Mivel tudom elkerülni a falásrohamot fogyó alatt?
Önuralom.
Döntsd el, hogy mit szeretnél. Bezabálni, és kövér/löttyedt maradni, vagy türtőztetni magadat, és vékony/feszes lenni.
Amúgy én is ilyen vagyok. Az nálam nem működik, hogy eszek 2 kocka csokit (ha megkínálna az akkor természetesen más), mert csak sokkal jobban kívánom, mintha meg se ettem volna.
Idióta. -.- Önuralom? ÖNURALOM?!
Te ennek nevezed a tested teljes kizsákmányolását? Elveszel tőle mindent, amit eddig megszokott és szeretett, hogy helyette gyümölcsjoghurttal tömd? A vészhelyzetre adott reakciójait elfojtod azzal, hogy benyomsz magadba egy liter vizet? Most őszintén: szerinted ez így normális?
Nem lehet-e, hogy okkal vannak falásrohamaid, hogy okkal kívánsz meg időnként bizonyos ételeket? Nem lehet-e, hogy a testednek szüksége lenne mondjuk ENERGIÁRA, vitaminokra, ásványi anyagokra, fehérjére, rostokra, zsírsavakra, cukorra és a többire? Nem lehet-e, hogy a tested - ami több millió sejt folyamatos, kölcsönös, maximális precizitású folyamatok együttműködésének eredményeként létezik - jobban tudja, hogy mire van szükséged mint az a picike kis agyrészleted, amivel eldöntötted, hogy te márpedig most lefogysz?!
Az agyad, ami eddig nem tudta szabályozni a bevitt ételek mennyiségét is minőségét (emiatt is híztál el) most nyilván baromi büszke magára, amiért megvalósíthatta ezt a fajta totális tápanyagmegvonást - de megsúgom: a tested nem így érez. Mert a tested élni akar. És addig örülj, amíg egyáltalán vannak ilyen falásrohamaid, mert ez a normális. Az egészséges, karcsú alak eléréséhez nem az az út, hogy kiéhezteted a tested. Ez egy hülyeség, ahogy sok minden más is a fogyókúra témában.
Nem a tested volt a hibás abban, hogy meghíztál, éppezért ne a testedet büntesd éheztetéssel. Az agyad, a tudatlanság, a következetlen, a túlzott tápanyagfogyasztás, a sok cukor, liszt és társaik: ők a bűnösök. Ez ellen pedig a megfelelő védekezés nem az önsanyargatás, hanem a tudás. Tudd meg, mi az ami jót tesz neked, mitől fog a tested megfelelően működni. Mert a jól működő test nem csak hogy szép (vékony -.-) de egészséges és boldog is.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!