Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Extrém túlsúly esetén szabad...

Extrém túlsúly esetén szabad kifejeznem az aggodalmamat? Felajánlhatom a segítségem?

Figyelt kérdés

Sajnos a nővérem már biztosan több, mint 110 kg-ot nyom a 165 cm-es magasságához. Őszintén aggódom a testi és mentális egészsége miatt. Jelenleg úgy érzem, hogy cinkos, aki néma, de félek, hogy megbántom.

Én egy év alatt leadtam 16 kg-t, és már fél éve tudom tartani és szerintem tudnék neki segíteni a kalóriaszámolásban vagy nem is tudom, mire lenne szüksége. Szerintem egészen jó a viszonyunk, sokat beszélgetünk az anyaság nehézségeiről, kölcsönösen keressük egymást, de ezt a témát mindig kerüljük. Őszintén megdicsért, amikor lefogytam, örült a sikeremnek, akkor elmondtam, hogy kalóriaszámolással sikerült és ennyiben maradt.

Mindkét oldalról érdekelnének vélemények. Kötelességem felajánlani a segítségemet? Vagy mindenképp piszkálásnak minősül, hiszen biztosan tisztában van az állapotával?

szept. 2. 17:38
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
75%
Ugyan akkor az átlag emberek tesznek a pszichológiára és, hogy ezek az evészavarok, hogyan működnek. Ha félévente egyszer szolnak, az az elhízottnak is túlélhető stressz. És mindkét fél nyugiba élhet tovább. De felőlem győzködheted őket, hogy minek mi a pszichológiája.
szept. 4. 12:46
 32/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást, ment a zöld pipa!

Azt hiszem, egyelőre megpróbálom szorosabbra fűzni vele a kapcsolatot, hogy érezze, mindenhogy szeretnivaló, hogy kötetlenül bármit megoszthat velem. Nekem gyanús, hogy a lelkét is nyomja valami, mert nyilvánosan nagyon korrekt mennyiségeket eszik és ez számomra azt jelenti, hogy titokban lépi túl a szükséges mennyiségeket. (A férje sportos, nyurga alkat, szóval ez nem is ilyen boldog párkapcsolatos, kölcsönös kigömbölyödés.)

szept. 6. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!