A "NAGY ZABÁLÁS" teszt! Vissza lehet e hízni 1-2 nap alatt vagy sem?
Sziasztok,
Minden napos látogatója vagyok ennek a fogyi kategóriának,rengeteg segítséget kaptam már innen és én is próbálok segíteni tapasztalataim alapján ahogy csak tudok.
Viszont az elmult időszakban kezdett nálam elszakadni a cérna bizonyos kérdések láttán,mivel minden harmadik kérdés ezzel kapcsolatos volt. Csak pár példa:
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__23..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__22..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__20..
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__19..
És ezek még csak a lájtosabbak...
Teljesen kiakadok azon,hogy sokan sírnak ha véletlenül többet ettek aznap egy sütivel,megettek egy rántotthúst vagy volt olyan is aki el volt keseredve, mert este megevett egy joghurtot almával és azt hiszik hogy most minden tönkrement és visszahíznak.
Az elhízáshoz nem az az egy két nap bőséges étkezés vezet,hanem hosszú hetek,hónapok minden napos sütizései,chipsezései a jó zsíros magyaros ebédek vagy gyorskaják fogyasztása.
Szóval,a lényeg hogy most hétvégén,ezen teszt alatt bebizonyítom hogy 1-2nap töménytelen mennyiségű "szemét" étel elfogyasztása után, nem lehet hízni.
Pár nap alatt visszaáll a normál súly,úgy hogy utánna nem koplalok,nem tartok víz,gyümölcs vagy egyéb idióta napot,hanem visszaállok a normál megszokott étkezésemre. De ez a némi súlytöbblet sem a felszedett zsír miatt lesz, hanem amit beviszek ételnek és italnak a súlya miatt.
Amit rólam tudni kell: 23/L 170cm/54-55kg vagyok. Kalóriaigényem heti 0,5kg fogyáshoz: 1583 kcal
Alapanyagcserém: 1376
Súlytartáshoz szükséges kalóriamennyiség:2133kcal
Most március óta 31 kg-tól sikerült megszabadulnom kalóriaszámolással és heti átlag 6óra elliptikus tréner vagy futás-gyors gyaloglás(futópadon) kombó segítségével.
Most súlyt tartok napi átlag 1300-2200kcallal,mikor hogy jön ki. Pl hétvégente 3000kcal is összejön. Havi 1x vagy ünnepnapokon pedig 1-2nap korlátlanul eszek,mint majd most :)
A teszt alatt folyamatosan mérem a súlyom, összeírom mikor miket eszek és azoknak a kalóriatartalmát,esetleg képeket is beillesztek hogy vizuálisabb legyen :D
Remélem ezzel a tesztel tudok majd segíteni,és nem fogtok majd kétségbeesni, hogy ha valamivel többet ettetek a megszokottnál,mert látni fogjátok hogy nincs gáz.
Igaz, én most már nem diétázok,csak súlyt tartok,de a diétám idején is csináltam ilyen napokat é egyáltalán nem zavart bele a fogyás ütemébe,sőt!
Ha érdekel az eredmény akkor majd látogass vissza mert,folyamatosan írom az adatokat. Írom az elmúlt pár napi étkezésemet,a zabanaposat és a zabanap utáni pár napot is.
Hogy meg legyen a kérdés is: Szerintetek hasznos lesz ez a teszt?
Na igen,ez már nem normális,csak egy degenerált elmebeteg képes ilyenre mint én. XD
De legalább majd sokan látják hogy még ennyi kajától sem lehet hízni pár nap alatt,nem hogy pár db sütitől vagy egy adag sertéspörkölttől.
Amúgy hihetetlen jó érzés úgy járni a boltokat,pékségeket és cukrászdákat hogy bármit és bármennyit megehetek amit csak látok.
Ezt ahoz tudnám hasonlítani mint mikor milliárdos vagy és úgy mész vásárolni,hogy semminek nem nézed az árát és pl azt/annyi luxuskocsit veszel amennyit szeretnél.
úúúúúú mennyi finomság *.* :) én írtam neked egyébként az üzenetet a kolbászos zabálós hétvégével, ha gondolod, azt is beteheted ide, eggyel több eredmény ami alátámasztja az elméletet :)
sajna én 10 hetes diétaciklusban tartok, ráadásul csak az 1. hétnek van ma vége, így 9 hetet várni kell még ezekre a fincsi dolgokra :(
Na,meglennék a kalóriaszámolással. Van aminek pontosan ki tudtam számolni a kalóriaértékét. Van hogy csak saccolni tudtam 100g termék energiatartalmát és azt szoroztam be a tényleges súllyal.
Szóval 1-2ezer kalóriát simán tévedhettem,de ekkora mennyiségnél ez szinte elenyésző :D
Lássuk a medvét:)
200ml tej:90 kcal
65g disznósajt 221 kcal
60g kenyér 162 kcal
delma light vaj 30kcal :)
232g lekváros bukta/2db 766kcal
122g kakaós csiga 574 kcal
107g /5db Fornettis sajtos pogácsa 415 kcal
73g/3db Fornettis barackos párna 265 kcal
121g/4db Fornettis kókuszos csiga 420kcal
55g/2db Fornettis csokis pötty 248kcal
136g mákosrétes 617kcal
132g diósrétes 660kcal
124g "ízvarázs"péksüti 490kcal
200g nutella 1070kcal
2db 125g habroló 500kcal
84g tesco kakaóscsiga fele 42g 200kcal
167g kókuszos kürtőskalács 835kcal
7db csokis lekváros puszedli 357 kcal
2db fehér kókuszrúd 722kcal
zacsi chips 40g 220kcal
1db Fornettis fánk 200kcal
2x 110g kókusztekercs 981kcal
105g diplomata krémes 490kcal
55g fagyiszelet(ennek csak a fele ment le kb 27g)135 kcal
76g diós mézes meggyes süti 380kcal
98g/5db "mandula"süti 500kcal
262g fokhagymás lángos fele kb 130g 390kcal
16db vegyes szaloncukor(200g) 900kcal
1db tesco fokhagymás tejfölös bagett 350kcal
galuskás bableves 500kcal
franciasaláta 200kcal
rántott csirkemell 350kcal
zöldséges rizs 290kcal
nutellás palacsinta 330kcal
Palacsinta rakás 600kcal
Ritter sport csoki(8kocka) 280kcal
Boci madártejes csoki(4kocka) 160kcal
Marcipános krémtúró 230kcal
pöttyös guru 164kcal
42g milka XL Rudi 150kcal
Mizo rudi fele 60kcal
Ezen kívül csipegettem harapdáltam még ezt azt (almás lepény,sültkacsa,alma,banán,sajtos croassan,sonkás croassan,mogyoró stb) ezekre rászámolok kb 400kcalt.
Most kapaszkodjatok meg ... 16.902kcal ... ! O_o
Szóval sacc/kb ennyit ettem a két nap alatt. Mintha megettem volna majdnem 2kiló zsírt XD Na ez a kemény és nem a szmötyiriadó:)
Mai mozgás: 65perc elliptikus tréner: -600kcal
Most a súlyom 56kg környékén mozog,de folyamatosan eszek-iszok,nagydolgom meg még nem volt.
Holnaptól pedig visszaállok a normál kalóriás étrendemre,tehát eszek mindent de bizonyos kalóriahatáron belül. És nem tartok semmilyen koplalós,víznapos vagy gyümölcsnapos napot :)
Jóéjjt mindenkinek,holnap jövök a fejleményekkel:)
10 hetes diéta? Nade a karácsonyi haminyamival mi lesz? O_o Igaz nem a kajálásról kéne szólnia a karácsonynak,de azért mégis...
Hogy még jobban bizonyítva legyen, hogy nem lehet elhízni pár nap zabálástól, egy másik kommentelő is készített egy ilyen tesztet. Íme:
"Alapadatok:
21L 175 cm, 70,9 kg. Kalóriaigény fogyáshoz: 1800, súlytartáshoz: 2300.
Státusz:
7 kg fogyás 10 hét alatt, most 2 hetes pihenő a következő 10 hétre, súlytartással. Leszámítva az alábbi 2 napot.
Vasárnap: 1 tányér diós tészta, duplasajtos mcroyal mcmenü plusz, csibeburger, 2 gombóc fagyi, 5 liter popcorn, 1 szelet pizza, 2 adag karamellpuding. Kb. 4000 kcal
Hétfő: 2 szelet fehérkenyér kolbásszal, kockasajttal, 1 fürt szőlő, 1 szál sültkolbász 3 szelet fehérkenyérrel, 1 k*rvanagy kürtőskalács fele, 2 feles pálinka, 1 pohár eperbor, 1 bögre belga forrócsoki, 1 tányér bableves, 1 adag gesztenyepüré, 2 szelet párizsis kenyér sajttal. 1 liter fanta, még egy forrócsoki, némi ásványvíz, 1 kávé. Kb. ömm… kb. 4500 kcal.
Keddtől: súlytartó étkezés heti 2 mozgással.
Eredmények:
Vasárnap este: 73,1 kg.
Hétfő este: 72,5 kg.
Kedd reggel: 72,3 kg.
Kedd este: 71,8 kg.
Szerda reggel: 71,6 kg.
Csütörtök reggel: 71,3 kg.
Péntek reggel: 70,7 kg.
"
szerencsére én megvagyok zabanapok nélkül is + nekem ilyenkor tökre összeszűkül a gyomrom, láttad, hogy én kb. fele mennyiséget termeltem be 2 nap alatt, mint te.
de most azért csinálom ezt, hogy utána az összes karácsonyomon kajálhassak ezerrel, mert fogynom kéne még kb. 5 kg-t.
Vasárnap esti utoljára mért súly: 56.5kg
Hétfő reggel:55,8kg
Hétfő este:56,00kg
Mozgás: 60perc gyorsgyaloglás 7% emelkedőn -450kcal
Nagydolgom még mindig nem volt,úgyhogy a holnapi napom egy hashajtó teával indítom majd :/
1.étkezés:50ml tejből kv,32g zsömléből szenya,50ml tej,51g lekváros bukta. 340kcal
2. étkezés: fél kiló zöldség párolva,sózva: 176kcal
3. étkezés: 66g zsemle,vajjal-sonkával-tejföllel-fehérjével-hagymával-retekkel 291kcal
+100g alma,fél paradicsom 37kcal
Ma egész nap dolgoztam,meg éhes sem voltam így ma most csak ennyi. Talán egy 100g alma még lemegy az +30kcal.
Össz: 874 kcal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!