 09:33
 20/23 A kérdező kommentje:
16-os válaszoló: Igen, ez talán még jól jöhet. Ha eszek (eltérőt a céltól), legalább jó minőségűt, vagy olyat, ami nem olyan hizlaló.
2014. febr. 21. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!