A "NAGY ZABÁLÁS" teszt! Vissza lehet e hízni 1-2 nap alatt vagy sem?
Sziasztok,
Minden napos látogatója vagyok ennek a fogyi kategóriának,rengeteg segítséget kaptam már innen és én is próbálok segíteni tapasztalataim alapján ahogy csak tudok.
Viszont az elmult időszakban kezdett nálam elszakadni a cérna bizonyos kérdések láttán,mivel minden harmadik kérdés ezzel kapcsolatos volt. Csak pár példa:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__23..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__22..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__20..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__19..
És ezek még csak a lájtosabbak...
Teljesen kiakadok azon,hogy sokan sírnak ha véletlenül többet ettek aznap egy sütivel,megettek egy rántotthúst vagy volt olyan is aki el volt keseredve, mert este megevett egy joghurtot almával és azt hiszik hogy most minden tönkrement és visszahíznak.
Az elhízáshoz nem az az egy két nap bőséges étkezés vezet,hanem hosszú hetek,hónapok minden napos sütizései,chipsezései a jó zsíros magyaros ebédek vagy gyorskaják fogyasztása.
Szóval,a lényeg hogy most hétvégén,ezen teszt alatt bebizonyítom hogy 1-2nap töménytelen mennyiségű "szemét" étel elfogyasztása után, nem lehet hízni.
Pár nap alatt visszaáll a normál súly,úgy hogy utánna nem koplalok,nem tartok víz,gyümölcs vagy egyéb idióta napot,hanem visszaállok a normál megszokott étkezésemre. De ez a némi súlytöbblet sem a felszedett zsír miatt lesz, hanem amit beviszek ételnek és italnak a súlya miatt.
Amit rólam tudni kell: 23/L 170cm/54-55kg vagyok. Kalóriaigényem heti 0,5kg fogyáshoz: 1583 kcal
Alapanyagcserém: 1376
Súlytartáshoz szükséges kalóriamennyiség:2133kcal
Most március óta 31 kg-tól sikerült megszabadulnom kalóriaszámolással és heti átlag 6óra elliptikus tréner vagy futás-gyors gyaloglás(futópadon) kombó segítségével.
Most súlyt tartok napi átlag 1300-2200kcallal,mikor hogy jön ki. Pl hétvégente 3000kcal is összejön. Havi 1x vagy ünnepnapokon pedig 1-2nap korlátlanul eszek,mint majd most :)
A teszt alatt folyamatosan mérem a súlyom, összeírom mikor miket eszek és azoknak a kalóriatartalmát,esetleg képeket is beillesztek hogy vizuálisabb legyen :D
Remélem ezzel a tesztel tudok majd segíteni,és nem fogtok majd kétségbeesni, hogy ha valamivel többet ettetek a megszokottnál,mert látni fogjátok hogy nincs gáz.
Igaz, én most már nem diétázok,csak súlyt tartok,de a diétám idején is csináltam ilyen napokat é egyáltalán nem zavart bele a fogyás ütemébe,sőt!
Ha érdekel az eredmény akkor majd látogass vissza mert,folyamatosan írom az adatokat. Írom az elmúlt pár napi étkezésemet,a zabanaposat és a zabanap utáni pár napot is.
Hogy meg legyen a kérdés is: Szerintetek hasznos lesz ez a teszt?
Kedd:
Reggeli súly: 55.2kg
Ezután reggeliztem,majd megtörtént aminek már meg kellet történnie a "nagydolog" amit jobb, ha nem is kommentálok XD
Nagydolog utáni súlyom: 54,5kg
Esti vacsi utáni súlyom: 54,8kg.
Mozgás: 61perc gyorsgyaloglás 9%emelkedőn -500kcal
1.étkezés:50ml tejből kv,50ml tej, 114g csokis kalács. [link] A tej azért látszik olyan soknak ,mert vizezem :) 420kcal
2. étkezés: Párolt zöldségek mint tegnap:brokkoli,karfiol,gomba,répa,kukorica. 100g csirkemell. 273kcal
3.étkezés: 65g alma,40g paradicsom. 30kcal
4.étkezés: 70gramm zsemléből két szenya,jó bő hagymával,tejföllel,vajjal,sonkával,retekkel,tojásfehérjével. 50g csokoládés kalács. 434kcal
Este még megeszek 100g almát. 30kcal.
Összesen: 1187kcal
A mai napom se lett túl sok,de valahogy még mindig el vagyok telítődve. Holnap talán már bepróbálkozok valami mártásos-rizses történettel. De most ezek a párolt zöldségek legalább olyan jól estek mint a zabanapomon az első falat kókusztekercs :)
Szerda
Reggeli súly:54,2kg
Esti súly: 54.8kg
1.étkezés:50ml tejből kv, 1db szaloncukor,39g zsemléből a szokásos tejfölös szendvics,50ml tej, 67g csokoládés kalács. 489kcal
2.étkezés: Tejszínes gombás csirkemell zöldséges rizzsel. 210g gombából,50g rizsből,knorr mártással. 470kcal
3."étkezés": 100g alma :) 30kcal
4. étkezés: 39g zsemléből a szokásos szendvics,50ml tej, 93g csokis kalács. 484kcal
5.étkezés: késbőbb még lemegy 100g alma: 30kcal
Összesen:1503kcal
Sziasztok,
Elérkezett a "NAGY ZABÁLÁS" tesz vége,a ma reggeli súlyom is 54,2kg.
Ahogy láthattátok a "nagy dolog" után kedden egyből visszaállt a kiindulási súlyom,utánna pedig már tudtam is tartani azt a súlyt, úgy hogy nem kínoztam magam víz vagy gyömölcsnappal vagy dulpa annyi sportal.
Tehát az a 17.000kcal el is tűnt 2 nap alatt,de az sem zsír formájában volt rajtam,hanem az étel súlya nyomta a mérleget plusz 2kilóval,ugyanis 2kiló zsírt nem is lehetne 2nap alatt leadni.
Most azon gondolkozom,ha hétvégén megint tartanék ilyen napot és ezt sorozatban,akkor sem szaladna fel vajon pár kg tartósan?:) De ezt inkább most hanyagolom,most megelégszek egy gyrostállal egy óriáspalacsintával meg pár szelet sütivel XD
Remélem hasznos volt a teszt,és nem paráztok majd pár szelet sütin,pizzán vagy valami zsírosabb ebéden ha megettétek,mert ha 17ezer kalóriától nem lehet hízni ,akkor az a pár dolog meg mégúgysem jelent semmit.
Annyit még hozzáfűznék, hogy nem "szerencsés"alkat vagyok és azért nem híztam, fél éve még bő 30kilóval többet nyomtam. Tehát a folyamatos kalóriatöbblet az meglátszana.
Ilyen 1-2 napos zabálást a diétám idején is tartottam,és nem zavarta meg a fogyás ütemét,sőt hosszú stagnálás után egy ilyen nap indította be újból a fogyást:)
További kellemes diétázást,sportolást és kitartást kívánok nektek!
Üdv.: SsjBitch :)
"Vasárnap esti utoljára mért súly: 56.5kg
Hétfő reggel:55,8kg "
Ez bitzos? Majdnem egy kilóval kevesebb? Ennyi zabálás után?
Szerintem nem olyan klassz dolog a fogyózókat arra buzdítani, hogy pár zabanap belefér, mert ezen az elven egyre több zabanapot iktatnak be maguknak- úgysem fog meglátszani rajtam- alapon, aztán a vége kudarc lesz.
Igenis, aki fogyózik, az szedje össze magát, ne zabáljon, saját magáért teszi, nem másért, akkor meg bírja ki! Ha meg nem, akkor ne siránkozzon..
üdv..egy sikeres, boldog fogyózó.
(egyébként tapasztalataim szerint olyan ételeket kell enni, amelyek rettenetesen finomak, de nem hízlalnak, sőt, még a kalória értékük sincs az egekben. és ha az ember jóllakott, ráadásul finomat evett (nem sovány túrót egy almával) akkor nem tör rá falásroham...tehát nem kell zaba-teszt sem.)
Simán ingadozik a súly estétől reggelre akár 1,5kg-t is.
Látom nem értetted meg a lényegét ennek az egésznek. Én nem buzdítok senkit hogy zabáljon. Csak sokan annyira önkívületi állapotba kerülnek attól hogy ha megesznek egy szelet tortát hogy már majdhogynem öngyilkosok lesznek,mert félnek hogy visszahíznak.
Ezzel csak azt akartam megmutatni hogy ha én nem híztam ennyi kajától ,egy szelet torta az teljesen jelentéktelen és nem kell eret vágni,ha épp olykor olykor lecsúszik. Hanem igen is tessék lelkiismeretfurdalás nélkül jóízűen megenni.
Arról meg nem is beszélek hogy kb egy hónapos stagnálás után(napi 1200kcal csirke-zöldség-túró,napi 1 óra kardió),egy ilyen zabanap índította be újra a fogyást.
Ez nem volt nagy zabálás. Erről nekem az a véleményem, hogy te itt kb. 1500 kcal-kat ettél. Ez nem zabálás. Megnézném azt, hogy ha te ezt úgy csinálnád (ami tényleg igazán zabálás) hogy napi 2700 kcal-t ennél meg. Akkor lennék kíváncsi, hogy milyen eredményt produkálnál. Ugyanis, aki "zabál" és nő (és persze nem 180 cm magas izomtömeg) az 2000 kcal-n FELÜL eszik MINDEN NAP! Nos az 1500 az semmi! Az nem zabálás.
Te is emiatt nem híztál, mivel nem vittél be sok kcal-t. Ez max (NAGYON MAX!!!) egy súlytartó étrend volt.....legalább is kcal-ban mérve...
utolsó te elolvastad ezt a kérdést elejétől a végéig? ugye nem? vagy értelmezési gondjaid vannak?
a teszt nem arról szólt, hogy egész életedben zabálsz és nem hízol el. hanem arról, hogy ha 1-2 nap korlátlan mennyiségben eszel (ahogy a kérdező is megevett 10ezer kalóriákat, nézd vissza), akkor utána nem ugrik fel rád 20 kiló zsír, ha visszatérsz súlytartó étrendre.
ez a teszt egy tanulság volt azoknak a kis rinyagépeknek, akik naponta jönnek az agypusztító kérdéseikkel, hogy "jajj, ma 1 répával többet ettem, mint szoktam, holnapra dagadt tehén leszek, ugye?"
Kedves 56%-os,
Szerintem fuss neki mégegyszer és olvasd végig az egészet.
Ha 2nap alatt 17ezer kcal neked kevés,akkor te egy dinoszaurusz lehetsz O_o
a 4. oldalon a 36/59 -et olvassátok már el.
Vagy ti ettő többet esztek? Azt megnézném,mert ezt em lehet bírni 3napnál tovább.
Azért azt nem gondoltam volna hogy ennyien nem tudják majd értelmezni ezt az egészet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!